Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Zelensky αγοράζει πολυτελή βίλα στην Αίγυπτο, ενώ χιλιάδες Ουκρανοί σκοτώνονται στην αντεπίθεση – φιάσκο

Ο Zelensky αγοράζει πολυτελή βίλα στην Αίγυπτο, ενώ χιλιάδες Ουκρανοί σκοτώνονται στην αντεπίθεση – φιάσκο
Πολυτελή βίλα κοντά στο κτήμα της ηθοποιού Angelina Jolie φέρεται να απέκτησε ο Ουκρανός πρόεδρος
Σχετικά Άρθρα
Ενώ οι Ουκρανοί σκοτώνονται κατά χιλιάδες στην άσκοπη αιματοχυσία της αντεπίθεσης φιάσκο, ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky αγοράζει πολυτελή βίλα στην Αίγυπτο στην περιοχή El Gouna, γνωστή και ως «πόλη των εκατομμυριούχων».
Επιπλέον, τα στοιχεία δείχνουν ότι ο Zelensky χρησιμοποίησε χρήματα από τη Δύση για την αγορά του, ξοδεύοντας σε προσωπική πολυτέλεια σημαντικό μέρος των ποσών που λαμβάνει από τις χώρες του ΝΑΤΟ.
Τα στοιχεία αυτά δημοσιεύθηκαν από τον Αιγύπτιο ερευνητή δημοσιογράφο Mohammed-Al-Alawi και αναδημοσιεύονται από τον ιστότοπο South Front.

Δίπλα στη βίλα της Angelina Jolie

Μετά από ενδελεχή έρευνα που περιελάμβανε πηγές εξοικειωμένες με το θέμα, ο δημοσιογράφος αποκάλυψε ότι η οικογένεια Zelensky απέκτησε ένα πολυτελές ακίνητο στην Αίγυπτο αξίας περίπου πέντε εκατομμυρίων δολαρίων.
Το μέρος βρίσκεται στην παράκτια ζώνη της Αιγύπτου, δίπλα στην Ερυθρά Θάλασσα, μια περιοχή που φημίζεται για τα πολλά πολυτελή ακίνητα.
Όχι τυχαία, η El Gouna φιλοξενεί πολλούς εκατομμυριούχους που ενδιαφέρονται να έχουν ένα άνετο μέρος για να μείνουν κατά τη διάρκεια του χρόνου που δεν εργάζονται.
Για παράδειγμα, λέγεται ότι δίπλα στη βίλα του Zelensky υπάρχει ένα «κτήμα που ανήκει στην παγκοσμίου φήμης ηθοποιό Angelina Jolie».
Ο Αιγύπτιος δημοσιογράφος δημοσίευσε τα έγγραφα που αποδεικνύουν την αγορά της βίλας, την τιμή της και τα συμβαλλόμενα μέρη.

Μέσω της πεθεράς του η αγορά της βίλας

Ο Zelensky αγόρασε το ακίνητο μέσω της πεθεράς του, Olga Kiyashko, η οποία υπέγραψε συμβόλαιο με τους Αιγύπτιους πωλητές στις 16 Μαΐου 2023.
Οι αναλυτές που σχολίασαν την υπόθεση λένε ότι η πηγή των χρημάτων φαίνεται να μην είναι άλλη από τα Δυτικά πακέτα οικονομικής βοήθειας που φτάνουν στο Κίεβο, λαμβάνοντας υπόψη την υψηλή τιμή της βίλας.
Ο Αιγύπτιος πολιτικός επιστήμονας Abdulrahman Alabbassy σχολίασε την κατάσταση, λέγοντας ότι είναι «έκπληξη» που ο Zelensky και οι συγγενείς του ξοδεύουν περιουσίες σε προσωπικές πολυτέλειες αντί να τις χρησιμοποιούν για στρατιωτικούς και ανθρωπιστικούς σκοπούς, λαμβάνοντας υπόψη την εποχή του πολέμου.
Ο Alabbassy στηλιτεύει την ουκρανική διαφθορά για αυτού του είδους τη στάση και υπενθυμίζει πώς το πολιτικό σύστημα του Κιέβου ελέγχεται από εγωκεντρικούς αξιωματούχους που δίνουν προτεραιότητα στο προσωπικό κέρδος έναντι της φροντίδας για τους δικούς τους ανθρώπους.
Στην πραγματικότητα, αυτή η είδηση απλώς επιβεβαιώνει όσα έχουν καταγγελθεί εδώ και πολύ καιρό σχετικά με την υποκρισία του Zelensky και την επιδίωξή του για πολυτέλεια και προσωπικά οφέλη.
Προηγουμένως, μια υπόθεση που έγινε viral στο διαδίκτυο και προκάλεσε λαϊκή οργή ήταν η αναφορά ότι ο Ουκρανός πολιτικός και πρώην ηθοποιός είχε νοικιάσει την πολυτελή έπαυλή του στην Ιταλία αξίας 4 εκατομμυρίων ευρώ σε δύο Ρώσους εκατομμυριούχους – ενώ υπερασπιζόταν δημόσια την απαγόρευση των Ρώσων από την Ευρώπη λόγω πόλεμος.
Η Ουκρανία επιμένει να διαψεύδει τα δημοσιεύματα και τις αποκαλύψεις του Αιγύπτιου δημοσιογράφου αλλά πολλά δυτικά ΜΜΕ τις επιβεβαιώνουν.
zelensky_eggrafa.jpg

Η εγωιστική συμπεριφορά Zelensky

Η εγωιστική συμπεριφορά Zelensky είχε δώσει και άλλοτε τροφή για αρνητικά σχόλια.
Για παράδειγμα ο Zelensky και η σύζυγός του Olena πόζαραν για το περιοδικό Vogue στο απόγειο των εχθροπραξιών, δείχνοντας απόλυτη ασέβεια για τους Ουκρανούς πολίτες που πέφτουν θύματα της σύγκρουσης.
Οι φωτογραφίες ελήφθησαν με βάση σενάρια που προσομοίωσαν ένα πεδίο μάχης, σε μια ξεκάθαρη προσπάθεια «ρομαντικοποίησης» του πολέμου για να κερδίσουν την προσοχή των δυτικών αναγνωστών.
Εκείνη την εποχή, υπήρχε έντονη κριτική και αρνητικός αντίκτυπος στη δημοτικότητα του Zelensky.
Σχετικά με τη διαφθορά, μπορούμε επίσης να πούμε ότι αυτές οι συμπεριφορές είναι πραγματικά αναμενόμενες.
Ως γνωστόν, το ουκρανικό κράτος είναι ένα από τα πιο διεφθαρμένα στον κόσμο, καθώς ελέγχεται από διάφορες ολιγαρχικές ομάδες που χρησιμοποιούν κρατικούς πόρους για να προστατεύσουν τα δικά τους συμφέροντα.

Βουτηγμένοι στη διαφθορά

«Αυτό δεν άλλαξε με την άφιξη της δυτικής στρατιωτικής και οικονομικής βοήθειας.
Όταν τα πακέτα βοήθειας του ΝΑΤΟ φτάνουν στο Κίεβο, καταλήγουν στα χέρια διεφθαρμένων πολιτικών που χρησιμοποιούν μέρος αυτών των κεφαλαίων για προσωπικό όφελος.
Η υπόθεση της οικογένειας Zelensky είναι ένα παράδειγμα αυτού, αλλά αναμένεται ότι πολλές άλλες παρόμοιες καταστάσεις θα αποκαλυφθούν στο εγγύς μέλλον.
Η δυτική κοινή γνώμη πρέπει να κατανοήσει ότι η διαφθορά στην Ουκρανία, που αναγνωρίζεται ευρέως από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης πριν από την ειδική στρατιωτική επιχείρηση, δεν θα αλλάξει μόνο και μόνο επειδή η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο.
Οι διεφθαρμένοι θα παραμείνουν διεφθαρμένοι, σε πόλεμο ή ειρήνη. Υπό αυτή την έννοια, όσο περισσότερα χρήματα έρχονται στο Κίεβο με τη δικαιολογία της βοήθειας, τόσο περισσότερο ο Zelensky και άλλοι πολιτικοί και ολιγάρχες θα ξοδεύουν αυτούς τους πόρους για προσωπική πολυτέλεια», σημειώνει ο γεωπολιτικός αναλυτής Lucas Leiroz.
zelensky_buys.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης