Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov κατά Macron: Προσχηματικό το ενδιαφέρον του για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης

Lavrov κατά Macron: Προσχηματικό το ενδιαφέρον του για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης
«Γνωρίζοντας τι συμβαίνει στην Ευρώπη τώρα, η επιθυμία για μεσολάβηση είναι πιθανώς μια επιθυμία να γίνει το επίκεντρο της προσοχής», είπε για τη Γαλλία ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών
Σχετικά Άρθρα
Η προσφορά των υπηρεσιών της Γαλλίας για τη μεσολάβηση της ουκρανικής κρίσης είναι απλώς προσχηματική εν μέσω των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov.
«Γνωρίζοντας τι συμβαίνει στην Ευρώπη τώρα, η επιθυμία για μεσολάβηση είναι πιθανώς μια επιθυμία να γίνει το επίκεντρο της προσοχής, μια επιθυμία να δείξει πόσο δραστήρια είναι η Γαλλία και πώς πρέπει να υποστηριχθεί», επεσήμανε ο Lavrov.
Ο Lavrov υπενθύμισε τις πρόσφατες αντιφατικές δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron σχετικά με την πρόθεσή του να προμηθεύσει το καθεστώς του Κιέβου με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς για να συνεχίσει τον πόλεμο με τη Ρωσία, ενώ ταυτόχρονα έδειξε ετοιμότητα να παίξει το ρόλο του μεσολαβητή και να καλέσει τον Ρώσο ομόλογό του Vladimir Putin να συζητήσει την κατάσταση στην Ουκρανία.
«Αν κάποιος θέλει να συνεισφέρει στην αναζήτηση λύσης, δεν χρησιμοποιεί τα ΜΜΕ», είπε ο κορυφαίος Ρώσος διπλωμάτης.
«Γίνεται μέσω των κατάλληλων διαύλων», πρόσθεσε.

Το παράδειγμα Hollande

«Όλοι το γνωρίζουν αυτό. Για ποιον σκοπό γίνονται δημόσιες, θορυβώδεις δηλώσεις για το ένα ή το άλλο θέμα: ότι θα είμαστε μεσολαβητές, ότι θα δώσουμε μερικούς πύραυλους μεγάλου βεληνεκούς να εκτοξευθούν σε ρωσικό έδαφος - είναι πολύ δύσκολο για μένα να δείτε οτιδήποτε λογικό σε αυτές τις δηλώσεις», είπε ο Lavrov.
Από αυτή την άποψη, ο Lavrov επεσήμανε το γεγονός ότι «η Γαλλία έχει ήδη διαμεσολαβήσει».
«Ο προκάτοχος του Macron, ο Francois Hollande ήταν μεσολαβητής, εγγυητής των συμφωνιών του Μινσκ, και στη συνέχεια πέρυσι είπε ξαφνικά με περηφάνια:
"Δεν θέλαμε να εκπληρώσουμε τίποτα εκεί.
Έπρεπε να αγοράσουμε χρόνο για να ενισχυθεί η Ουκρανία με όπλα εναντίον της Ρωσίας», υπενθύμισε ο Lavrov τα λόγια του πρώην Γάλλου προέδρου, σημειώνοντας ότι οι συμφωνίες του Μινσκ είχαν εγκριθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης