Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πλήρης εξάρτηση: Ρεκόρ... ΗΠΑ αύξησαν στο μέγιστο την αγορά ουρανίου από τη Ρωσία - Αγόρασαν 416 τόνους, πλήρωσαν 696 εκατ

Πλήρης εξάρτηση: Ρεκόρ... ΗΠΑ αύξησαν στο μέγιστο την αγορά ουρανίου από τη Ρωσία - Αγόρασαν 416 τόνους, πλήρωσαν 696 εκατ
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του οργανισμού, το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, οι Ηνωμένες Πολιτείες αύξησαν τις αγορές ουρανίου από τη Ρωσία στους 416 τόνους (188 τόνοι την ίδια περίοδο πέρυσι)
Σχετικά Άρθρα
Οι Ηνωμένες Πολιτείες αγόρασαν 416 τόνους ουρανίου από τη Ρωσία το πρώτο εξάμηνο του έτους, δηλαδή 2,2 φορές περισσότερο από την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι και το μέγιστο από το 2005, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του RIA Novosti με βάση στοιχεία της αμερικανικής στατιστικής υπηρεσίας.
Η Ρωσία προμηθεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες μόνο καύσιμα εμπλουτισμένα με ουράνιο-235, το οποίο είναι το κύριο στοιχείο των «ραδιενεργών» αγορών της Ουάσιγκτον. Ταυτόχρονα, η ανάλυση λαμβάνει επίσης υπόψη στοιχεία για τις εισαγωγές φυσικού και απεμπλουτισμένου ουρανίου, το οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες αγοράζουν από άλλες πολιτείες.

416 τόνοι έναντι 188 το 2022

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του οργανισμού, το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, οι Ηνωμένες Πολιτείες αύξησαν τις αγορές ουρανίου από τη Ρωσία στους 416 τόνους (188 τόνοι την ίδια περίοδο πέρυσι). Η τελευταία φορά που τέτοιες τιμές καταγράφηκαν το 2005, όταν εισήχθησαν 418 τόνοι καυσίμων στις Ηνωμένες Πολιτείες από τη Ρωσία.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες πλήρωσαν 696,5 εκατομμύρια δολάρια για το παραδοθέν ρωσικό ουράνιο, το οποίο ήταν η υψηλότερη τιμή από το 2002 - δεν υπάρχουν προηγούμενα στατιστικά στοιχεία αναλυμένα ανά μήνες. Κατά τη διάρκεια του έτους, το κόστος των προμηθειών αυξήθηκε κατά 2,5 φορές και το μερίδιο αυξήθηκε κατά 13 ποσοστιαίες μονάδες - έως και 32%.

Τα στοιχεία από τις λοιπές χώρες 

Επιπλέον, αύξησαν επίσης σημαντικά τις αγορές ουρανίου από τη Βρετανία - κατά 28%, στα 383,1 εκατομμύρια δολάρια, με αποτέλεσμα να αντιπροσωπεύουν λίγο λιγότερο από το 18% του συνόλου των εισαγωγών. Η πιο σημαντική αύξηση των προμηθειών προήλθε από τη Γαλλία , η οποία εισήγαγε καύσιμα στην αγορά των ΗΠΑ για 319 εκατομμύρια δολάρια (15% των συνολικών εισαγωγών) έναντι 1,9 εκατομμυρίων δολαρίων ένα χρόνο νωρίτερα.
Οι πέντε κορυφαίοι προμηθευτές περιελάμβαναν επίσης τη Γερμανία (13% των εισαγωγών), η οποία αύξησε τις προμήθειες κατά 1,5% στα 277 εκατομμύρια δολάρια, και τον Καναδά (11% των εισαγωγών), διπλασιάζοντάς τις στα 247,5 εκατομμύρια δολάρια. Η τελευταία είναι η μόνη σημαντική πηγή φυσικού ουρανίου για τις ΗΠΑ. Την ίδια στιγμή, η Ολλανδία , η οποία κατέλαβε τη δεύτερη θέση πέρυσι, μείωσε στο μισό τις παραδόσεις στα 193 εκατομμύρια δολάρια, πέφτοντας στην έκτη θέση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης