Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραδοχή του... αυτονόητου από τη Σουηδία: Η στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία δεν συμβάλλει στην ειρήνη στην Ευρώπη

Παραδοχή του... αυτονόητου από τη Σουηδία: Η στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία δεν συμβάλλει στην ειρήνη στην Ευρώπη
Από τον Φεβρουάριο του 2022, η Σουηδία έχει παράσχει υποστήριξη στην Ουκρανία με ποσό 22 δισεκατομμυρίων κορωνών (2,16 δισεκατομμύρια δολάρια), εκ των οποίων τα 17 δισεκατομμύρια (1,67 δισεκατομμύρια δολάρια) είναι στρατιωτική βοήθεια

Οι παραδόσεις στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία γίνονται νόμιμοι στόχοι για τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις και δεν συμβάλλουν στην εδραίωση της ειρήνης στην Ευρώπη ανέφερε σε σχετικές δηλώσεις της η ρωσική πρεσβεία στη Σουηδία, σχολιάζοντας ένα άρθρο στην εφημερίδα Dagens nyheter, οι συντάκτες του οποίου προτείνουν να προμηθεύονται όλο και περισσότερα όπλα στο Κίεβο.
"Σήμερα, ένα άρθρο γεμάτο κυνισμό του εμφανίστηκε στο πρωτοσέλιδο του Dagens nyheter. Οι συντάκτες του μιλούν πρώτα για το "τρομερό τίμημα που πλήρωσαν οι ουκρανοί με τη ζωή τους αλλά και οι ρώσοι, ." Ωστόσο, αντί να καλέσουν τους δυτικούς εταίρους, ώστε να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, προτείνουν <...> το καθεστώς του Κιέβου καλεί ώστε να προμηθεύσουν την Ουκρανία με ακόμη περισσότερα όπλα. Υπενθυμίζουμε ότι όλες οι στρατιωτικές προμήθειες στην Ουκρανία γίνονται νόμιμοι στόχοι για τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις και δεν συμβάλλουν καθόλου στην εδραίωση μιας διαρκούς ειρήνης στην Ευρώπη».
Το σχόλιο σημειώνει επίσης ότι ζητώντας νέες προμήθειες όπλων, οι συντάκτες του άρθρου, στην πραγματικότητα, «εύχονται θάνατο στους Ουκρανούς». 
"Η ίδια η ιδέα οποιασδήποτε "παραχώρησης" στη Ρωσία, ωστόσο, είναι τόσο τρομακτική που εδώ θα προτιμούσαν" πόλεμο και με τον τελευταίο Ουκρανό. Αυτό είναι - το πραγματικό πρόσωπο του "πολιτισμένου κόσμου", τόνισε η πρεσβεία.
Από τον Φεβρουάριο του 2022, η Σουηδία έχει παράσχει υποστήριξη στην Ουκρανία με ποσό 22 δισεκατομμυρίων κορωνών (2,16 δισεκατομμύρια δολάρια), εκ των οποίων τα 17 δισεκατομμύρια (1,67 δισεκατομμύρια δολάρια) είναι στρατιωτική βοήθεια.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης