Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden για θάνατο Prigozhin: Δεν εκπλήσσομαι - Πιθανότατα ο Putin βρίσκεται πίσω από την πτώση του αεροσκάφους

Biden για θάνατο Prigozhin: Δεν εκπλήσσομαι - Πιθανότατα ο Putin βρίσκεται πίσω από την πτώση του αεροσκάφους
Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι πιθανότατα ο Putin βρίσκεται πίσω από την πτώση του αεροσκάφους, όπου επέβαινε ο αρχηγός της Wagner, Yevgeny Prigozhin
Σχετικά Άρθρα
Τον Ρώσο πρόεδρο, Vladimir Putin, δείχνει ο Αμερικανός πρόεδρος, Joe Biden, ως τον υπεύθυνο για την πτώση του αεροσκάφους στο οποίο επέβαινε ο αρχηγός της Wagner, Yevgeny Prigozhin.

«Δεν γνωρίζω με βεβαιότητα τι συνέβη, αλλά δεν εκπλήσσομαι», δήλωσε ο Biden κατά τη διάρκεια ενημέρωσης μετά τη συντριβή του ιδιωτικού αεροσκάφους του Prigozhin, που ταξίδευε μεταξύ Μόσχας και Αγίας Πετρούπολης. «Δεν υπάρχουν πολλά που συμβαίνουν στη Ρωσία και πίσω από τα οποία δεν βρίσκεται ο Putin. Αλλά δεν γνωρίζω αρκετά για να ξέρω την απάντηση», πρόσθεσε.
Η ρωσική αεροπορική αρχή, Rosaviatsiya, δήλωσε ότι ο Prigozhin και ο ανώτερος διοικητής Wagner, Dmitry Utkin, ήταν μεταξύ των 10 ατόμων που ταξίδευαν σε ένα επιχειρηματικό αεροσκάφος Embraer που συνετρίβη το βράδυ της Τετάρτης.
Τα αίτια της συντριβής δεν ήταν άμεσα σαφή και το Κρεμλίνο δεν έχει ακόμη σχολιάσει το περιστατικό.
Έρχεται δύο μήνες ακριβώς από τότε που ο Prigozhin και οι παραστρατιωτικές δυνάμεις του Βάγκνερ οργάνωσαν ανταρσία κατά της ανώτατης στρατιωτικής ηγεσίας της Μόσχας τον Ιούνιο για την ανίκανη, όπως υποστήριξε, δίωξη του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης