Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω ομολόγων και Nvidia - Στο +0,30% ο DAX

Άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω ομολόγων και Nvidia - Στο +0,30% ο DAX
Οι αγορές μετοχών λαμβάνουν ώθηση από την πτώση των αποδόσεων των μακροπρόθεσμων αμερικανικών ομολόγων
Σχετικά Άρθρα
(upd) Μέρος από τα κέρδη που κατέγραφαν στην έναρξη της συνεδρίασης «έχασαν» τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που δέχθηκαν ώθηση από τα αποτελέσματα της Nvidia αλλά και από την υποχώρηση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων, που μείωσε το παγκόσμιο κόστος δανεισμού.
Πιο αναλυτικά, λίγο πριν τις 15:00 (ώρα Ελλάδος)
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX ενισχύεται κατά 0,32% (από 0,77%) στις 15.778,13 μονάδες
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE διαμορφώνεται στις 7.343,89 μονάδες έπειτα από άνοδο 0,32% (από 0,63%)
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC καταγράφει κέρδη 0,41% (από 0,93%) στις 7.276,20 μονάδες
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,37% (από 0,76%) στις 28.337,62 μονάδες
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει άνοδο 0,27% (από 0,74%) στις 454,69 μονάδες.

Οι μετοχές στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού σημείωσαν άνοδο την Πέμπτη, με τον δείκτη Hang Seng του Χονγκ Κονγκ να οδηγεί τα κέρδη, καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν στα εντυπωσιακά αποτελέσματα της αμερικανικής εταιρείας κατασκευής τσιπ τεχνητής νοημοσύνης Nvidia, καθώς η αγορά αξιολογεί κατά πόσον η έκρηξη της τεχνητής νοημοσύνης είναι κάτι περισσότερο από απλή διαφημιστική εκστρατεία.
Οι επενδυτές αναμένουν επίσης την ομιλία από το πρόεδρο της Fed, Jerome Powell, την Παρασκευή (25/8/2023) κατά την ολοκλήρωση του συμποσίου της κεντρικής τράπεζας στο Jackson Hole. Η Wall Street ελπίζει ότι στην ομιλία θα δει κάποια εικόνα για την πιθανή πορεία των επιτοκίων.
Οι αγορές μετοχών λαμβάνουν ώθηση από την πτώση των αποδόσεων των μακροπρόθεσμων αμερικανικών ομολόγων. Οι αποδόσεις κινούνται αντιστρόφως ανάλογα με τις τιμές και υποχώρησαν από το υψηλό 16 ετών που σημείωσαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το οποίο τροφοδοτήθηκε από τις ανησυχίες γύρω από τον επίμονο πληθωρισμό και την πιθανότητα η Fed και άλλες κεντρικές τράπεζες να διατηρήσουν τη νομισματική πολιτική αυστηρότερη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Βουτιά για την τιμή του φυσικού αερίου

Βουτιά 11% καταγράφεται στο φυσικό αέριο στην Ευρώπη, με το ολλανδικό TTF Σεπτεμβρίου στα 32,73 ευρώ, ενώ οι απώλειες είχαν φτάσει αρχικά άνω του 17%, καθώς συνεχίζονται οι συνομιλίες με στόχο την αναχαίτιση των απεργιών στις εγκαταστάσεις LNG της Αυστραλίας.
Ήπια άνοδο καταγράφεται στις τιμές του πετρελαίου, με το brent να διαμορφώνεται στα 84 δολ. το βαρέλι στο +0,35% και το αμερικανικό αργό στα 79 δολ. το βαρέλι στο +0,25%.

Κέρδη στις ασιατικές αγορές

Ανοδικά έκλεισαν σήμερα 24/8 στις ασιατικές αγορές, παίρνοντας ώθηση από τη χθεσινή άνοδο της Wall Street με τα κέρδη – μαμούθ της Nvidia, να μονοπωλόυν το ενδιαφέρον .
Επίσης το βλέμμα είναι στραμμένο στην ετήσια σύνοδο των κεντρικών τραπεζιτών στο Jackson Hole αύριο Παρασκευή 25/8 όπου οι επενδυτές θα εκμαιεύσουν περισσότερα στοιχεία για τη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ.
Αναλυτικά, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε στο +0,72%, ο δείκτης Shanghai την Κίνα έκλεισε στο +0,12%, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ στο +2,09%, ο δείκτης KOSPI στη Ν. Κορέα στο +1,28% και ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία στο +0,47%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης