Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκ, προετοιμάζουν τον θάνατο της Ουκρανίας – Οι ρώσοι βομβάρδισαν το κέντρο λήψης αποφάσεων του Ουκρανικού στρατού

Σοκ, προετοιμάζουν τον θάνατο της Ουκρανίας –  Οι ρώσοι βομβάρδισαν το κέντρο λήψης αποφάσεων του Ουκρανικού στρατού
Παραδοχή σοκ - Robert Briger (Στρατηγός Ευρωπαϊκής Ένωσης): Η αντεπίθεση έχει αποτύχει, η Ουκρανία δεν θα κερδίσει εδάφη - Politico: Οι ΗΠΑ βλέπουν την ήττα της Ουκρανίας… και προσπαθούν να απαλλαγούν από την ευθύνη…
(upd 27) Εδώ και πολύ καιρό, όσοι παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στο Ουκρανικό έχουν καταλήξει σε ένα συμπέρασμα… η Ρωσία δεν μπορεί να ηττηθεί, η μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη στον πλανήτη δεν μπορεί να ηττηθεί…
Με βάση αυτό… προπαρασκευάζουν τον θάνατο της Ουκρανίας…
Έως σήμερα έχουν σκοτωθεί και τραυματιστεί 400.000 Ουκρανοί, υπολογίζονται σε 180.000 νεκροί με 200.000 νεκροί και άλλοι 200.000 τραυματίες εκ των οποίων οι 70.000 ακρωτηριασμένοι...
Ήδη ο Zelensky ο Πρόεδρος της Ουκρανίας παραδέχτηκε ότι λόγω των ναρκών η αντεπίθεση… είναι πολύ δύσκολη
Όμως σχεδόν όλα τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης ειδικά στις ΗΠΑ αρχίζουν να προετοιμάζουν το έδαφος, όχι για την αποτυχημένη αντεπίθεση, αυτό είναι γεγονός αλλά για το πώς θα αποποιηθούν την ευθύνη της ήττας και της αποτυχίας…
Όταν φθάνει ο πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στρατηγός Robert Briger να προειδοποιεί ότι η Ουκρανία δεν θα ανακτήσει τα χαμένα της εδάφη… όταν πρώην στελέχη της CIA προειδοποιούν ότι μετά την αποτυχημένη αντεπίθεση των Ουκρανών… ο ρωσικός στρατός θα εξαπολύσει μια ευρεία αντεπίθεση με στόχο να συντρίψει τον Ουκρανικό στρατό, όταν θεωρούν δεδομένο ότι θα χαθεί το Kharkiv και πολλές άλλες πόλεις… η πορεία προς το θάνατο της Ουκρανίας είναι προδιαγεγραμμένη…
Στην ειδησεογραφία δύο γεγονότα δεν πέρασαν απαρατήρητα, η επίσημη απομάκρυνση Surovikin του ρώσου στρατηγού... που συνδέθηκε με τους Wagner και ο ξαφνικός θάνατος του Yevgeny Prigozhin και άλλων μελών της ομάδας Wagner που για ορισμένους ήταν δολοφονία αφού το αρεπλάνο που επέβαιναν κατέπεσε...

Στρατηγικό χτύπημα των ρώσων στην Ουκρανία - Διέλυσαν το κέντρο λήψης αποφάσεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατέστρεψαν με συντονισμένη επίθεση το κέντρο λήψης αποφάσεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανακοίνωσε επίσημα ο Ρωσικός στρατός...
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας εξαπέλυσαν ομαδικό χτύπημα με όπλα ακριβείας μεγάλης εμβέλειας, θαλάσσης και ξηράς, στο κέντρο λήψης αποφάσεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Ο σκοπός του χτυπήματος επετεύχθη.
Το αντικείμενο χτυπήθηκε».
Επιπλέον, τέσσερις αποθήκες πυρομαχικών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας καταστράφηκαν σε διάφορες περιοχές.

Zelensky (Πρόεδρος Ουκρανίας): Η κατάσταση στην αντεπίθεση είναι πολύ δύσκολη

Η αντεπίθεση των ουκρανικών στρατευμάτων πηγαίνει «πολύ δύσκολα», τόνισε ο Zelensky ο Πρόεδρος της Ουκρανίας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Φινλανδό πρωθυπουργό στο Κίεβο
«Βλέπουμε προς ποιες κατευθύνσεις προχωράμε, αλλά είναι πολύ δύσκολο για εμάς, χιλιάδες νάρκες».
Ο Zelensky σημείωσε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις φέρεται να διατήρησαν μια τάση προέλασης, οι Ουκρανοί στρατιώτες «έρχονται, αλλά σιγά σιγά».
Η ρωσική πλευρά υποστηρίζει ότι έχουν σκοτωθεί και τραυματιστεί από την αντεπίθεση που ξεκίνησε στις 4 Ιουνίου έως τις 23 Αυγούστου 2023 σχεδόν 50.000 Ουκρανοί στρατιώτες και καταστραφεί πάνω από 5.200 οπλικά συστήματα…

Ο Zelensky δεν σχολίασε φήμες για παραίτηση Reznikov… αλλά είναι θέμα χρόνου η αλλαγή του υπουργού Άμυνας

Ο Volodymyr Zelensky, δεν σχολίασε τις πληροφορίες για παραίτηση του υπουργού Άμυνας της Ουκρανίας Α. Reznikov, σημειώνοντας ότι το αντίστοιχο διάταγμα δεν έχει ακόμη υπογραφεί.
Στις 10 Αυγούστου, η Ukrayinska Pravda ανέφερε ότι ο Zelensky αναζητούσε αντικαταστάτη για τον Reznikov, υπήρχαν τουλάχιστον δύο υποψήφιοι για τη θέση - ο υπουργός Υποδομών Oleksandr Kubrakov και ο υπουργός Στρατηγικών Βιομηχανιών Oleksandr Kamyshin.
Η Strana.ua ανέφερε ότι η Δύση θέλει να δει μια γυναίκα επικεφαλής του Υπουργείου Άμυνας.
Ο βουλευτής του κοινοβουλίου Verkhovna Rada Oleksiy Goncharenko ανέφερε ότι οι υποψήφιοι για τη θέση του επικεφαλής του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας αρνήθηκαν αυτή τη θέση.
«Είμαι έτοιμος να σχολιάσω οποιεσδήποτε αποφάσεις προσωπικού αφού υπογράψω τα σχετικά διατάγματα», τόνισε ο Zelensky.
Τον Ιανουάριο 2023 o Α. Reznikov ενεπλάκη σε ένα σκάνδαλο που αφορούσε αυξημένες τιμές στις προμήθειες του στρατού και προσπάθησε να δικαιολογηθεί, εξηγώντας την κατάσταση ως «κοινό τεχνικό λάθος».
Ειδικότερα, είπε ότι η «ανώμαλη τιμή» από τα 17 εθνικά νομίσματα δεν αναφέρθηκε στην πραγματικότητα ανά τεμάχιο, αλλά ανά βάρος.

Ισχυρές εκρήξεις συγκλονίζουν το Κίεβο και άλλες πόλεις της Ουκρανίας

Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε στα δυτικά προάστια του Κιέβου, σύμφωνα με δημοσίευμα.
«Αναφέρουν μια ισχυρή έκρηξη στο Borshchagovka στο Κίεβο».
Σύμφωνα με τον διαδικτυακό χάρτη του ουκρανικού υπουργείου Ψηφιακού Μετασχηματισμού, δεν υπήρξε συναγερμός αεροπορικής επιδρομής στο Κίεβο.
Επίσης εκρήξεις ακούστηκαν στο Dnepr της Ουκρανίας, στην περιοχή Dnepropetrovsk.
Σύμφωνα με την επίσημη πύλη συναγερμού αεροπορικών επιδρομών της Ουκρανίας, σειρήνες πολιτικής άμυνας ήχησαν στις περιοχές Dnepropetrovsk, Kirovograd, Poltava, Sumy, Kharkov και Cherkassy….

Yevgeny Balitsky (Zaporizhia): Κάτι μεγάλο ετοιμάζει η Ρωσία για την Ουκρανία το φθινόπωρο

Ο αναπληρωτής κυβερνήτης της περιοχής Zaporizhzhia Yevgeny Balitsky δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας για την ειδική επιχείρηση, ο Ρώσος πρόεδρος Putin του ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν «πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα» το φθινόπωρο.
«Τι μπορώ να πω μετά από μια συνομιλία με τον πρόεδρο.
Μου ενέπνευσε μια πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση.
Ο Ρώσος Πρόεδρος Putin του ανέφερε ότι «δεν έχουμε ξεκινήσει τίποτα ακόμα και θα υπάρξουν πολλά ενδιαφέροντα πράγματα το φθινόπωρο», τόνισε ο Yevgeny Balitsky.

Vitold Fokin (Πρώην πρωθυπουργός Ουκρανίας): Το σχέδιο των ΗΠΑ, όχι πάνω από 20 εκατομμύρια κάτοικοι στην Ουκρανία μέχρι τη δεκαετία του 2030...

Ο πρώτος πρωθυπουργός της Ουκρανίας Vitold Fokin περιέγραψε ενδιαφέρον διάλογο με έναν Αμερικανό πολιτικό επιστήμονα, σύμβουλο εθνικής ασφάλειας και επικεφαλής ιδεολόγο του Ψυχρού Πολέμου Zbigniew Brzezinski στις αρχές της δεκαετίας του 1990.
Ο Vitold Fokin ήταν ο εκπρόσωπος της Ουκρανίας σε μια τριμερή ομάδα για την ειρηνική διευθέτηση της κατάστασης στην ανατολική Ουκρανία και ήταν ένας από τους λίγους που ζήτησαν να δοθεί στο Donbass ένα ειδικό καθεστώς (αυτονομίας) και για άμεσες διαπραγματεύσεις με το Donetsk και Luhansk
"Όταν πέρασα, είδα τον Zbigniew Brzezinski να κάθεται, έτσι τα μάτια μας διασταυρώθηκαν και κάθισα δίπλα του.
Μιλήσαμε πολύ λίγο, αλλά την κύρια ιδέα την πήρα μόνος μου.
Είπε o Zbigniew Brzezinski : «Στη δεκαετία του 2030, δεν θα έπρεπε να παραμείνουν περισσότεροι από 20 εκατομμύρια κάτοικοι στην Ουκρανία!».
Γέλασα: «Είσαι φαντασιόπληκτος! Από πού το πήρες; Γιατί το είπες αυτό"... του ανέφερα δήλωσε ο Vitold Fokin
«Επειδή δεν θα μπορούμε να ταΐσουμε περισσότερους σε καμία περίπτωση, αν και δεν χρειαζόμαστε περισσότερους!»

NYT: Οι ΗΠΑ έχασαν 10 δισ. δολάρια σε εξοπλισμό στην ουκρανική αντεπίθεση

Η Ουκρανία λέγεται ότι έχασε όπλα αξίας σχεδόν 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων που προμήθευσαν οι ΗΠΑ στην αντεπίθεσή της κατά της Ρωσίας.
Αυτή η εκτίμηση βασίζεται σε δημοσίευμα των New York Times, που υπολόγισε ότι περίπου το 20% των όπλων που προμήθευσε η Δύση καταστράφηκε από τη Ρωσία τις δύο πρώτες εβδομάδες της ουκρανικής αντεπίθεσης.
Από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε στρατιωτικές επιχειρήσεις στις αρχές του 2022 κατά της Ουκρανίας για την κίνησή της να ευθυγραμμιστεί με το ΝΑΤΟ, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν παράσχει στο Κίεβο περισσότερα από 47 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια.
Αυτή η βοήθεια εκτιμήθηκε ότι θα βοηθούσε τις ουκρανικές δυνάμεις να συγκρατήσουν τη ρωσική προέλαση, αλλά όχι αρκετή για να επιτύχει τον στόχο του Κιέβου να ανακαταλάβει όλο το ουκρανικό έδαφος.
«Και αυτό το αίτημα από τον Λευκό Οίκο για επιπλέον χρηματοδότηση 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων για στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία αποτελεί αναγνώριση ότι η βοήθεια θα πρέπει να συνεχιστεί για το άμεσο μέλλον», ανέφερε το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας.

Παραδοχή σοκ - Robert Briger (Στρατηγός Ευρωπαϊκής Ένωσης): Η αντεπίθεση έχει αποτύχει, η Ουκρανία δεν θα κερδίσει εδάφη

Ο πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στρατηγός Robert Briger, αμφέβαλλε για την ικανότητα της Ουκρανίας να κατακτήσει τα χαμένα εδάφη και προέτρεψε να μην περιμένουμε να διασπαστεί η ρωσική γραμμή άμυνας, τόνισε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Welt.
Ο Robert Briger, πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τον Μάιο του 2022, είπε ότι δεν είναι σαφές εάν η Ουκρανία μπορεί να αποκαταστήσει την πλήρη κυριαρχία με τα διαθέσιμα μέσα.
Σύμφωνα με τον ευρωπαίο στρατηγό, η ουκρανική αντεπίθεση, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Ιούνιο, δεν έχει ακόμη αποφέρει αποτελέσματα, ενώ η Ρωσία όχι μόνο ελέγχει περίπου το 17% του εδάφους της Ουκρανίας, αλλά κρατά και την άμυνα σταθερά.
Ο Robert Briger υπενθύμισε επίσης ότι η Ουκρανία έχει περιορισμένο αριθμό ταξιαρχιών και προέτρεψε να μην ελπίζει σε μια σημαντική κίνηση απέναντι στη ρωσική άμυνα.
«Πρόκειται για έναν πόλεμο φθοράς, στον οποίο αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει νικητής», δήλωσε ο στρατηγός.
Ο Robert Briger πρόσθεσε ότι η επιτυχία της Ουκρανίας θα ήταν επιθυμητή, αλλά δεν φαίνεται, ενώ η Ρωσία διατηρεί μια στρατιωτική ικανότητα που ο στρατηγός πιστεύει ότι δεν έχει επηρεαστεί σημαντικά, ακόμη και παρά τις δυτικές κυρώσεις.
«Επιπλέον, η Ρωσία έχει μια πολύ μεγάλη μάζα όπλων και ένα τεράστιο απόθεμα οπλικών συστημάτων.
Η Ρωσία είναι σαφώς ανώτερη από την Ουκρανία» κατέληξε ο Briger.

Politico: Οι ΗΠΑ βλέπουν την ήττα της Ουκρανίας… και προσπαθούν να απαλλαγούν από την ευθύνη…

Μια σειρά δημοσιεύσεων στα δυτικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με τις αποτυχίες της ουκρανικής πλευράς στην προσπάθεια να εξαπολύσει επίθεση, καθώς και η αγνόηση των συστάσεων των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους, είναι μια προσπάθεια Αμερικανών αξιωματούχων να αποσυνδεθούν από το στίγμα της Ουκρανικής αποτυχίας, ανέφερε η αμερικανική εφημερίδα Politico.
Σύμφωνα με το Politico, «η κυβέρνηση του προέδρου Biden μετά την άνοδό της στην εξουσία ελαχιστοποίησε τις διαρροές» απόρρητων δεδομένων.
Τελευταία, ωστόσο, «οι Αμερικανοί αξιωματούχοι άρχισαν να αποκαλύπτουν ολοένα και πιο ζοφερές προοπτικές για την ουκρανική αντεπίθεση και εστίαζαν στις στρατιωτικές συστάσεις που η Ουκρανία αγνόησε».
Σχετικά άρθρα έχουν δημοσιευθεί στην Washington Post, στους New York Times και Financial Times.
Σύμφωνα με το Politico, «μεταξύ άλλων υποδεικνύουν ένα πράγμα: κάποιοι άνθρωποι εντός της αμερικανικής κυβέρνησης θέλουν να ρίξουν τα προβλήματα της Ουκρανίας, στην κυβέρνηση της Ουκρανίας ώστε να απαλλαγούν οι σύμμαχοι από τις ευθύνες».
Το Politico υπενθυμίζει σχετικά ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στους New York Times, στο οποίο τονιζόταν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους πιστεύουν ότι ένας από τους λόγους για την αποτυχία της ουκρανικής αντεπίθεσης είναι η υπερβολική διασπορά των δυνάμεων και συνιστούν στην Ουκρανία να συγκεντρώσει τις κύριες δυνάμεις σε μια ενιαία κατεύθυνση, ειδικά νότια στην Zaporizhia.
Η αμερικανική κυβέρνηση αρνείται ότι οργάνωσε μια σειρά από διαρροές πληροφοριών προς τα μέσα ενημέρωσης σχετικά με τις αποτυχίες της Ουκρανίας…

O Trump κατηγορεί τον Biden για την αποτυχία των ΗΠΑ να σταματήσει την σύγκρουση στην Ουκρανία

Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, η ουκρανική κρίση «πρέπει να σταματήσει αμέσως, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν»
Οι Ηνωμένες Πολιτείες εμπλέκονται σε μεγάλο βαθμό στη σύγκρουση στην Ουκρανία, αλλά ο σημερινός Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Biden, δεν μπορεί να το σταματήσει λόγω της ανικανότητάς του Προέδρου, δήλωσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Trump σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Τ. Carlson, η οποία μεταδόθηκε στο κοινωνικό δίκτυο Χ.
O Biden πρέπει να εργαστεί για να μας βγάλει από αυτόν τον τρομερό πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, στον οποίο εμπλεκόμαστε έντονα.
Μπορεί να γίνει και πολύ εύκολα.
Πιστεύω ότι μπορούμε να το κάνουμε, αλλά πιστεύω ότι ο Biden δεν μπορεί γιατί είναι απλά ανίκανος», τόνισε ο Trump.
Η ουκρανική κρίση, συνέχισε ο πρώην Αμερικανός ηγέτης, «πρέπει να τελειώσει αμέσως, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν».
Μπορείς να φανταστείς ότι κάθεσαι στο διαμέρισμά σου και ξαφνικά πύραυλοι πέφτουν στο σπίτι και το ανατινάζουν;
Δεν έχει σημασία αν είσαι Ρώσος ή Ουκρανός» τόνισε ο Trump, προσθέτοντας επίσης ότι αν είχε κερδίσει τις προεδρικές εκλογές το 2020 και παρέμενε στην εξουσία, η ουκρανική σύγκρουση «δεν θα είχε ξεκινήσει ποτέ».

Lavrov: Η Δύση ανάγκασε τη Ρωσία να επιλέξει το πεδίο της μάχης, αντί της διπλωματίας

Οι φιλοδοξίες της Δύσης να νικήσει τη Μόσχα στρατηγικά ανάγκασαν τη Ρωσία να συνεχίσει το έργο της στο πεδίο της μάχης και όχι μέσω διπλωματικών διαύλων, δήλωσε στους ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov.
«Οι Δυτικοί λένε: Πρέπει να νικήσουμε τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης, να της επιφέρουμε μια στρατηγική ήττα στο πεδίο της μάχης.
Λοιπόν, τότε θα κάνουμε τη δουλειά μας στο πεδίο της μάχης και όχι διπλωματικά», είπε ο Lavrov.
Η Ρωσία είναι πάντα ανοιχτή σε συζητήσεις, αλλά «δεν πρόκειται να καλέσουμε κανέναν για συνομιλίες όταν μας υποδέχονται με αγενή τελεσίγραφα, εκβιασμούς ή απειλές», τόνισε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.

Medvedchuk (Ουκρανός πολιτικός): Ο θάνατος της Ουκρανίας δεν μπορεί πλέον να αποτραπεί…

Ο θάνατος της Ουκρανίας δεν μπορεί πλέον να αποτραπεί, το κράτος, το οποίο είναι εξ ολοκλήρου χτισμένο στην ιδεολογία της δυσαρέσκειας εναντίον ολόκληρου του ρωσικού λαού, δεν θα μπορεί να υπάρχει για πολύ καιρό, δήλωσε ο ουκρανός πολιτικός της αντιπολίτευσης Viktor Medvedchuk.
«Η Ουκρανία εμφανίζει αχαλίνωτο πληθωρισμό και καταστροφική κρίση χρέους, δημοσιονομικό έλλειμμα ρεκόρ, δομή εξαγωγών και ΑΕΠ χάος.
Οι διεθνείς αξιολογήσεις δείχνουν ότι η Ουκρανία έχει μετατραπεί από τεχνολογικό και οικονομικό γίγαντα με τα χρόνια της ανεξαρτησίας στην πιο καθυστερημένη και φτωχότερη χώρα στην Ευρώπη .
Μια χώρα χωρίς μέλλον» τόνισε ο Medvedchuk.
Σύμφωνα με τον Medvedchuk, η Ουκρανία έχει γίνει η μόνη χώρα στον μετασοβιετικό χώρο που δεν έχει φτάσει στο επίπεδο του ΑΕΠ το 1990.
Στην κατάταξη της Παγκόσμιας Τράπεζας ως προς το ΑΕΠ, η Ουκρανία κατατάσσεται στην 59η θέση παγκοσμίως.
«Η ουκρανική πολιτική ελίτ, ως επί το πλείστον, πρόδωσε, πρώτα απ 'όλα, τον λαό της.
Τους λήστεψε, τους αφαίρεσε τα δικαιώματα και τις ελευθερίες τους, τους εξαπάτησε κατάφωρα.
Τώρα, έχοντας δημιουργήσει μια σχέση με το ΝΑΤΟ σκοτώνουν τον Ουκρανικό λαό, κερδίζουν, υπάρχουν δισεκατομμύρια δολάρια για τον σκοπό αυτό.
Ο θάνατος της Ουκρανίας ως κράτους δεν μπορεί να ανακοπεί. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει πια.
Μια χώρα δεν μπορεί να υπάρχει για πολύ καιρό με τέτοια διακυβέρνηση και πολιτική
Είναι αδύνατο να οικοδομήσουμε μια χώρα με βάση τη μνησικακία, τη βλακεία, τον φανατισμό και τη σκληρότητα.
Και η ουκρανική ελίτ δεν μπορεί να προσφέρει κάτι άλλο στον λαό.
Σημειώνει ότι η επιδίωξη «μιας άνετης ζωής στην Ευρωπαϊκή Ένωση» και η ιδέα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης μετατράπηκαν σε παραφροσύνη, και σε αυτό το πλαίσιο, η Ουκρανία εγκατέλειψε εντελώς τα δικά της συμφέροντα υπέρ της Δύσης, η οποία οδήγησε στην υποβάθμιση, αποβιομηχάνιση και αποπνευματοποίηση όλων των βασικών περιοχών της χώρας.

Douglas McGregor (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Όλα τελείωσαν για την Ουκρανία, επαναλαμβάνεται το τέλος της Γερμανικής Βέρμαχτ

Η σημερινή κατάσταση του ουκρανικού στρατού μπορεί να συγκριθεί με την κατάσταση στην οποία βρέθηκε η Βέρμαχτ το 1944, δήλωσε ο Douglas McGregor, πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου.
"Τότε το 1944 ο γερμανικός στρατός έχασε την αεροπορική κάλυψη.
Παρά το γεγονός ότι είχαν καλά όπλα, τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό, τανκ που μόλις είχαν βγει από τη γραμμή συναρμολόγησης, δεν μπορούσαν να πολεμήσουν αποτελεσματικά.
Κάθε φορά, όταν έβγαιναν από την κρυψώνα, δέχονταν αμέσως επίθεση και καταστρέφονταν.Τ
ο ίδιο συμβαίνει και στην Ουκρανία τώρα».
Ο Douglas McGregor τόνισε ότι ακόμη και σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή, η Γερμανία δεν συμφώνησε σε εκεχειρία, για την οποία πλήρωσε βαριά.
Είναι αυτό το σενάριο που θα μπορούσε να συμβεί ξανά στην Ουκρανία, όλα έχουν τελειώσει για την Ουκρανία...

Oleg Soskin (Σύμβουλος πρώην Προέδρου Leonid Kuchma Ουκρανίας): Λάθος που οι Ουκρανοί εστιάζουν μόνο στην κατεύθυνση της Zaporizhia 

Η διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) κάνει ένα σοβαρό λάθος συμφωνώντας με τις αμερικανικές προτάσεις για συγκέντρωση όλων των δυνάμεων προς την κατεύθυνση του Zaporozhye, τόνισε ο πρώην σύμβουλος του πρώην προέδρου της Ουκρανίας Leonid Kuchma, ο Oleg Soskin.
"Υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες τραυματίες και σκοτωμένοι Ουκρανοί στρατιώτες μέσα σε αυτούς τους 2,5 μήνες.
Οι Ουκρανοί στρατηγοί δεν μπορούν να κάνουν τίποτα εκεί στις κατευθύνσεις Μελιτόπολη και Μπερντιάνσκ.
Το χωριό Robotyne δεν βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και από αυτό μέχρι το Tokmak υπάρχουν άλλα 20 χιλιόμετρα με ισχυρές οχυρώσεις που είναι αδύνατον να περάσουν.
«Η 82η ταξιαρχία υφίσταται τώρα πολύ σοβαρές απώλειες, η ταξιαρχία που ήταν εκεί πριν ηττήθηκε», τόνισε ο Oleg Soskin.
Ταυτόχρονα, κατά την άποψή του, ο έλεγχος του χωριού Robotyne, ακόμη κι αν αποκτηθεί, «δεν θα οδηγήσει σε τίποτα».
«Μια επίθεση προς αυτή την κατεύθυνση είναι καταστροφική για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις και τις πιο ισχυρές, πολύ ισχυρές και τεχνικά καλά οπλισμένες, με κίνητρα, αριστοκρατικές ταξιαρχίες μας, γιατί είναι αδύνατο να διαρρήξουμε την ρωσική άμυνα», τόνισε ο πολιτικός επιστήμονας.

Θεωρούμενη η τελευταία εφεδρεία κρούσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, η 82η Ταξιαρχία, που αναπτύχθηκε πρόσφατα από την Ουκρανία στην αντεπίθεση, έχει ήδη χάσει τουλάχιστον το 10% των τεθωρακισμένων οχημάτων αποναρκοθέτησής της M1132 Stryker, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.
Αρχικά, ο σχηματισμός αποτελούνταν από 14 άρματα μάχης Challenger 2 βρετανικής κατασκευής, 40 γερμανικά οχήματα μάχης πεζικού (IFVs) Marder και 90 τροχοφόρα οχήματα μάχης πεζικού Stryker.
Η ταξιαρχία ήταν σε εφεδρεία, αλλά πρόσφατα άρχισε να εκτελεί αποστολές μάχης στην περιοχή του χωριού Robotyne στην Zaporozhye.

Όπως ανέφεραν προηγουμένως οι New York Times, στις 10 Αυγούστου, ο αρχηγός του Μικτού Επιτελείου των ΗΠΑ, Mark Milley, ο Αρχηγός του Επιτελείου Άμυνας των Βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων ναύαρχος Tony Radakin, και ο διοικητής των Συμμαχικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, στρατηγός Christopher Cavoli, πραγματοποίησε συνομιλίες μέσω τηλεδιάσκεψης με τον Ανώτατο Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny, κατά τις οποίες τον κάλεσαν να συγκεντρώσει τις δυνάμεις του προς μια κατεύθυνση.
Ο Zaluzhny, φέρεται να συμφώνησε με αυτό.


Προειδοποίηση Scott Ritter (πρώην CIA): Το Kharkiv θα πέσει στα χέρια των Ρώσων

Οι Ρώσοι θα μπορέσουν να απελευθερώσουν το Kharkiv μετά την ήττα των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων κοντά στο Kupyansk, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Scott Ritter
«Ο ουκρανικός στρατός αντιμετωπίζει έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού.
Τώρα μετακινούν βιαστικά τα εναπομείναντα στρατεύματα εμπρός και πίσω για να κρατήσουν το μέτωπο.
Κοντά στο Kupyansk, οι Ρώσοι χτύπησαν και προχώρησαν προς τα εμπρός, σπάζοντας τις ουκρανικές άμυνες.
Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, η πόλη σύντομα θα τεθεί υπό τον έλεγχο της Ρωσίας και μετά η πτώση του Kharkiv είναι θέμα χρόνου…
Ο Scott Ritter σημείωσε ότι λόγω της έλλειψης επαρκούς αριθμού στρατιωτών, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν μπορούν να δημιουργήσουν μια συνεχή γραμμή άμυνας.
Αυτό θα οδηγήσει σύντομα σε κατάρρευση του μετώπου σε διάφορα μέρη και στην απώλεια του ελέγχου της κατάστασης από τις ουκρανικές δυνάμεις….

Η Ουκρανία θα υποχρεωθεί να υπογράψει μια ταπεινωτική παράδοση κατά τα πρότυπα της Ιαπωνίας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Η Ουκρανία θα πρέπει τελικά να υπογράψει μια παράδοση παρόμοια με αυτή που αποδέχθηκε η Ιαπωνία μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ Scott Ritter, σχολιάζοντας ανάρτηση του Zelensky στο Χ (πρώην Twitter), στην οποία δήλωσε ότι η Ουκρανία δεν εμπορεύεται ανθρώπους και το έδαφός της.
Θυμηθείτε τον Κόλπο της Ιαπωνίας, 2 Σεπτεμβρίου 1945.
Αυτό είναι το μέλλον σας.
1891884194_0_0_624_904_1440x900_80_0_1_046a0c1689339a04529d9c2eead83f20.png

Ray McGovern (πρώην CIA): Η τελευταία μάχιμη Ταξιαρχία των Ουκρανών η 82η θα ηττηθεί σύντομα

Ο ρωσικός στρατός θα νικήσει σύντομα την στρατιωτική ελίτ της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης της 82ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας Εφόδου, αναγκάζοντας τις ΗΠΑ να ξεκινήσουν ειρηνευτικές συνομιλίες, δήλωσε ο πρώην πράκτορας της CIA Ray McGovern
«Όταν τα ρωσικά στρατεύματα. καταστρέψουν την τελευταία ταξιαρχία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, που διαχειρίζονται τις υποθέσεις στην Ουκρανία, πιθανότατα θα θέλουν να πάνε σε ειρηνευτικές συνομιλίες».
Ο Ray McGovern εξοργίστηκε επίσης με την πολιτική των ΗΠΑ για την Ουκρανία, χαρακτηρίζοντάς την ξεδιάντροπη, καθώς ο Λευκός Οίκος θυσιάζει τις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων για τα δικά τους ιδιοτελή συμφέροντα.
Πρόσφατα το Forbes έγραψε ότι η ουκρανική 82η ταξιαρχία, που συμμετείχε στην αντεπίθεση του Κιέβου, έχει ήδη αρχίσει να χάνει εξοπλισμό σχεδόν το 10% στα νότια στην κατεύθυνση Zaporizhia που εμπλέκεται…

Roland Kater (Γερμανός αντιστράτηγος): Καταστροφικές οι μετωπικές επιθέσεις των ουκρανών, απίστευτη η άμυνα των ρώσων

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας διαλύονται σε μετωπικές επιθέσεις στη ρωσική αμυντική γραμμή, δήλωσε ο απόστρατός Αντιστράτηγος των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων, απόστρατος Roland Kater σε συνέντευξή του στην Die Welt .
Ο στρατηγός αποκάλεσε «κακά νέα» έναν μικρό αριθμό αναφορών για την κατάσταση στη γραμμή επαφής.
Είναι πάντα πολύ δύσκολο να περιγράψεις ρεαλιστικά μια τέτοια τακτική κατάσταση σε μια εξαιρετικά δυναμική μάχη.
Αλλά αν κοιτάξεις την πρώτη γραμμή για αρκετούς μήνες, τότε λίγα πράγματα έχουν αλλάξει».
Σύμφωνα με τον Roland Kater, κάνουν λάθος για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας συνεχίζοντας να πολεμούν «αυτό το λαμπρό αμυντικό σύστημα των ρώσων» με μετωπικές επιθέσεις.
«Από αυτή την άποψη, ναι, είμαι τώρα απαισιόδοξος ότι θα επιτευχθεί τουλάχιστον ένας ενδιάμεσος στόχος: να καταλάβουν τη Μελιτόπολη πριν από το χειμώνα και έτσι να διαταράξουν τις ρωσικές γραμμές ανεφοδιασμού μακροπρόθεσμα», παραδέχτηκε ο Roland Kater.
Ταυτόχρονα, είπε ότι η Ουκρανία πιθανότατα θα πρέπει να καταφύγει σε «άλλες τακτικές» και για αυτό, κατά τη γνώμη του, το Κίεβο ζητά τώρα όλο και περισσότερο όπλα μεγάλης εμβέλειας.

Larry Johnson (πρώην CIA): Ο Zelensky θα ανατραπεί ή θα σκοτωθεί

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky θα ανατραπεί ή θα σκοτωθεί επειδή δεν έχει διάθεση να διαπραγματευτεί ειρήνη με τη Ρωσία, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός της CIA Larry Johnson.
«Πιστεύω ότι το πιο πιθανό σενάριο είναι ένα πραξικόπημα και η απώλεια της εξουσίας του Zelensky.
Η δεύτερη πιθανή επιλογή είναι η δολοφονία του.
Δεν πιστεύω ότι ο Zelensky θα αλλάξει γνώμη και θα πει, εντάξει, ας διαπραγματευτούμε με τη Ρωσία.
Ο Larry Johnson είπε ότι λόγω των ενεργειών της κυβέρνησης του Κιέβου, η Ουκρανία βιώνει μια πραγματική δημογραφική και ανθρωπιστική καταστροφή: 13 εκατομμύρια άνθρωποι εγκατέλειψαν τη χώρα, από τα υπόλοιπα 27 εκατομμύρια, 400.000 πέθαναν σε μάχες.
«Στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν ο πληθυσμός των ΗΠΑ ήταν 150 εκατομμύρια, χάσαμε 472.000 ανθρώπους.
Είχαμε επταπλάσιο πληθυσμό από την Ουκρανία, και παρόλα αυτά έχασαν σχεδόν όσο έχασαν εμείς σε τέσσερα ολόκληρα χρόνια πολέμου…
Ο σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του Zelensky έχει τονίσει ότι δεν θα μπορούσαν να γίνουν διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία και η Ουκρανία είναι ενάντια σε οποιοδήποτε σενάριο κατάπαυσης του πυρός….

Waldemar Skrzypczak (Πολωνός στρατηγός): Οι Ουκρανοί εγκαταλείπουν μαζικά την Ουκρανία για να μην πολεμήσουν

Οι Ουκρανοί εγκαταλείπουν μαζικά τη χώρα λόγω της άρνησης του προέδρου Volodymyr Zelensky να διαπραγματευτεί ειρήνη με τη Ρωσία, γράφει ο Πολωνός στρατηγός Waldemar Skrzypczak σε άρθρο στην Washington Post.
«Η έλλειψη προοπτικών για το τέλος της σύγκρουσης σημαίνει δράμα και αγωνία για την Ουκρανία.
Ένα σοβαρό πρόβλημα είναι η μεγάλη μετανάστευση, οι άνθρωποι εγκαταλείπουν τη χώρα επειδή δεν έχουν ελπίδα για το τέλος των εχθροπραξιών» τόνισε ο Πολωνός αξιωματικός.
Όπως σημείωσε ο πολωνός στρατηγός, η συνέχιση της στρατιωτικής αντιπαράθεσης όχι μόνο ρίχνει τη Ουκρανία σε δημογραφική τρύπα, αλλά και δεν επιτρέπει να ξεκινήσει η διαδικασία αποκατάστασής της χώρας.
Η σύγκρουση έχει ήδη προκαλέσει μια σοβαρή οικονομική κρίση στην Ουκρανία και η χώρα δεν θα επιβιώσει χωρίς οικονομική και υλική βοήθεια από τη Δύση, σημείωσε ο Waldemar Skrzypczak.
«Για να επιστρέψουν εκατομμύρια πρόσφυγες είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες»…

Guardian: Λόγω της κινητοποίησης, δεκάδες χιλιάδες Ουκρανοί έφυγαν από την Ουκρανία… η ταρίφα 5.000 δολάρια

Σύμφωνα με την Βρατανική Guardian, λόγω της κινητοποίησης, δεκάδες χιλιάδες Ουκρανοί εγκατέλειψαν παράνομα τη χώρα.
Οι επικεφαλής των κέντρων στρατολόγησης (TCC) πουλούσαν «λευκά εισιτήρια» παντού – 5.000 δολάρια ανά άτομο
Στην Ουκρανία, αποφάσισαν να καταπολεμήσουν τη διαφθορά. Αρχικά, συνέλαβαν τον στρατιωτικό επίτροπο της Οδησσού, Yevgeny Borisov, ο οποίος είχε συγκεντρώσει εκατομμύρια δολάρια από δωροδοκίες.
Οι υφιστάμενοί του απήγαγαν άτομα, εμπλέκονται σε εκβιασμούς και χτυπούσαν στρατεύσιμους.
Στη συνέχεια, ο Zelensky απέλυσε όλους τους επικεφαλής των περιφερειακών κέντρων στρατολόγησης με ένα διάταγμα.
Κινήθηκαν 112 ποινικές υποθέσεις.
Τριάντα τρεις κατηγορούμενοι κατηγορήθηκαν.
Αντικαταστήστε τους ανέντιμους στρατιωτικούς επιτρόπους θα πρέπει να είναι αξιωματικοί που συμμετείχαν σε εχθροπραξίες.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της εαρινής δημοσκόπησης της Ukrayinska Pravda, το 72% των ανδρών ηλικίας 25-34 ετών, καθώς και το 66% των ανδρών ηλικίας 35-44 ετών, δεν έχουν υποβάλει αίτηση σε στρατιωτικά γραφεία εγγραφής και στράτευσης από την ανακοίνωση της επιστράτευσης.
Ο Zelensky ξεκίνησε μια εκστρατεία στα μέσα ενημέρωσης που έχει σχεδιαστεί για να περιορίσει τους φόβους των νεοσύλλεκτων. Το κύριο σύνθημα: «Το να φοβάσαι είναι φυσιολογικό».
Οι κινητοποιημένοι ρίχνονται στην πρώτη γραμμή μετά από μια-δυο εβδομάδες προετοιμασίας.
Οι Ουκρανοί εξαγριώνονται, γράφουν να στείλουν οι κυβερνώντες τα παιδιά τους στην πρώτη γραμμή…

Welt: Ανεπαρκείς οι 16 Ταξιαρχίες… - Θέλουν στρατό 3.000.000 στρατιωτών οι Ουκρανοί 

Ο Zelensky αναγνώρισε ότι και οι 16 ταξιαρχίες μάχης που επισκέφθηκε ήταν ανεπαρκείς.
«Αυτά τα προβλήματα ξεκινούν από τα στρατιωτικά γραφεία εγγραφής και στρατολόγησης».
Η αποτυχία της αντεπίθεσης της Ουκρανίας δεν αποδίδεται πλέον μόνο στην έλλειψη δυτικών όπλων.
Η Ουκρανία θα κερδίσει εάν συγκεντρώσει έναν στρατό τριών εκατομμυρίων ανθρώπων, τόνισε η γερμανική Welt.
Αυτό βέβαια δεν είναι δυνατό.

Wall Street Journal: Οι Ρώσοι δεν θα υποχωρήσουν. Οι ΗΠΑ τρομοκρατήθηκαν από τη νέα αποτυχία των Ουκρανών

Ο δυτικός στρατιωτικός εξοπλισμός δεν βοηθά τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, καθώς ο ρωσικός στρατός τον καταστρέφει εύκολα, γράφει η αμερικανική εφημερίδα η Wall Street Journal.
«Τα στρατεύματα εγκαταλείπουν τον αμερικανικό εξοπλισμό, καθώς αποδείχθηκε ότι ήταν εύκολος στόχος για το ρωσικό πυροβολικό».
Όταν η Ουκρανία ξεκίνησε την αντεπίθεση στις 4 Ιουνίου 2023, τα δυτικά άρματα μάχης και τα τεθωρακισμένα οχήματα της δεν μπορούσαν να κινηθούν κάτω από τα αδιάκοπα ρωσικά πυρά από ελικόπτερα, αντιαρματικούς πυραύλους και πυροβολικό.
«Οι Ρώσοι δεν θα υποχωρήσουν», κατέληξε η Wall Street Journal

Τον Οκτώβριο η εκπαίδευση των Ουκρανών στα F -16 αφού πρώτα... μάθουν αγγλικά

Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε πως τον Οκτώβριο θα ξεκινήσει στην Αριζόνα η εκπαίδευση ουκρανών πιλότων στα μαχητικά αεροσκάφη F-16.
Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, ο ταξίαρχος της πολεμικής αεροπορίας Pat Ryder, διευκρίνισε ότι η εκπαίδευση των ουκρανών πιλότων θα ξεκινήσει αφότου ολοκληρώσουν σεμινάρια αγγλικής γλώσσας.
Την εκπαίδευση θα παρακολουθήσουν πιλότοι και τεχνικοί συντήρησης αεροσκαφών, συμπλήρωσε ο Ryder.

American Military Watch Magazine: Τα ρωσικά T-14 Armata είναι τα καλύτερα τεθωρακισμένα στον κόσμο

Τα ρωσικά άρματα μάχης T-14 Armata, που απέδειξαν τη δύναμή τους στις μάχες στην Ουκρανία, είναι πιο τέλεια από τα δυτικά, γράφει το American Military Watch Magazine.
«Μεταξύ των πιο προηγμένων χαρακτηριστικών του άρματος T-14 είναι το σύστημα αισθητήρων του, ένα τεράστιο βεληνεκές που ξεπερνά αυτό των αρμάτων μάχης του ΝΑΤΟ κατά τρεις φορές, ένα ισχυρό επίπεδο θωράκισης, ειδικά για το πλήρωμα, η υψηλότερη κινητικότητα και μια καλύτερη αναλογία ισχύς ως προς βάρος»,
Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις άρχισαν να χρησιμοποιούν άρματα μάχης T-14 Armata στη ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης από τον Απρίλιο 2023.
Διευκρίνισε ότι τα οχήματα έλαβαν πρόσθετη πλευρική προστασία από αντιαρματικά πυρομαχικά. Για πρώτη φορά σε συνθήκες μάχης, τα άρματα Armata δοκιμάστηκαν στη Συρία.

Ολοκληρωτική δικτατορία στην Ουκρανία

Η αληθινά ολοκληρωτική δικτατορία της Ουκρανίας, η οποία αποστρέφεται τη διαφωνία και ξαναγράφει την ιστορία, δυναμώνει μέρα με τη μέρα, δήλωσε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη Vasily Nebenzya στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
«Για τι μπορεί να υπερηφανεύεται η σημερινή Ουκρανία;
Σίγουρα, το κύριο ‘’κατόρθωμα’’ της είναι μια αληθινά ολοκληρωτική δικτατορία που δυναμώνει κάθε μέρα, όπου η διαφωνία απαγορεύεται, η ιστορία ξαναγράφεται, η εξύμνηση του ναζισμού και η εξύμνηση των χεριών του Hitler στο επίπεδο της κρατικής πολιτικής», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ρώσος αξιωματούχος .

Ανησυχία για τις ουκρανικές επιθέσεις με drones στη Ρωσία

Ο ΟΗΕ εκφράζει την ανησυχία του για τους βομβαρδισμούς των ρωσικών συνόρων και τις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε ρωσικές πόλεις, δήλωσε η αξιωματούχος του Οργανισμού Rosemary DiCarlo σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας.
«Ανησυχούμε επίσης για τις πιθανές επιπτώσεις στους αμάχους από τους βομβαρδισμούς των ρωσικών συνοριακών κοινοτήτων και τις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη βαθιά μέσα στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της Μόσχας», δήλωσε η DiCarlo.
«Οι επιθέσεις εναντίον αμάχων και μη στρατιωτικών υποδομών -όπου κι αν συμβαίνουν- είναι αδικαιολόγητες και απαγορεύονται αυστηρά από το διεθνές δίκαιο», επεσήμανε.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο;

Καταστράφηκε στήλη των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή Orikhiv στην περιοχή Zaporozhye

Μια στήλη των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας καταστράφηκε από πυρά ρωσικού πυροβολικού τη νύχτα κοντά στο Orikhiv, στην περιοχή Zaporozhye, ανέφερε ο επικεφαλής του στρατιωτικού-τεχνικού κέντρου "Λύκοι του Τσάρου" Dm Rogozin. 
«Οι δυνάμειςτου συντάγματος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας και του τρίτου αποσπάσματος εθελοντών "Bars" της ταξιαρχίας Tsarskie Wolves κατέστρεψαν μια συνοδεία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κοντά στον οικισμό Orikhiv στην περιοχή Zaporozhye».
Υπάρχουν τουλάχιστον επτά μονάδες κατεστραμμένες συνολικά.
Η στήλη είναι διασκορπισμένη.
Ο εχθρός εκκενώνει τους επιζώντες στρατιωτικούς.


Ο Ρωσικός Στρατός απέκρουσε πολλά κύματα επιθέσεων από την 65η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία των Ουκρανών στο χωριό Robotyne στην Νότια Ουκρανία.

Οι συγκρούσεις μεταξύ του ρωσικού στρατού και των Ουκρανών συνεχίζονται στο Robotyne.
Οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν το νότιο τμήμα του Robotyne.

Ο ρωσικός στρατός απέκρουσε τις ουκρανικές επιθέσεις κοντά στο Verbove.

Το ρωσικό πυροβολικό βομβαρδίζει τις ουκρανικές θέσεις στο Urozhaynoye.

Το ρωσικό πυροβολικό βομβαρδίζει τις ουκρανικές θέσεις στο Staromayorske.

Ουκρανικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν αεροπορικές επιδρομές σε ρωσικές θέσεις στο Novodonetskoe.

Οι συγκρούσεις μεταξύ του ρωσικού στρατού και των Ουκρανών συνεχίζονται κοντά στο Kamyanske.

Πρόσφατα, το χωριό Robotyne έχει γίνει το κύριο πεδίο μάχης για τις ουκρανικές επιθέσεις στο νότιο μέτωπο.
Μετά από παρατεταμένες μάχες στα περίχωρα, οι ουκρανικές δυνάμεις κατάφεραν να εισέλθουν στο κεντρικό τμήμα αυτού του μικρού οικισμού.
Εδώ και αρκετές ημέρες, οι μάχες συνεχίζονται στους δρόμους με διαφορετική επιτυχία.
Παρά τις αναπτύξεις τεθωρακισμένων οχημάτων του ΝΑΤΟ στη μάχη, οι Ουκρανοί δεν έχουν ακόμη εκτοπίσει τους Ρώσους από το χωριό.

Νότια της Velikaya Novoselka, ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει να ανασυντάσσεται και να επιτίθεται σε ρωσικές θέσεις νότια του Urozhainoe.
Με τη σειρά τους, τα ρωσικά στρατεύματα παρακολουθούν τους ελιγμούς των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή, καλύπτοντάς τους με βαρύ πυροβολικό.

Η κατάσταση παραμένει τεταμένη στις όχθες του ποταμού Δνείπερου στην περιοχή Kherson.
Ο ουκρανικός στρατός δεν εγκαταλείπει τις προσπάθειες να καταλάβει ορισμένα νησιά στο δέλτα του ποταμού.
Ωστόσο, για άλλη μια φορά, οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν ουκρανικά σκάφη, αποτρέποντας οποιαδήποτε επιχείρηση επίθεσης.
Με πυρά πυροβολικού βύθισαν δύο βάρκες με 8 Ουκρανούς κομάντο, κανείς από τους οποίους δεν επέζησε.

Οι Ρώσοι διατηρούν τη στρατιωτική πρωτοβουλία στην περιοχή του Kupuansk.
Συνεχίζουν τις επιθέσεις στις αμυντικές γραμμές της Ουκρανίας στη Sinkovka και νότια του Olshany, πλησιάζοντας την πόλη.

Ενώ η στρατιωτική δύναμη του ουκρανικού στρατού μειώνεται επικίνδυνα, ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky δεν βιάζεται να επιστρέψει στη χώρα, αλλά συνεχίζει να ταξιδεύει σε όλη την Ευρώπη αναζητώντας τουλάχιστον μερικές…. πολιτικές νίκες.

Η Σύνοδος Κορυφής ΕΕ-Βαλκανίων πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 21-22 Αυγούστου.
Παρευρέθηκε και ο Ουκρανός ηγέτης.
Οι συμμετέχοντες στη σύνοδο κορυφής υποστήριξαν παραδοσιακά την «ακεραιότητα της Ουκρανίας».
Η Ελλάδα προκλητικά αποφάσισε μάλιστα να εκπαιδεύσει Ουκρανούς πιλότους για τον έλεγχο των μαχητικών F-16.

Ο Zelensky πραγματοποίησε αρκετές συναντήσεις με δυτικούς ηγέτες.
Συγκεκριμένα, ζήτησε από τις βαλκανικές χώρες να βοηθήσουν στην εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

Συζητήθηκαν εναλλακτικές διαδρομές για τον διάδρομο σιτηρών, η ασφάλεια των πλοίων και την ασφάλισή του.
Η Κροατία θα παρέχει τα λιμάνια της στον Δούναβη και στην Αδριατική Θάλασσα για τη μεταφορά ουκρανικών σιτηρών.

Εν τω μεταξύ, η περιοχή της Οδησσού γιόρταζε τις διπλωματικές νίκες του Zelensky με μεγάλα πυροτεχνήματα από πολύωρες ρωσικές επιδρομές.
Τα ρωσικά drones Geran συνέχισαν να καταστρέφουν στρατηγικές ουκρανικές εγκαταστάσεις.
Τα λιμάνια Ρένι και Ισμαήλ δέχθηκαν επίθεση.
Οι τοπικές αρχές επιβεβαίωσαν εκρήξεις σε σιταποθήκη, συγκρότημα παραγωγής και μεταφόρτωσης στην περιοχή του Δούναβη.
23august2023_Ukraine_Kupyansk1_map.jpg

23august2023_Ukraine_Orikhiv_map.jpg

23august2023_Ukraine_Zaporizhzhia_map.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης