Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Οι επιθέσεις με drones στη Μόσχα γίνονται για ψυχολογικούς λόγους

Ουκρανία: Οι επιθέσεις με drones στη Μόσχα γίνονται για ψυχολογικούς λόγους
O δήμαρχος της Μόσχας Sergey Sobyanin ανέφερε ότι καταρρίφθηκαν τρία ουκρανικές drones το ένα εκ των οποίων έπεσε κοντά σε εμπορικό κέντρο της ρωσικής πρωτεύουσας
Ο σκοπός των επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Μόσχα είναι η άσκηση ψυχολογικής επιρροής, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κεντρικής Διεύθυνσης Πληροφοριών (GUR) του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας, Andrey Yusov.
Το πρωί της Τετάρτης (23/8/2023), ο δήμαρχος της Μόσχας Sergey Sobyanin ανέφερε ότι καταρρίφθηκαν τρία ουκρανικές drones το ένα εκ των οποίων έπεσε κοντά σε εμπορικό κέντρο της ρωσικής πρωτεύουσας.
«Αυτές οι ενέργειες είναι πολυδιάστατης φύσης και επηρεάζουν πολλές διαδικασίες ταυτόχρονα.
Έχει να κάνει με το κοινό αίσθημα, το αποτέλεσμα της ενημέρωσης», είπε ο Yusov στο τηλεοπτικό κανάλι Rada, όταν ρωτήθηκε για τον σκοπό των επιθέσεων με drone στην πόλη της Μόσχας.

«Άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα»

Για άλλη μια φορά, ο εκπρόσωπος της GUR απέφυγε να αναγνωρίσει την ευθύνη του Κιέβου για τη νυχτερινή επίθεση.
Ο ίδιος αποκάλεσε τα drones που πετούν προς τη Μόσχα «άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα», ενώ ισχυρίστηκε ότι κατευθύνονται «αποκλειστικά σε μέρη όπου βρίσκονταν ειδικές υπηρεσίες, γραφεία, κυβερνητικά υπουργεία και άλλα ιδρύματα που εμπλέκονται στην υλοποίηση και τον σχεδιασμό« της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία. .
Νωρίτερα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov τόνισε ότι μεταξύ των καθηκόντων της ειδικής επιχείρησης είναι η προστασία του πληθυσμού του Donbass, η αποστρατιωτικοποίηση και αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας και η εξάλειψη των απειλών για την ασφάλεια που προέρχονται από το έδαφος αυτής της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης