Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος στη Wall λόγω Nvidia: Στο +1,1% ο S&P 500, στο +1,6% ο Nasdaq, στο +0,5% ο Dow Jones

Άνοδος στη Wall λόγω Nvidia: Στο +1,1% ο S&P 500, στο +1,6% ο Nasdaq, στο +0,5% ο Dow Jones
Η Nvidia αναμένεται να ανακοινώσει τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου
(upd 3)  Άνοδος κατεγράφη στη Wall Street την Τετάρτη (23/8/2023) λόγω των τελευταίων τριμηνιαίων στοιχείων από τη Nvidia, της κατασκευάστριας εταιρείας chip που έχει ενισχυθεί από τον παροξυσμό της τεχνητής νοημοσύνης.
Ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones διαπραγματεύτηκε 184 μονάδες υψηλότερα, ή +0,54%.
Ο S&P 500 κέρδισε +1,1%, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κατέγραψε κέρδη 1,6%.
Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Refinitiv αναμένουν ότι η εταιρεία θα ανακοινώσει μεγάλη άνοδο στα κέρδη και τα έσοδα.
Η Nvidia είναι η μετοχή του S&P 500 με τις καλύτερες επιδόσεις του 2023, σημειώνοντας άνοδο άνω του 200%, καθώς οι επενδυτές επικροτούν τις προοπτικές της εταιρείας σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη.
wall_5_1.JPG

Ο S&P 500 υποχωρεί περισσότερο από 4% αυτόν τον μήνα.

Κέρδη μαμούθ για Nvidia

H μετοχή της Nvidia σημείωσε άνοδο 8% στη Wall την Τετάρτη (23/8/2023), αφού ο κατασκευαστής chip ανέφερε εκτιμήσεις για το δεύτερο τρίμηνο και εξέδωσε αισιόδοξες οδηγίες για την τρέχουσα περίοδο.
Η Nvidia δήλωσε ότι αναμένει έσοδα τρίτου τριμήνου περίπου 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων, υψηλότερα από 12,61 δισεκατομμύρια δολάρια που προβλέπει η Refinitiv.
Αυτό υποδηλώνει ότι οι πωλήσεις της θα αυξηθούν κατά 170% σε ετήσια βάση το τρέχον τρίμηνο.
Η απόδοση της Nvidia καθοδηγήθηκε από τη δραστηριότητα του κέντρου δεδομένων της, η οποία περιλαμβάνει τα chip AI A100 και H100 που απαιτούνται για τη δημιουργία και εκτέλεση εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης όπως το ChatGPT.
Η Nvidia ανέφερε έσοδα 10,32 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τα κέντρα δεδομένων, τα οποία αυξήθηκαν κατά 171% σε ετήσια βάση.
Η μικρότερη πλέον επιχείρηση τυχερών παιχνιδιών της Nvidia αναπτύχθηκε επίσης, σημειώνοντας άνοδο 22% σε ετήσια βάση στα 2,49 δισεκατομμύρια δολάρια.

Με θετικό πρόσημο στο τέλος οι ευρωπαϊκές αγορές

Μετά την αρχική νευρικότητα, που καταγράφηκε στις 23/8 στις ευρωπαϊκές αγορές, με το βλέμμα των επενδυτών στραμμένο στα εταιρικά αποτελέσματα αλλά και στο ετήσιο συμπόσιο της Fed στο Jackson Hole, την Παρασκευή (25/8/2023) έκλεισαν με θετικό πρόσημο.
Οι εικασίες συνεχίζονται γύρω από το αν ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, θα υιοθετήσει έναν μη δεσμευτικό τόνο στην ομιλία του στο Jackson Hole ή θα προβεί σε σχόλια που θα επηρεάσουν την αγορά και θα είναι ήπια σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις.
Ωστόσο, οι ανησυχίες των επενδυτών παραμένουν καθώς εκτιμούν ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα λόγω πληθωρισμού ενώ η προσοχή στρέφεται στην κινεζική οικονομία λόγω των αδύναμων οικονομικών στοιχείων παρά τις προσπάθειες των νομισματικών αρχών να τονώσουν την ανάπτυξη.
Σημειώνεται ότι οι επόμενες συνεδριάσεις των Κεντρικών Τραπεζών θα λάβουν χώρα εντός Σεπτεμβρίου, με την ΕΚΤ 4/9 και την FED (19-20/90).
Ειδικότερα, ο δείκτης Dax στη Γερμανία έκλεισε στο +0,15% , ο δείκτης CAC στο Παρίσι στο +0,08%, ο δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο στο +0,24% και ο FTSE 100 στο Λονδίνο στο +0,68%.

europe_b.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης