Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραίτηση Timmermans από την Κομισιόν - Νέος αντιπρόεδρος ο Sefcovic

Παραίτηση Timmermans από την Κομισιόν - Νέος αντιπρόεδρος ο Sefcovic
O Timmermans θα είναι υποψήφιος στις ολλανδικές εκλογές
Σχετικά Άρθρα
Την παραίτηση του από την Κομισιόν όπου εκτελούσε χρέη αντιπροέδρου, υπέβαλε σήμερα (23/8/2023) ο Frans Timmermans, μετά την απόφασή του να είναι υποψήφιος στην εκστρατεία για τις προσεχείς γενικές εκλογές στην Ολλανδία.
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στον εκτελεστικό αντιπρόεδρο F. Timmermans για το πολυετές επιτυχημένο έργο του για την Επιτροπή και τους Ευρωπαίους πολίτες και αποδέχθηκε την παραίτηση αυτή με άμεση ισχύ. H ίδια αποφάσισε να αναθέσει τον ρόλο του εκτελεστικού αντιπροέδρου για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία στον αντιπρόεδρο, Maros Sefcovic. Αποφάσισε επίσης να αναθέσει προσωρινά στον αντιπρόεδρο Maros Sefcovic το χαρτοφυλάκιο της πολιτικής δράσης για το κλίμα, έως τον διορισμό νέου μέλους της Επιτροπής ολλανδικής ιθαγένειας.
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε σχετικά: «Ευχαριστώ τον Frans Timmermans για το αποφασιστικό και άοκνο έργο του για την υλοποίηση της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας. Υπήρξε σημαντικό μέλος του Σώματος των επιτρόπων μου. Χάρη στην εξαιρετική συμβολή του και την ισχυρή προσωπική του δέσμευση, έχουμε κάνει σημαντικά βήματα για την επίτευξη των στόχων της ΕΕ να καταστεί η πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρος, καθώς και για την αύξηση των επιπέδων φιλοδοξίας για το κλίμα παγκοσμίως. Η συμβολή του Frans Timmermans στο έργο της Επιτροπής και στο ευρωπαϊκό εγχείρημα υπερβαίνει την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία. Έχει συμβάλει στη διαμόρφωση πολλών από τις πρωτοβουλίες της Επιτροπής, με πραγματικά συλλογικό τρόπο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης