Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συμβαίνει πραγματικά: Επανέρχονται μάσκες, τεστ για το Covid - Υποχρεωτικά πάλι από φθινόπωρο;

Συμβαίνει πραγματικά: Επανέρχονται μάσκες, τεστ για το Covid - Υποχρεωτικά πάλι από φθινόπωρο;
Ανησυχητικές οι αναφορές από ΗΠΑ...
Σχετικά Άρθρα
Δυσοίωνα είναι τα νέα που καταφθάνουν από τις ΗΠΑ, με αναφορές που κάνουν λόγο για επαναφορά της μάσκας, των τεστ για τον κορωνοϊό παρά το γεγονός ότι δεν έχουν αναφερθεί νέα κρούσματα του ιού.
Το Atlanta Journal-Constitution ανέφερε ότι το Morris Brown College, ένα ιδιωτικό κολέγιο, επανέφερε τα μέτρα ως μέρος ενός «προληπτικού βήματος».
Η έκθεση
σημειώνει ότι όλοι οι μαθητές και το προσωπικό θα κληθούν να μάσκες ενώ βρίσκονται στην πανεπιστημιούπολη, μία εβδομάδα μετά την έναρξη των μαθημάτων.
H ανακοίνωση που εκδόθηκε από το κολέγιο ισχυρίζεται ότι υπήρξαν «αναφορές θετικών tests μεταξύ φοιτητών στο Πανεπιστημιακό Κέντρο της Ατλάντα».
Όπως φαίνεται και από τις αναφορές ειδικών ακόμα και στη χώρα μας, επανέρχονται τα σενάρια για την επιστροφή της μάσκας, με ερωτήματα για το εάν θα είναι και υποχρεωτική η χρήση της όπως κατά την έξαρση της πανδημίας.

Το παράδειγμα των ΗΠΑ - Επιστρέφουν οι περιορισμοί; 

Τα μέτρα, τα οποία περιλαμβάνουν κοινωνική απόσταση, ελέγχους θερμοκρασίας και καμία μεγάλη συγκέντρωση, θα ισχύσουν για δύο εβδομάδες, υποστηρίζεται στην έκθεση για τις ΗΠΑ αναφορικά με ορισμένα σχολεία και κολέγια. Είναι λοιπόν οι περιορισμοί στο δρόμο της επιστροφής;
Ήδη πάντως στην Ελλάδα με αφορμή τις πυρκαγιές στη χώρα οι ειδικοί άρχισαν να συστήνουν τη μάσκα για να αποφύγουμε τα σωματίδια... με την ίδια ευκολία μπορούν να ζητήσουν την επιστροφή της και γενικά με αφορμή την παραλλαγή Eris...


Η έξαρση της παραλλαγής Eris

Ενώ η Eris του στελέχους Όμικρον, 
εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς, στο μικροσκόπιο του ΠΟΥ, φαίνεται πως μπαίνει μια νέα παραλλαγή που μόλις δημιούργησε ο κορωνoϊός, καθώς κάποιοι ειδικοί φοβούνται ότι μπορεί να προκαλέσει το επόμενο κύμα της πανδημίας, με επιστροφή ακόμα και των μασκών...
Τόσο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, όσο και οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές παρακολουθούν από κοντά αυτή τη νέα παραλλαγή, αν και «για την ώρα ο εν δυνάμει αντίκτυπος πολυάριθμων μεταλλάξεων της BA.2.86 είναι άγνωστος».



Ο ΠΟΥ αποφάσισε να κατατάξει τη νέα παραλλαγή «στην κατηγορία των υπό παρακολούθηση παραλλαγών εξαιτίας του πολύ μεγάλου αριθμού (άνω του 30) των μεταλλάξεων του γονιδίου Spike που φέρει», γράφει ο οργανισμός στο επιδημιολογικό δελτίο του που είναι αφιερωμένο στην πανδημία της Covid-19 και δόθηκε στη δημοσιότητα την περασμένη νύχτα.
Η πρωτεΐνη Spike είναι αυτή που δίνει στον ιό την ακανθώδη μορφή του και είναι αυτή που επιτρέπει στον SARS-CoV-2 να διεισδύει στα κύτταρα του ανθρώπου που προσβάλλει.
Η επιδημιολόγος του ΠΟΥ Dr. Maria Van Kerkhove σε ανάρτησή της, αναφέρει πως προς το παρόν υπάρχουν λιγοστές πληροφορίες για την παραλλαγή ΒΑ.2.86 (ή ΒΑ.Χ, όπως την αποκαλούν μερικοί επιστήμονες). Ωστόσο ο μεγάλος αριθμός των μεταλλάξεων που φέρει καθιστούν απαραίτητη την παρακολούθησή της.

www.bankingnews.gr 


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης