Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι φωτιές της Ελλάδας κάλυψαν με καπνό τη Μάλτα και τη Σικελία

Οι φωτιές της Ελλάδας κάλυψαν με καπνό τη Μάλτα και τη Σικελία
Ειδικά στην περιοχή της Σικελίας και της Μάλτας, η ποιότητα του αέρα είναι εξαιρετικά χαμηλή λόγω της υψηλής συγκέντρωσης μικροσωματιδίων PM10 και PM2.5.
Με καπνό έχει σκεπαστεί μεγάλο μέρος της Ανατολικής Μεσογείου λόγω των πυρκαγιών που μαίνονται στη χώρα μας. H Μάλτα και η Σικελία έχουν «χαθεί» από το σύννεφο καπνού ενώ οι δυνάμεις στην Ελλάδα δίνουν μάχη με τις φωτιές.
Ειδικά οι πυρκαγιές στη Θράκη παράγουν τεράστιες ποσότητες μικροσωματιδίων που πλέον έχουν φτάσει στη Νότια Ιταλία και τη Μάλτα. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην Κεντρική Μεσόγειο ευνοούν την καθίζηση των αερίων μαζών και μαζί τους τα μικροσωματίδια, τα οποία εντοπίζονται πολύ κοντά στο έδαφος.
Χαρακτηριστική είναι η δορυφορική εικόνα που επεξεργάστηκε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr το πρωί της Τετάρτης 23/8, η οποία δείχνει την έκταση που καλύπτει ο καπνός από τις πυρκαγιές στην Ελλάδα. Ειδικά στην περιοχή της Σικελίας και της Μάλτας, η ποιότητα του αέρα είναι εξαιρετικά χαμηλή λόγω της υψηλής συγκέντρωσης μικροσωματιδίων PM10 και PM2.5.

malta-2.webp

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης