Τελευταία Νέα
Διεθνή

Newsweek: Καλύτερα για την Ουκρανία να χρησιμοποιεί ρωσικά τεθωρακισμένα παρά δυτικά τύπου Leopard

Newsweek: Καλύτερα για την Ουκρανία να χρησιμοποιεί ρωσικά τεθωρακισμένα παρά δυτικά τύπου Leopard
«Τα παλαιότερα, λιγότερο προηγμένα άρματα μάχης όπως το σοβιετικό T-64 είναι πιο αναλώσιμα, ενώ τα Leopard και Abrams θα είναι πιο αποτελεσματικά εάν διαπεράσουν βαριά ναρκοθετημένη περιοχή»
Είναι προτιμότερο για την Ουκρανία να μην χρησιμοποιεί δυτικά άρματα μάχης λόγω της ικανότητας των ρωσικών στρατευμάτων να τα εντοπίζουν λόγω «γεωγραφικών χαρακτηριστικών της περιοχής», σύμφωνα με άρθρο του αμερικανικού περιοδικού Newsweek.
«Η Ουκρανία θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τον παλιό της στόλο αρμάτων μάχης για να διαπεράσει την επικράτεια που η Ρωσία έχει ναρκοθετήσει προσεκτικά».
Ο Dan Rice, πρώην ειδικός βοηθός του αρχιστράτηγου των ουκρανικών στρατευμάτων, Valery Zaluzhny, τόνισε στο Newsweek ότι η Ουκρανία δεν πρέπει να χρησιμοποιήσει τα καλύτερα τανκς της για να μην καταστραφούν στα ρωσικά ναρκοπέδια.
«Τα παλαιότερα, λιγότερο προηγμένα άρματα μάχης όπως το σοβιετικό T-64 είναι πιο αναλώσιμα, ενώ τα Leopard και Abrams θα είναι πιο αποτελεσματικά εάν διαπεράσουν βαριά ναρκοθετημένη περιοχή».
Σύμφωνα με τη στρατιωτική εμπειρογνώμονα Marina Miron, είναι πολύ επικίνδυνο για την Ουκρανία να χρησιμοποιεί δυτικά άρματα μάχης στην περιοχή Zaporozhye : «όχι μόνο λόγω των ναρκών, αλλά και επειδή οι Ρώσοι δεν θα έχουν προβλήματα να τα εντοπίσουν λόγω των γεωγραφικών χαρακτηριστικών της περιοχής».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης