Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μικρά κέρδη στις ευρωαγορές - Εν αναμονή Jackson Hole και αποτελεσμάτων από Nvidia, οι επενδυτές - Στο +0,50% ο DAX

Μικρά κέρδη στις ευρωαγορές - Εν αναμονή Jackson Hole και αποτελεσμάτων από Nvidia, οι επενδυτές - Στο +0,50% ο DAX
Οι ευρωπαϊκές τεχνολογικές μετοχές σημείωσαν ράλι αυτή την εβδομάδα
Σχετικά Άρθρα
(upd) Συγκρατημένη άνοδο σημειώνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το βλέμμα των επενδυτών στραμμένο στα εταιρικά αποτελέσματα αλλά και στο ετήσιο συμπόσιο της Fed στο Jackson Hole.
Πιο αναλυτικά
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX ενισχύεται κατά 0,48% στις 15.784,44 μονάδες
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE διαμορφώνεται στις 7.342,84 μονάδες έπειτα από άνοδο 0,99%
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC καταγράφει κέρδη 0,46% στις 7.274 μονάδες
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,59% στις 28.330,59 μονάδες
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει άνοδο 0,65% στις 454,65 μονάδες.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι επενδυτές ασχολούνται με τον κατασκευαστή τσιπ Nvidia με έδρα την Καλιφόρνια για να δουν αν μπορεί να ανταποκριθεί στις υψηλές προσδοκίες της Wall Street έπειτα από ένα εξαιρετικά επιτυχημένο α' τρίμηνο. Οι μετοχές της εταιρείας έχουν εκτιναχθεί σχεδόν 200% φέτος λόγω του θορύβου γύρω από τις χρήσεις της στο πλαίσιο της τεχνητής νοημοσύνης.
Οι ευρωπαϊκές τεχνολογικές μετοχές σημείωσαν ράλι αυτή την εβδομάδα, καταγράφοντας άνοδο 2% την Τρίτη (27/8/2023), καθώς οι επενδυτές αξιολογούν επίσης τη νέα προσφορά της Microsoft στις ρυθμιστικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου για τον γίγαντα παιχνιδιών Activision Blizzard και την αίτηση της εταιρείας τσιπ Arm για εισαγωγή στον Nasdaq.

Η γερμανική επιχειρηματική δραστηριότητα επιβραδύνεται

Ο γερμανικός δείκτης PMI Composite Output υποχώρησε τον Αύγουστο, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση σε λίγο περισσότερο από τρία χρόνια, σύμφωνα με την S&P Global και την Εμπορική Τράπεζα του Αμβούργου (HCOB).
Ο δείκτης διαμορφώθηκε στο 44,7, υποχωρώντας από 48,5 τον περασμένο μήνα.
Ο Δείκτης Δραστηριότητας Υπηρεσιών PMI υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων εννέα μηνών, στο 47,3 και υποχωρώντας από την ένδειξη του Ιουλίου στο 52,3.
Ο μεταποιητικός PMI υποχώρησε σε χαμηλό δύο μηνών, αλλά ανερχόμενος ελαφρώς υψηλότερος από τον αριθμό του προηγούμενου μήνα και έφτασε στο 39,1.
"Οποιαδήποτε ελπίδα ότι ο τομέας των υπηρεσιών θα μπορούσε να σώσει τη γερμανική οικονομία έχει εξανεμιστεί.
Αντίθετα, ο τομέας των υπηρεσιών πρόκειται να ενταχθεί στην ύφεση της μεταποίησης, η οποία φαίνεται να έχει ξεκινήσει το δεύτερο τρίμηνο", δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της HCB, Δρ. Cyrus de la Rubia.
«Ο στασιμοπληθωρισμός είναι άσχημο πράγμα», πρόσθεσε.

Ο σύνθετος PMI του Ηνωμένου Βασιλείου υποχώρησε

Εκτός της Ευρωζώνης και της Γερμανίας, και η δραστηριότητα του ιδιωτικού τομέα του Ηνωμένου Βασιλείου μειώθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό από το 2021 τον Αύγουστο, σύμφωνα με την S&P Global και το Chartered Institute of Purchasing & Supply (CIPS).
Ο προκαταρκτικός δείκτης PMI Composite διαμορφώθηκε στις 47,9 μονάδες τον Αύγουστο, σημειώνοντας πτώση κατά 2,9 μονάδες σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.
Στο 48,7 τον Αύγουστο, ο Δείκτης Επιχειρηματικής Δραστηριότητας Υπηρεσιών Flash UK Services PMI κατέγραψε τη χαμηλότερη μέτρησή του σε επτά μήνες.
Ο δείκτης PMI της Βιομηχανίας υποχώρησε στο 42,5, σημειώνοντας χαμηλό τριετίας.

Η ομιλία Powell στο Jackson Hole

Η άνοδος των αποδόσεων των μακροπρόθεσμων τίτλων του αμερικανικού δημοσίου, με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς να φτάνει στο υψηλότερο επίπεδο από το 2007, υποχώρησε την Τρίτη. Οι αποδόσεις ήταν επίσης χαμηλότερες στις αρχές της Τετάρτης.
Οι εικασίες συνεχίζονται γύρω από το αν ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, θα υιοθετήσει έναν μη δεσμευτικό τόνο στην ομιλία του στο Jackson Hole την Παρασκευή (25/8/2023) ή θα προβεί σε σχόλια που θα επηρεάσουν την αγορά και θα είναι ήπια σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις.
Ο πρόεδρος της Richmond Fed, Thomas Barkin, δήλωσε την Τρίτη ότι υπάρχουν νέες ενδείξεις ενός «σεναρίου επανεπιτάχυνσης» της αμερικανικής οικονομίας -με τον πληθωρισμό να παραμένει υψηλός και την οικονομία να ενισχύεται- που θα μπορούσαν να αποτελέσουν επιχείρημα για περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων. Τόσο οι λιανικές πωλήσεις όσο και η καταναλωτική εμπιστοσύνη παραμένουν ανθεκτικές στις ΗΠΑ.
Ο Barkin πρόσθεσε ότι η πρόσφατη άνοδος των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων δεν του δίνει λόγο να πιστεύει ότι η Fed έχει αυστηροποιήσει υπερβολικά τις χρηματοπιστωτικές συνθήκες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης