Τελευταία Νέα
Διεθνή

New York Times: Οι Ουκρανοί να εστιάσουν μόνο σε ένα σημείο του μετώπου συστήνουν οι Αμερικανοί

New York Times: Οι Ουκρανοί να εστιάσουν μόνο σε ένα σημείο του μετώπου συστήνουν οι Αμερικανοί
O Ουκρανός στρατηγός Zaluzhny συμφώνησε
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους πιστεύουν ότι ένας από τους λόγους για την αποτυχία της ουκρανικής αντεπίθεσης είναι η υπερβολική διασπορά των δυνάμεων σε διάφορες κατευθύνσεις και συνιστούν στην Ουκρανία να συγκεντρώσει τις κύριες δυνάμεις σε μία μόνο κατεύθυνση, τόνισαν οι New York Times, υποδεικνύοντας ότι οι αρχές της Ουκρανίας είναι πιθανό να ακολουθήσουν αυτή τη σύσταση.
Οι δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κατανέμονται μεταξύ των ανατολικών και νότιων κατευθύνσεων σε περίπου την ίδια αναλογία.
Αμερικανοί και δυτικοί στρατιωτικοί αναλυτές, καθώς και αξιωματούχοι, συνιστούν τη συγκέντρωση των κύριων δυνάμεων για την προώθηση προς τη Μελιτόπολη, δηλαδή νότια της Zaporizhia.

O Ουκρανός στρατηγός Zaluzhny συμφώνησε

Αμερικανοί αξιωματούχοι, σημειώνουν οι New York Times, εκπλήσσονται επίσης που οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις κρατούν μια μεγάλη δύναμη κοντά στο Bakhmut, αν και οι αρχές της Ουκρανίας θα μπορούσαν να καταφέρουν με μικρό αριθμό μονάδων να κρατήσουν θέσεις προς αυτή την κατεύθυνση και μεταφέρετε τα υπόλοιπα στο νότο.
«Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, δεν θέλει να φαίνεται απ' έξω σαν να είχε εγκαταλείψει την προσπάθεια να ανακτήσει τα χαμένα εδάφη», αλλά η κυβέρνηση των ΗΠΑ πιστεύει ότι «η πολιτική, τουλάχιστον προσωρινά, θα πρέπει να δώσει τη θέση της στην στρατηγική»
Σύμφωνα με τους New York Times, στις 10 Αυγούστου, ο επικεφαλής της Επιτροπής των Αρχηγών του Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, Mark Milley, ο Αρχηγός του Επιτελείου Άμυνας των Βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων, ναύαρχος Tony Radakin, καθώς και ο διοικητής του οι Συμμαχικές Ένοπλες Δυνάμεις του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, Στρατηγός Christopher Cavoli, πραγματοποίησαν συνομιλίες μέσω τηλεδιάσκεψης με τον Ανώτατο Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Valery Zaluzhny, κατά τις οποίες τον προέτρεψαν να συγκεντρώσει τις δυνάμεις του προς μία κατεύθυνση.
Ο Zaluzhny, σύμφωνα με τους New York Times, «συμφώνησε με αυτή την στρατηγική».
Σημειώνεται ότι εκκλήσεις για συγκέντρωση δυνάμεων δέχονταν το Κίεβο από δυτικές χώρες εδώ και αρκετούς μήνες, μέχρι στιγμής η Ουκρανία τις αγνοούσε, αλλά οι μεγάλες απώλειες ανάγκασαν τις αρχές της Ουκρανίας να αλλάξουν άποψη.
Αμερικανοί αξιωματούχοι, υποστηρίζουν οι New York Times, βλέπουν σημάδια ότι η Ουκρανία «έχει αρχίσει να μετακινεί τις πιο έμπειρες δυνάμεις της από τα ανατολικά προς τα νότια».
Παράλληλα, οι μεταφερόμενες μονάδες έχουν στο παρελθόν βαριές απώλειες και αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη στελέχωση των μονάδων τους…
Ορισμένοι αναλυτές πιστεύουν ότι οι αρχές της Ουκρανίας, δεν έχουν περισσότερο από ενάμιση μήνα πριν, με την άφιξη των βροχών, όπου οι συνθήκες θα επιδεινωθούν.
Ακόμη και τώρα, επισημαίνουν οι New York Times, το τοπίο στο πεδίο της μάχης είναι πιο ωφέλιμο για άμυνα παρά για επίθεση. Επιπλέον, σύμφωνα με αναλυτές, τα ουκρανικά στρατεύματα ενδέχεται να ξεμείνουν από στρατιώτες… μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου.
Ορισμένοι Αμερικανοί αναλυτές, επισημαίνουν οι New York Times, πιστεύουν ότι τα ουκρανικά στρατεύματα θα μπορέσουν να φτάσουν στα μισά του δρόμου στην Αζοφική Θάλασσα μέχρι τον χειμώνα, αλλά άλλοι ειδικοί πιστεύουν ότι ούτε οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα μπορέσουν να επιτύχουν τέτοια αποτελέσματα.
Ταυτόχρονα, οι ειδικοί πιστεύουν ότι εάν τα ουκρανικά στρατεύματα αποτύχουν να φτάσουν στην ακτή, αλλά μπορούν να προχωρήσουν στις γραμμές από τις οποίες θα είναι δυνατή η διεξαγωγή πυρών πυροβολικού στις παράκτιες επικοινωνίες, αυτό μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στον εφοδιασμό των Ενόπλων της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Δυνάμεις.
Όπως σημειώνει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ο ουκρανικός στρατός πραγματοποιεί ανεπιτυχείς επιθετικές προσπάθειες από τις 4 Ιουνίου που ξεκίνησε η αντεπίθεση.
Σε δύο μήνες οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν περισσότερους από 43.000 στρατιωτικούς και περίπου 5.000 μονάδες διαφόρων όπλων, συμπεριλαμβανομένων 26 αεροσκαφών και 25 τανκς Leopard.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης