Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πόλεμο στο Facebook άνοιξε ο Elon Musk - Το Facebook χειραγωγεί το κοινό σχεδόν παντού στη Γη

Πόλεμο στο Facebook άνοιξε ο Elon Musk - Το Facebook χειραγωγεί το κοινό σχεδόν παντού στη Γη
Τι κατήγγειλε το Sky News Australia
Το Facebook χειραγωγεί το κοινό σχεδόν παντού στη Γη.
Αυτός είναι ο λόγος που δεν θα ανοίξουν τον αλγόριθμό τους.
Με αυτό το σχόλιο, ο ιδιοκτήτης του Χ, πρώην Twitter, Elon Musk, άνοιξε επί της ουσίας πόλεμο στο Facebook, απαντώντας μάλιστα σε ανάλυση του www.skynews.com.au, για τη λογοκρισία στη "βιομηχανία ελέγχου γεγονότων".

Τι ανέφερε το Sky News Australia

Δύο από τα πιο ισχυρά πανεπιστήμια της Αυστραλίας και ένας τεχνολογικός γίγαντας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων πρωτοστατούν σε εκστρατείες για να αποσιωπήσουν την ειδησεογραφική κάλυψη του Voice για να επηρεάσουν το δημοψήφισμα, αναφέρει το Sky News Australia.
Μια έρευνα του Sky News Australia αποκάλυψε μια ανησυχητική προσπάθεια ξένης χρηματοδότησης να μπλοκάρει την πολιτική συζήτηση και την κάλυψη ειδήσεων γύρω από το Voice, η οποία εκθέτει το παγκόσμιο σύστημα ελέγχου δεδομένων που χρησιμοποιείται από τον τεχνολογικό γίγαντα Meta ως μη συμμορφούμενο με τους δικούς του κανόνες αμεροληψίας και διαφάνειας.
Σε μια περίπτωση, το Βασιλικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μελβούρνης έχει επιτραπεί από τη μητρική εταιρεία του Facebook να μπλοκάρει και να ελέγξει την αυστραλιανή δημοσιογραφία, παρά το γεγονός ότι η πλατφόρμα γνώριζε ότι ήταν παραβίαση των κανόνων που θέσπισε ο ιδρυτής της Meta, Mark Zuckerberg, για να αποστασιοποιηθεί από τις ευθύνες ελέγχου γεγονότων.
Η Meta υποστηρίζει ότι ο έλεγχος γεγονότων της είναι διακριτικός και ανεξάρτητος, αλλά το Sky News μπορεί να αποκαλύψει ότι ο τεχνολογικός γίγαντας υπέγραψε ένα μυστικό εμπορικό συμβόλαιο απευθείας με την RMIT, το οποίο επιτρέπει στη μονάδα ελέγχου στοιχείων να πληρώνεται έως και 740.000 δολάρια ετησίως από μια θυγατρική της ιρλανδικής Meta.
Ο Zuckerberg έχει δώσει υποσχέσεις παγκοσμίως ότι ο Meta δεν επιδιώκει να είναι ο διαιτητής της αλήθειας στο Διαδίκτυο και έχει επιμείνει ότι η πλατφόρμα του εποπτεύεται από μια αδιαφανή οντότητα γνωστή ως Διεθνές Δίκτυο Ελέγχου Γεγονότων.
Ωστόσο, ενώ το RMIT ήταν πιστοποιημένο από το IFCN τη στιγμή που υπογράφηκε η σύμβαση, το Sky News μπορεί να αποκαλύψει ότι η πιστοποίηση έληξε τον Δεκέμβριο, αφήνοντας τη λειτουργία ελεύθερη να λογοκρίνει την αυστραλιανή δημοσιογραφία χωρίς καμία απολύτως επίβλεψη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης