Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ ζητούν από την Κίνα «διαφάνεια» στα οικονομικά στοιχεία

tags :
Οι ΗΠΑ ζητούν από την Κίνα «διαφάνεια» στα οικονομικά στοιχεία
Τί δήλωσε ο σύμβουλος ασφαλείας Jake Sullivan
Σχετικά Άρθρα
Ο Τζέικ Σάλιβαν, σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, κάλεσε την Κίνα να είναι πιο διαφανής σχετικά με την κατάσταση της οικονομίας της, καθώς το Πεκίνο αντιμετωπίζει μια επιβράδυνση που εγκυμονεί κινδύνους για την παγκόσμια ανάπτυξη.
Η κυβέρνηση της Κίνας διέκοψε την περασμένη εβδομάδα τη δημοσίευση στοιχείων για την αυξανόμενη ανεργία των νέων, εν μέσω ανησυχιών ότι θα αποκάλυπτε νέα αδυναμία στην ανάκαμψη της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο.
«Αυτά δεν είναι κατά την άποψή μας υπεύθυνα βήματα», είπε ο Σάλιβαν σε δημοσιογράφους στην Ουάσιγκτον την Τρίτη. «Για την παγκόσμια εμπιστοσύνη, την προβλεψιμότητα και την ικανότητα του υπόλοιπου κόσμου να λαμβάνει ορθές οικονομικές αποφάσεις, είναι σημαντικό για την Κίνα να διατηρήσει ένα επίπεδο διαφάνειας στη δημοσίευση των δεδομένων της».
Ο Σάλιβαν πρόσθεσε ότι ο Λευκός Οίκος έχει διαπιστώσει τους τελευταίους μήνες «μείωση του επιπέδου διαφάνειας όσον αφορά την καταγραφή βασικών μεγεθών» καθώς και καταστολή των εταιρειών που προσφέρουν «βασικές πληροφορίες στον κόσμο» για την κινεζική οικονομία.
Η έκκληση του συμβούλου εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ στο Πεκίνο, έρχεται τη στιγμή που η Τζίνα Ρεϊμόντο, η υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, ετοιμάζεται να ταξιδέψει στην Κίνα στα τέλη αυτού του μήνα για συνομιλίες με υψηλόβαθμους Κινέζους αξιωματούχους.
Ο Σάλιβαν ανακοίνωσε επίσημα ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα ταξιδέψει στην Ινδία τον επόμενο μήνα για τη σύνοδο κορυφής των ηγετών της G20 στο Νέο Δελχί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης