Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καρατομήθηκε ο «στρατηγός Αρμαγεδδών» Surovikin από τον Putin

Καρατομήθηκε ο «στρατηγός Αρμαγεδδών» Surovikin από τον Putin
Επίσημα έγινε γνωστό, όπως μεταδίδουν τα ρωσικά ΜΜΕ, ότι ο πρώην διοικητής αποπέμθηκε από τη θέση του αρχηγού των αεροπορικών δυνάμεων της χώρας του με την κατηγορία της προδοσίας μετά την εξέγερση της παραστρατιωτικής οργάνωσης Wagner
Κοινό μυστικό αποτελούσε εδώ και καιρό η καρατόμηση του «στρατηγού Αρμαγεδδώνα» ή αλλιώς του «χασάπη της Συρίας», όπως συνήθιζαν να τον αποκαλούν, του Ρώσου υψηλόβαθμου στρατηγού, Surovikin, που ήταν το δεξί χέρι του Putin.
Επίσημα έγινε γνωστό, όπως μεταδίδουν τα ρωσικά ΜΜΕ, ότι ο πρώην διοικητής αποπέμθηκε από τη θέση του αρχηγού των αεροπορικών δυνάμεων της χώρας του με την κατηγορία της προδοσίας μετά την εξέγερση της παραστρατιωτικής οργάνωσης Wagner.
Ο Surovikin έγινε ευρέως γνωστός για τις επιθετικές στρατιωτικές επιχειρήσεις σε Τσετσενία και Συρία, ενώ από τον Ιούνιο παρέμενε άφαντος μετά τις αναφορές ότι γνώριζε για τις κινήσεις του επικεφαλής της Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν.
Πριν από λίγες ημέρες, είχε γίνει γνωστό ότι ο Σουροβίκιν απομακρύνθηκε από τον αρχηγικό του ρόλο όσον αφορά στην κατάρτιση σχεδίων για τη συνέχιση των χτυπημάτων στην Ουκρανία.
Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι κάνουν λόγο για «προσωρινή άδεια» στην οποία έχει τεθεί ο Surovikin που ήταν αρχηγός των αεροπορικών δυνάμεων από το 2017.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης