Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Στο πράσινο» έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - «Ράλι» 8,5% στη μετοχή της Ubisoft

«Στο πράσινο» έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - «Ράλι» 8,5% στη μετοχή της Ubisoft
Άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Σχετικά Άρθρα
Με κέρδη έκλεισαν σήμερα 22/8 τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς ανέκαμψαν για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση μετά το χαμηλό έξι εβδομάδων που καταγράφηκε την περασμένη Παρασκευή.
Οι επενδυτές γέμισαν με αισιοδοξία μετά τα στοιχεία που έδειξαν πως η βρετανική οικονομία δείχνει πως μπαίνει ξανά σε καλή τροχιά. Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε ότι το δημόσιο χρέος του Ηνωμένου Βασιλείου έπεσε στο 98,5% του ΑΕΠ για τον μήνα Ιούλιο, μετά από το 100,8% τον Ιούνιο -υψηλότερο ποσοστό για τη χώρα από τη δεκαετία του '60. Αυτό σημαίνει ότι το κράτος δανείστηκε λιγότερα από όσα είχαν εκτιμηθεί από οικονομολόγους αλλά και από το γραφείο Προϋπολογισμού (OBR). Την ίδια ώρα και ο πληθωρισμός είδε μείωση φτάνοντας στο 6,8%. Παράλληλα, ο χαμηλός δείκτης ανεργίας της χώρας έφερε επιπλέον χρήματα στα κρατικά ταμεία, παρά τη γενικότερη αύξηση των επιδομάτων που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα.
Την ίδια στιγμή, ο γαλλικός εκδότης παιχνιδιών Ubisoft Entertainment έκλεισε με κέρδη 8,5% μετά την ανακοίνωση της Microsoft ότι θα εκχωρήσει αρκετά δικαιώματα παιχνιδιών στην εταιρεία ως μέρος της νέας συμφωνίας που υποβλήθηκε στις ρυθμιστικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου για την εξαγορά της Activision Blizzard.
Αναλυτικά, το κλείσιμο για σήμερα 22/8 στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια:
1111111.png
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 κατέγραψε κέρδη 0,95% και έκλεισε στις 452,92 μονάδες.

Tο κλείσιμο για σήμερα 22/8 στις ασιατικές χρηματιστηριακές αγορές:
2222222.png

Η Barclays δεν συμμερίζεται την αισιοδοξία

Ο Αύγουστος αναμενόταν να είναι ένας επικίνδυνος μήνας και μέχρι στιγμής έχει αρχίσει να δείχνει ότι μπορεί να αποβεί μοιραίος.
Τα τεχνικά στοιχεία αρχίζουν να φαίνονται ασταθή και οι επενδυτές αυξάνουν τις αντισταθμιστικές τους θέσεις, καθώς το υπόλοιπο του μήνα εξακολουθεί να υπόσχεται πολλά γεγονότα κινδύνου.
Μετά από μια σχεδόν αμείλικτη πτώση από την αρχή του μήνα, ο Stoxx 600 πλησιάζει σε τεχνική υπερπώληση, αν και παραμένει στη γραμμή που ισχύει από τον Απρίλιο.
Για τον δείκτη αναφοράς της ευρωζώνης Euro Stoxx 50, τα πράγματα φαίνονται πιο δύσκολα αφού ο δείκτης εξήλθε από την ανοδική του τάση από την αρχή του έτους, ενώ δοκιμάζει μια σημαντική στήριξη γύρω στις 4.200 μονάδες και τον κινητό μέσο όρο των 200 ημερών.
«Οι αγορές κινδυνεύουν από την τέλεια καταιγίδα, εν μέσω αυξανόμενων επιτοκίων, επιδείνωσης των οικονομικών δεδομένων στην Κίνα, κακής ρευστότητας και αποχής αγοραστών», σχολιάζει ο Emmanuel Cau, στρατηγικός αναλυτής της Barclays.
«Ο εφησυχασμός για την ήπια προσγείωση έχει φύγει, όχι η αβεβαιότητα».
Οι μετοχές τιμολογούνταν με ρόδινες προοπτικές στην αρχή του μήνα, με τα επιτόκια αιχμής εν όψει και την ανθεκτική οικονομία των ΗΠΑ να υποδηλώνουν μια ήπια προσγείωση.
Ωστόσο, η πρόσφατη άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων, σε συνδυασμό με τη σταθερή ρητορική από τους κεντρικούς τραπεζίτες και την επιδείνωση των προοπτικών στην Κίνα, αμφισβητούν αυτήν την άποψη.
Οι επενδυτές αναγκάστηκαν να κυνηγήσουν το ράλι νωρίτερα φέτος.
Τώρα συσσωρεύουν.
Η αναλογία put/call εκτινάχθηκε στο υψηλότερο από τον Μάρτιο την περασμένη εβδομάδα, ενώ η μεταβλητότητα έχει εκτιναχθεί στο πιο αυξημένο επίπεδο από τον Μάιο στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη.
«Αν και οι στηρίξεις δεν έχουν ακόμη σπάσει στους περισσότερους δείκτες, πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι το VIX βρίσκεται πλέον σε ανοδική τάση», λέει η τεχνική αναλύτρια του DayByDay, Valerie Gastaldy.
«Είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι ότι οι δείκτες είναι εύθραυστοι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης