Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παίρνει σάρκα και οστά η ΙΡΟ της χρονιάς στη Wall Street

Παίρνει σάρκα και οστά η ΙΡΟ της χρονιάς στη Wall Street
Έτοιμη να εισέλθει στις χρηματιστηριακές αγορές των ΗΠΑ η Arm Holdings
Σχετικά Άρθρα
Τα σχέδιά της για αρχική δημόσια προσφορά (IPO) στις χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης, γνωστοποίησε η Arm Holdings.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ΙΡΟ από το 2021 στη Wall Street.
Ειδικότερα, η θυγατρική της SoftBank ανακοίνωσε ότι η προσφορά γίνεται υπό την καθοδήγηση των Barclays Plc, Goldman Sachs Group Inc., JPMorgan Chase & Co. και Mizuho Financial Group Inc.O σχεδιαστής τσιπ τηλεφώνων σε μια πολυαναμενόμενη ανακοίνωση είπε ότι η διαδικασία θα τρέξει από τις Barclays Plc, Goldman Sachs Group Inc., JPMorgan Chase & Co. και Mizuho Financial Group Inc. Αίσθηση προκάλεσε η απουσία της Morgan Stanley.
Ένα επιτυχημένο ντεμπούτο της Arm θα παρείχε ένα απροσδόκητο κέρδος για τον ιδρυτή της SoftBank Masayoshi Son, του οποίου το Vision Fund έχασε ποσό-ρεκόρ 30 δισεκ. δολαρίων το 2022. Θα μπορούσε επίσης να ωθήσει δεκάδες εταιρείες να συνεχίσουν – ή να καθυστερήσουν περαιτέρω – τα δικά τους σχέδια για IPO. Σε αυτές περιλαμβάνονται επιχειρήσεις όπως η εταιρεία διαδικτυακής παράδοσης ειδών παντοπωλείου Instacart Inc., ο πάροχος υπηρεσιών μάρκετινγκ Klaviyo και η εταιρεία κατασκευής υποδημάτων Birkenstock.
Η Arm σχεδιάζει να ξεκινήσει τα roadshow της την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου και να τιμολογήσει στη συνέχεια την IPO. Η εταιρεία δεν αποκάλυψε τους προτεινόμενους όρους για την πώληση μετοχών, αλλά αναμένεται να επιδιώξει αποτίμηση 60 έως 70 δισεκ. δολαρίων

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης