Τελευταία Νέα
Διεθνή

Times: Το ΝΑΤΟ δεν σκέφτεται να στείλει τους πιλότους του F-16 στην Ουκρανία

Times: Το ΝΑΤΟ δεν σκέφτεται να στείλει τους πιλότους του F-16 στην Ουκρανία
Η Δανία και η Ολλανδία έχουν ήδη ανακοινώσει την εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων, με τη βοήθεια άλλων εννέα χωρών
Οι δυτικές χώρες δεν εξετάζουν το ενδεχόμενο να στείλουν τους πιλότους μαχητικών F-16 στην Ουκρανία για να λάβουν μέρος σε εχθροπραξίες, ενώ οι Ουκρανοί στρατιωτικοί πιλότοι εκπαιδεύονται να πετούν αεροσκάφη από κράτη μέλη του ΝΑΤΟ, ανέφερε η βρετανική εφημερίδα The Times, επικαλούμενη ανώτερη αμυντική πηγή των ΗΠΑ.
«Δεν νομίζω ότι αυτό είναι πολύ ρεαλιστικό, δεδομένης της εκπαίδευσης και των προσόντων που απαιτούνται για να πετάξει σωστά το F-16», ανέφερε η πηγή, σχολιάζοντας τις προτάσεις ορισμένων Αμερικανών ειδικών να στείλουν δυτικούς πιλότους στην Ουκρανία που έχουν αποσυρθεί από την ενεργό δράση. καθήκον.
Με τη σειρά του, ο γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας Oleksiy Danilov δήλωσε σε συνέντευξή του στο δημοσίευμα ότι το Κίεβο θα καλωσόριζε μια τέτοια βοήθεια.
«Η νομοθεσία μας δεν τους εμποδίζει να εργάζονται εδώ», είπε.
Στις 20 Αυγούστου, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky ανακοίνωσε μια «συμφωνία καινοτομίας» με το Άμστερνταμ για την προμήθεια 42 μαχητικών αεροσκαφών F-16 στο Κίεβο. Η Δανία ανακοίνωσε επίσης την ετοιμότητά της να μεταφέρει 19 μαχητικά F-16 στην Ουκρανία, τα πρώτα 6 αεροσκάφη θα φτάσουν πριν από την Πρωτοχρονιά. Η Δανική Πολεμική Αεροπορία διαθέτει περίπου 30 μαχητικά, τα οποία θα αποσυρθούν όταν η χώρα μεταβεί σε πιο σύγχρονα F-35. Η ολλανδική Πολεμική Αεροπορία διαθέτει 42 από αυτά τα αεροσκάφη.
Η Δανία και η Ολλανδία έχουν ήδη ανακοινώσει την εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων, με τη βοήθεια άλλων εννέα χωρών. Τον Ιούλιο, ο προσωρινός υπουργός Άμυνας της Δανίας Troels Lund Poulsen είπε ότι η εκπαίδευση θα ξεκινήσει τον Αύγουστο στο Skrydstrup στη νότια Γιουτλάνδη. Σύμφωνα με τα σχέδια, θα χρειαστούν τουλάχιστον έξι μήνες.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης