Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εξελιγμένο drone μεγαλύτερης εμβέλειας παρουσίασε το Ιράν

tags :
Εξελιγμένο drone μεγαλύτερης εμβέλειας παρουσίασε το Ιράν
Το drone έχει επιχειρησιακή εμβέλεια 2.000 χιλιομέτρων και μπορεί να πετάει έως και 24 ώρες, ανέφεραν τα ΜΜΕ
Το Ιράν έχει αναπτύξει ένα προχωρημένο εγχώριας κατασκευής μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) με την επωνυμία Mohajer-10 το οποίο διαθέτει αυξημένη εμβέλεια και διάρκεια πτήσης καθώς και μεγαλύτερο φορτίο, ανέφεραν σήμερα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Το drone έχει επιχειρησιακή εμβέλεια 2.000 χιλιομέτρων και μπορεί να πετάει έως και 24 ώρες, ανέφεραν τα ΜΜΕ. Το φορτίο του μπορεί να φθάσει τα 300 κιλά, τη διπλάσια ικανότητα του drone Mohajer-6.
Βίντεο που δημοσιοποιήθηκε σήμερα από ιρανικά μέσα ενημέρωσης δείχνει το drone ανάμεσα σε άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό, μαζί με ένα κείμενο, "ετοιμάστε τα καταφύγιά σας", στα εβραϊκά και στα περσικά.
Το κείμενο του βίντεο, που δημοσιοποιείται ανήμερα της ημέρας στρατιωτικής βιομηχανίας του Ιράν, δείχνει τις εντάσεις ανάμεσα στους δύο μεγαλύτερους εχθρούς, το Ιράν και το Ισραήλ, με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να λέει χθες, Δευτέρα, πως η Τεχεράνη έχει χρηματοδοτήσει και ενθαρρύνει σειρά πρόσφατων φονικών επιθέσεων εναντίον Ισραηλινών.
Αξιωματούχοι των ΗΠΑ έχουν κατηγορήσει το Ιράν ότι παρέχει drones Mohajer-6, μεταξύ άλλων μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων, στη Ρωσία για τον πόλεμό της στην Ουκρανία. Η Τεχεράνη το αρνείται.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης