Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταπέλτης ο συνταγματάρχης MacGregor - Μάθετε ιστορία... Εάν προκληθεί η Ρωσία θα καταστρέψει τις ΗΠΑ

Καταπέλτης ο συνταγματάρχης MacGregor - Μάθετε ιστορία... Εάν προκληθεί η Ρωσία θα καταστρέψει τις ΗΠΑ
«Θα ήταν λάθος να πιστεύουμε ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν ξέρουν πού βρίσκονται», εξηγεί ο απόστρατος συνταγματάρχης
"Αν πιέσουμε τη Ρωσία, θα μας φτάσει εδώ στις ΗΠΑ".
Με αυτή τη φράση ο συνταγματάρχης Douglas MacGregor, πρώην αξιωματούχος της κυβέρνησης Trump, εξηγεί γιατί ο πόλεμος στην Ουκρανία πρέπει να τελειώσει τώρα.
Ο απόστρατος πλέον Macgregor, εξήγησε γιατί ο πόλεμος στην Ουκρανία έβαλε τις Ηνωμένες Πολιτείες στα πρόθυρα ενός «καταστροφικού πολέμου που θα μπορούσε εύκολα να τις καταστρέψει».

Μάθετε ιστορία...

«Οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν ξέρουν τίποτα για την Ουκρανία», συνέχισε ο MacGregor, προσθέτοντας ότι «αν ήξεραν κάτι για την ιστορία της Ανατολικής Ευρώπης, θα έλεγαν όλοι «φύγε έξω!»... γιατί οι πόλεμοι και το αίμα και το μίσος που υπάρχει εδώ και αιώνες είναι κάτι που δεν μπορούμε να λύσουμε».
Τα σχόλια του Macgregor γίνονται πιο δυσοίωνα στον τόνο τους καθώς η συζήτηση συνεχίζεται.
Σημειώνει ότι ο Πρόεδρος Biden επέτρεψε την «αμοιβή μάχης» που σημαίνει ότι υπάρχουν αμερικανικές δυνάμεις στο έδαφος της Ουκρανίας.
«Θα ήταν λάθος να πιστεύουμε ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν ξέρουν πού βρίσκονται», εξηγεί ο απόστρατος συνταγματάρχης, επισημαίνοντας ότι οι Ρώσοι στέλνουν ένα μήνυμα με πρόσφατες επιδρομές πυραύλων ακριβείας κοντά στα σύνορα Πολωνίας και Μολδαβίας:
«Αν νομίζεις ότι μπορείς να κρυφτείς από εμάς, αν μπεις εδώ, αν περάσεις αυτά τα σύνορα, θα σε εξοντώσουμε».
Πρέπει να συμφιλιωθούμε με αυτές τις πραγματικότητες γιατί δεν μπορούμε να τους νικήσουμε», παρατήρησε συλλογιζόμενος το γεγονός ότι οι άνθρωποι τον έχουν αποκαλέσει «αντιπατριωτικό» για τα σχόλιά του.

Η κατάσταση στην Ουκρανία συνοπτικά

«Αν πιέσουμε αυτόν τον πόλεμο με τη Ρωσία στην Κεντρική Ανατολική Ευρώπη, θα μας φτάσει εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες».
Σύμφωνα με τον Macgregor, «Το πιο έξυπνο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να τερματίσουμε αυτόν τον πόλεμο τώρα», προσθέτοντας ότι «Οι Ρώσοι δεν θα ανεχθούν ποτέ τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ στο ουκρανικό έδαφος».
«Οι ουκρανικές δυνάμεις είναι αποσπασματικές, παραδίδονται στους Ρώσους, όχι επειδή δεν θέλουν να πολεμήσουν· είναι επειδή δεν μπορούν να πολεμήσουν πια, έχουν τόσους πολλούς τραυματίες που δεν μπορούν να τους προστατεύσουν».
Όσον αφορά τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείται για τη μάχη, ο MacGregor είπε ότι "μεγάλο μέρος από τον εξοπλισμό που στείλαμε εκεί είναι ειλικρινά, απαρχαιωμένος... είναι πολύ παλιός, δεν είναι νέος".
«Οι ολοκληρωμένες αντιαεροπορικές άμυνες θα γκρεμίσουν ουσιαστικά ό,τι πετάει από τον ουρανό», είπε, προσθέτοντας «στη συνέχεια θα επανέλθουμε σε ένα πυρηνικό αποτρεπτικό όπλο - ένα τακτικό πυρηνικό όπλο που λέει «αν συνεχίσετε να προχωράτε, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά όπλα.'

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης