Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Στο επίκεντρο η Ubisoft (+7%) - Στο +1,12% ο DAX

Άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Στο επίκεντρο η Ubisoft (+7%) - Στο +1,12% ο DAX
Προσπάθειες ώστε να ξεπεραστεί το μπλόκο που έβαλε η βρετανική επιτροπή ανταγωνισμού και να ολοκληρωθεί το deal εξαγοράς της Activision, καταβάλει η Microsoft
(upd) Ανοδικά κινούνται σήμερα (22/8/2023), τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αφού κατέγραψαν συγκρατημένα κέρδη στην αρχή της εβδομάδας.
Πιο αναλυτικά:
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX ενισχύεται κατά 1,12% στις 15.778,70 μονάδες
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE διαμορφώνεται στις 7.308,93 μονάδες έπειτα από άνοδο 0,70%
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC καταγράφει κέρδη 1,26% στις 7.289,06 μονάδες
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB ενισχύεται κατά 1,10% στις 28.294,09 μονάδες
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει άνοδο 1,19% στις 453,99 μονάδες.

Ο γαλλικός εκδότης παιχνιδιών Ubisoft Entertainment διευρύνει τα κέρδη (+7%) που κατέγραψε μετά την ανακοίνωση της Microsoft ότι θα εκχωρήσει αρκετά δικαιώματα παιχνιδιών στην εταιρεία ως μέρος της νέας συμφωνίας που υποβλήθηκε στις ρυθμιστικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου για την εξαγορά της Activision Blizzard.

Το μεγαλύτερο deal στην ιστορία του gaming

Προσπάθειες ώστε να ξεπεραστεί το μπλόκο που έβαλε η βρετανική επιτροπή ανταγωνισμού και να ολοκληρωθεί το deal εξαγοράς της Activision, καταβάλει η Microsoft.
Ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε σήμερα ότι η Activision θα πουλήσει τα μη ευρωπαϊκά δικαιώματα streaming στην Ubisoft Entertainment ως μέρος μιας αναδιαρθρωμένης συναλλαγής για να γίνει αποδεκτή από τις βρετανικές ρυθμιστικές αρχές.
Οι δύο εταιρείες έχουν προτείνει νέους όρους, με τα δικαιώματα streaming cloud της Activision εκτός Ευρώπης να εκχωρούνται στην Ubisoft για όλα τα τρέχοντα και μελλοντικά παιχνίδια για υπολογιστές και κονσόλες της Activision που θα κυκλοφορήσουν τα επόμενα 15 χρόνια.
Το cloud gaming είναι μια τεχνολογία που επιτρέπει στους παίκτες να έχουν πρόσβαση σε παιχνίδια μέσω απομακρυσμένων διακομιστών εταιρειών - ουσιαστικά μεταδίδοντας ένα παιχνίδι όπως γίνεται με μια ταινία στο Netflix. Η τεχνολογία βρίσκεται ακόμη σε νηπιακό στάδιο, αλλά η Microsoft ποντάρει πολλά στο να γίνει ένας συνηθισμένος τρόπος παιχνιδιού.
Αν γίνει αποδεκτή η πρόταση της Microsoft τότε θα ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο deal στην ιστορία του gaming με το πόσο της εξαγοράς της Activision να φτάνει τα 69 δισ.δολάρια.

Εκτόξευση για την απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι πωλήσεις ομολόγων έστειλαν την απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου αναφοράς των ΗΠΑ στο υψηλότερο επίπεδο από το 2007, καθώς η απόδοση του 30ετούς έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από το 2011. Οι υψηλότερες αποδόσεις των ομολόγων σημαίνουν γενικά χαμηλότερες τιμές των μετοχών.
«Εάν υπάρχει περαιτέρω κίνδυνος μείωσης των μετοχών τους επόμενους μήνες, θα έλεγα ότι προέρχεται από τις αποδόσεις των ομολόγων σε αυτά τα επίπεδα», δήλωσε μιλώντας στο CNBC, ο Rupert Thompson, επικεφαλής οικονομολόγος της Kingswood Group.

Το βλέμμα στο φυσικό αέριο

Οι επενδυτές παρακολουθούν επίσης τις ευρωπαϊκές τιμές του φυσικού αερίου, οι οποίες σημείωσαν απότομη άνοδο τη Δευτέρα (21/8/2023) λόγω της απειλής απεργιακών κινητοποιήσεων στην Αυστραλία, που θα μπορούσαν να διακόψουν το 10% των παγκόσμιων ροών υγροποιημένου φυσικού αερίου.
Η Meg O’Neill, διευθύνουσα σύμβουλος της Woodside Energy, δήλωσε στο CNBC ότι είναι «αισιόδοξη» για την αποφυγή της απεργίας.
Στο γεωπολιτικό μέτωπο, οι ηγέτες της Βραζιλίας, της Κίνας, της Ινδίας και της Νότιας Αφρικής συναντώνται στο Γιοχάνεσμπουργκ για τη σύνοδο κορυφής των BRICS. Η Ρωσία θα εκπροσωπηθεί από τον υπουργό Εξωτερικών, Sergei Lavrov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης