Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η συνοριοφυλακή της Σαουδικής Αραβίας κατηγορείται για μαζικές δολοφονίες μεταναστών

Η συνοριοφυλακή της Σαουδικής Αραβίας κατηγορείται για μαζικές δολοφονίες μεταναστών
Η Σαουδική Αραβία στο παρελθόν είχε απορρίψει τις αιτιάσεις για μαζικές δολοφονίες μεταναστών
Σχετικά Άρθρα
Για μαζικές δολοφονίες μεταναστών κατά μήκος των συνόρων με την Υεμένη κατηγορούνται Σαουδάραβες συνοριοφύλακες, σύμφωνα με έκθεση του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch).
Βάσει της έκθεσης και όπως αναφέρουν το BBC και ο Guardian, εκατοντάδες άνθρωποι, πολλοί από τους οποίους Αιθίοπες που διασχίζουν την εμπόλεμη Υεμένη για να φτάσουν στη Σαουδική Αραβία, έχουν χάσει τη ζωή τους από πυροβολισμούς Σαουδαράβων συνοριοφυλάκων. Η Σαουδική Αραβία στο παρελθόν είχε απορρίψει τις αιτιάσεις για μαζικές δολοφονίες.
Η έκθεση του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων περιλαμβάνει μαρτυρίες μεταναστών που υποστηρίζουν ότι δέχθηκαν πυροβολισμούς αλλά και εκρηκτικά από τις ένοπλες δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας. Οι μετανάστες με τους οποίους επικοινώνησε το BBC έκαναν λόγο για τρομακτικές νυχτερινές διελεύσεις κατά τις οποίες μεγάλες ομάδες Αιθιόπων, συμπεριλαμβανομένων πολλών γυναικών και παιδιών, δέχθηκαν πυρά καθώς προσπαθούσαν να περάσουν τα σύνορα, αναζητώντας δουλειά στο πλούσιο σε πετρέλαιο βασίλειο.
«Οι πυροβολισμοί συνεχίζονταν και συνεχίζονταν», δήλωσε στο BBC ο 21χρονος Μουσταφά Σουφία Μοχάμεντ. Είπε ότι κάποιοι από την ομάδα των 45 μεταναστών με τους οποίους βρισκόταν σκοτώθηκαν όταν δέχθηκαν πυρά, καθώς προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα τον Ιούλιο του περασμένου έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης