Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρό, διψήφιο προβάδισμα Trump στις δημοσκοπήσεις - Στο 42% έναντι 19% του DeSantis - Διαφορά 23 μονάδων

Ισχυρό, διψήφιο προβάδισμα Trump στις δημοσκοπήσεις - Στο 42% έναντι 19% του DeSantis - Διαφορά 23 μονάδων
Σχεδόν τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων δήλωσαν επίσης ότι έχουν θετική άποψη για τον Trump, συγκριτικά με τον DeSantis
Ο πρώην πρόεδρος Donald Trump διατηρεί διψήφιο προβάδισμα έναντι του πλησιέστερου αντιπάλου του, του κυβερνήτη της Φλόριντα DeSantis σε μια νέα μεγάλη δημοσκόπηση στην Πολιτεία της Αϊόβα που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα 21/08 αναφέρει το δίκτυο του CNBC.
Η πολιτεία θα πραγματοποιήσει τον πρώτο Debate υποψηφιοτήτων για τις προεδρικές εκλογές του 2024, στις 15 Ιανουαρίου.
Ειδικότερα, ο πρώην πλανητάρχης συγκέντρωσε την υποστήριξη του 42% των ερωτηθέντων, ενώ ο DeSantis ήρθε δεύτερος με 19%.
Το προβάδισμα 23 μονάδων του Τραμπ έναντι του DeSantis είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα  που καταγράφεται ιστορικά, από τη δημοσκόπηση στις προκριματικές εκλογές του 2000, όταν ο George W. Bush σημείωσε πλεονέκτημα 30 μονάδων.
Μετά τον Trumo και τον DeSantis, κανένας άλλος υποψήφιος δεν σημείωσε διψήφια υποστήριξη.
Ο Scott έφτασε στο 9%· Ο πρώην αντιπρόεδρος Mike Pence και η πρώην κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας Νίκι Χέιλι έλαβαν και οι δύο ποσοστό 6%.
Ο πρώην κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ Κρις Κρίστι ήταν στο 5%. και το 4% υποστηρίζει τον Vivek Ramaswamy, έναν επιχειρηματία και πολιτικό νεοφερμένο.
Ωστόσο, το πλεονέκτημα του Trump εξακολουθεί να μην είναι δεδομένο, σύμφωνα με άλλη κοινή έρευνα που διεξήχθη από το Des Moines Register, το NBC News και το Mediacom. Το 52% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμη ποιον θα στηρίξει, ενώ το 40% δήλωσε ότι είναι σίγουρο.
Ενόσω απομένουν περίπου πέντε μήνες πριν από τις συνεδριάσεις της Αϊόβα, αυτή η αβεβαιότητα μπορεί να είναι το κλειδί για να δοθεί ένα άνοιγμα σε υποψηφίους όπως ο DeSantis και ο γερουσιαστής της Νότιας Καρολίνας Tim Scott.
Όταν ρωτήθηκαν ποια θα ήταν η δεύτερη επιλογή τους, ένα ποσοστό ύψους 20% επέλεξε τον DeSantis, ακολουθούμενος από τον Scott με 15% και 12% για τον Ramaswamy. Ένα επιπλέον 29% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι σκέφτεται σοβαρά την επιλογή Haley - το ίδιο ποσοστό μετον Scott.
Σχεδόν τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων δήλωσαν επίσης ότι έχουν θετική άποψη για τον Trump, συγκριτικά με τον DeSantis.

Καταγραφή777777777777777777.JPG
Καταγραφή_137.JPG

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης