Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στη σύνοδο κορυφής των ​​BRICS θα συμμετάσχει ο Putin στις 22-24 Αυγούστου

Στη σύνοδο κορυφής των ​​BRICS θα συμμετάσχει ο Putin στις 22-24 Αυγούστου
Στο πλαίσιο της συνόδου έχει προγραμματιστεί συνάντηση των ηγετών της «πεντάδας» στα σχήματα BRICS+ και BRICS Outreach
Στις 22-24 Αυγούστου, ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin θα λάβει μέρος στη 15η σύνοδο κορυφής των BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική) μέσω τηλεδιάσκεψης και θα ενημερώσει τους συμμετέχοντες σχετικά με τις προτεραιότητες της ρωσικής προεδρίας για το 2024, αναφέρει η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου.
«Στις 22-24 Αυγούστου, ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Vladimir Putin θα λάβει μέρος (μέσω τηλεδιάσκεψης) στη 15η Σύνοδο Κορυφής των BRICS, η οποία πραγματοποιείται υπό την προεδρία της Δημοκρατίας της Νότιας Αφρικής», αναφέρεται στο μήνυμα.
Επιπλέον, στο πλαίσιο της συνόδου έχει προγραμματιστεί συνάντηση των ηγετών της «πεντάδας» στα σχήματα BRICS+ και BRICS Outreach. Όπως διευκρινίζεται στο μήνυμα, «ηγέτες περισσότερων από 50 χωρών του κόσμου και επικεφαλής εκτελεστικών δομών περιφερειακών οργανισμών» είναι προσκεκλημένοι σε αυτή την εκδήλωση.
Την παραμονή της συνόδου θα πραγματοποιηθεί το Επιχειρηματικό Φόρουμ BRICS και ο Ρώσος ηγέτης θα μεταφέρει ένα μήνυμα βίντεο στους συμμετέχοντες και τους καλεσμένους του.
Ως αποτέλεσμα της τριήμερης εκδήλωσης, οι ηγέτες των πέντε χωρών θα καθορίσουν τις συμφωνίες στη Διακήρυξη του Γιοχάνεσμπουργκ, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου.
Το Κρεμλίνο υπενθύμισε επίσης ότι ρωσική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Lavrov θα είναι παρούσα στο Γιοχάνεσμπουργκ.

Σχετικά με τη σύνοδο κορυφής

Η σύνοδος κορυφής της σύνδεσης θα διεξαχθεί στο Γιοχάνεσμπουργκ από τις 22 έως τις 24 Αυγούστου και θα είναι η μεγαλύτερη συνάντηση αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων του Παγκόσμιου Νότου τα τελευταία χρόνια. Μεταξύ των προσκεκλημένων ήταν οι ηγέτες 54 αφρικανικών χωρών.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης