Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουγγαρία - Κατάρ: Η σύγκρουση στην Ουκρανία μπορεί να τερματιστεί μόνο μέσω διαπραγματεύσεων

Ουγγαρία - Κατάρ: Η σύγκρουση στην Ουκρανία μπορεί να τερματιστεί μόνο μέσω διαπραγματεύσεων
Ουγγαρία: Η λύση δεν βρίσκεται στο πεδίο της μάχης, υπάρχουν μόνο νεκροί στο πεδίο της μάχη
Η Ουγγαρία και το Κατάρ λαμβάνουν παρόμοιες θέσεις σχετικά με τη σύγκρουση στην Ουκρανία, πιστεύοντας ότι μπορεί να επιλυθεί μόνο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όπως δήλωσε σχετικά ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών και Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων Péter Szijjarto μετά την επίσκεψη στη Βουδαπέστη του Εμίρη του Κατάρ Σεΐχη Tamim bin Hamad Al Thani, ο οποίος είχε συναντήσεις με τον Πρόεδρο Katalin Novak και τον πρωθυπουργό Viktor Orban.
"Θέλουμε ειρήνη, αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα τώρα. Το Κατάρ και η Ουγγαρία συμφωνούν επίσης ότι ο δρόμος προς την ειρήνη είναι εφικτός μόνο μέσω διαπραγματεύσεων, και γι' αυτό είναι απαραίτητο να διατηρηθούν ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας και διαλόγου (με τα μέρη της σύγκρουσης) Η λύση δεν βρίσκεται στο πεδίο της μάχης, υπάρχουν μόνο νεκροί στο πεδίο της μάχης, η απόφαση βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα στο Facebook.
Ο Szijjarto υπενθύμισε ότι τα τελευταία χρόνια, το Κατάρ έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για την επίλυση διεθνών συγκρούσεων και η Ουγγαρία υποστηρίζει αυτές τις ειρηνευτικές προσπάθειες.
"Τόσο η κυβέρνηση του Κατάρ όσο και η ουγγρική κυβέρνηση πιστεύουν σε έναν διάλογο που βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό.
Οικοδομούμε τη στρατηγική μας για την εξωτερική πολιτική στον αμοιβαίο σεβασμό και θέλουμε ειρήνη", πρόσθεσε ο υπουργός.
«Με αυτόν τον τρόπο, μαζί αναζητούμε απαντήσεις στις πιο σημαντικές προκλήσεις της εποχής μας», είπε ο Szijjártó. Την ίδια στιγμή, «Το Κατάρ και η Ουγγαρία αντιμετωπίζουν συνεχώς απολύτως αδίστακτες και αβάσιμες επιθέσεις από το διεθνές φιλελεύθερο mainstream», συνέχισε ο υπουργός.
Είπε ότι και οι δύο χώρες «ξέρουν καλά πώς είναι να αντιμετωπίζεις εξωτερική πίεση», καθώς τόσο το Κατάρ όσο και η Ουγγαρία έχουν «πατριωτικές κυβερνήσεις που επικεντρώνονται στα εθνικά συμφέροντα». «Ως εκ τούτου, υπάρχει φυσικά μια στοιχειώδης αμοιβαία κατανόηση μεταξύ μας», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών.
Ανέφερε τέλος, ότι κατά την επίσκεψη του Εμίρη του Κατάρ στην Ουγγαρία, επετεύχθη συμφωνία για την ανύψωση του επιπέδου των σχέσεων σε στρατηγική συνεργασία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης