Τελευταία Νέα
Διεθνή

Von der Leyen: Πρέπει να φέρουμε τους φίλους μας, τα επίδοξα μέλη της ΕΕ πολύ πιο κοντά μας - Χαρούμενη που είμαι στην Αθήνα

Von der Leyen: Πρέπει να φέρουμε τους φίλους μας, τα επίδοξα μέλη της ΕΕ πολύ πιο κοντά μας - Χαρούμενη που είμαι στην Αθήνα
Η πρόεδρος της Κομισιόν θα παραστεί στο άτυπο δείπνο με τους ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων και κρατών-μελών της Ε.Ε.
«Πρέπει να φέρουμε τους φίλους μας, τα επίδοξα μέλη της ΕΕ πολύ πιο κοντά μας και πολύ πιο γρήγορα», δήλωσε από την Αθήνα όπου βρίσκεται η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.
«Χαίρομαι που βρίσκομαι στην Αθήνα για να συζητήσουμε την ευρωπαϊκή προοπτική των γειτόνων και των εταίρων μας» στα ανατολικά της ΕΕ και στα Δυτικά Βαλκάνια σημειώνει η πρόεδρος της Κομισιόν με ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ (π. Twitter).
Τονίζει ότι «πρέπει να φέρουμε τους φίλους μας, τα επίδοξα μέλη της ΕΕ πολύ πιο κοντά μας και πολύ πιο γρήγορα». «Θα συνεχίσουμε να καταρρίπτουμε τα εμπόδια μεταξύ των περιοχών μας» υπογραμμίζει η Φον ντερ Λάιεν.
Η πρόεδρος της Κομισιόν θα παραστεί στο άτυπο δείπνο με τους ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων και κρατών-μελών της Ε.Ε. της περιοχής όπου θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τη διεύρυνση και το ευρωπαϊκό μέλλον της περιοχής με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών από τη Σύνοδο Ε.Ε.-Δυτικών Βαλκανίων και την «Διακήρυξη της Θεσσαλονίκης».

Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Δευτέρα 21 Αυγούστου
11:00 Διμερής συνάντηση με την πρόεδρο του Υπουργικού Συμβουλίου της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, Borjana Krišto
13:00 Διμερής συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ρουμανίας, Ion-Marcel Ciolacu
15:00 Διμερής συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Κροατίας, Andrej Plenković
20:15 Άτυπο δείπνο με τους ηγέτες και τους επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών, για τη διεύρυνση και το ευρωπαϊκό μέλλον της περιοχής, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών από τη Σύνοδο Ε.Ε. - Δυτικών Βαλκανίων και τη «Διακήρυξη της Θεσσαλονίκης».

Τρίτη 22 Αυγούστου
9:00 Διμερής συνάντηση με την πρόεδρο της Μολδαβίας, Maia Sandu
10:00 Διμερής συνάντηση με τον πρόεδρο του Μαυροβουνίου, Jakov Milatović
10:45 Διμερής συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Κοσόβου, Albin Kurti.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης