Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ουκρανία κοντά σε συμφωνία με ασφαλιστικές για την κάλυψη πλοίων με σιτηρά

Η Ουκρανία κοντά σε συμφωνία με ασφαλιστικές για την κάλυψη πλοίων με σιτηρά
Ουκρανία και ασφαλιστές κοντά στην εύρεση λύσης
Σχετικά Άρθρα
Η Ουκρανία βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τους ασφαλιστές για τον καθορισμό ενός πλαισίου ασφάλισης των πλοίων που μεταφέρουν ουκρανικά σιτηρά από τους λιμένες στη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.
Αν αυτό επιτεχυθεί, θα πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη, δεδομένης της συγκαλυμμένης απειλής της Μόσχας πως δεν δύναται να εγγυηθεί την ασφάλεια των πλοίων που βρίσκονται στη Μαύρη Θάλασσα μετά την αποχώρησή της από τη συμφωνία.
Το προαναφερθέν πλαίσιο ενδέχεται να τεθεί σε ισχύ από τον επόμενο μήνα, παρέχοντας ασφαλιστική κάλυψη για έως και 30 πλοία, που διέρχονται από περιοχές υψηλού κινδύνου στη Μαύρη Θάλασσα.
Με τη Μόσχα να έχει υπογραμμίσει πως εμπορικά πλοία που πλέον βρίσκονται στην περιοχή θα θεωρούνται εν δυνάμει στρατιωτικοί στόχοι, τα «χέρια» της παγκόσμιας αγοράς ασφαλίσεων φάνταζαν οριακά δεμένα.
Ωστόσο, το Κίεβο θεωρεί ότι είναι σε θέση να προστατέψει πλοία που θα πλέουν σε έναν διάδρομο εντός 100 ναυτικών μιλίων από την ακτή της.
Πέραν αυτού, φαίνεται ότι το πλαίσιο θα ορίζει την κάλυψη των πλοίων ενάντια σε ζημιές και πως ο κίνδυνος θα μοιράζεται μεταξύ ασφαλιστή και μιας κρατικής τράπεζας της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης