Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ουγγαρία συμφώνησε για αγορά φυσικού αερίου από την τουρκική BOTAS

Η Ουγγαρία συμφώνησε για αγορά φυσικού αερίου από την τουρκική BOTAS
«Αυτή η στρατηγική ρύθμιση αποτελεί μέρος της συνολικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης για την ενίσχυση της εθνικής ενεργειακής αυτάρκειας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ουγγρικής κυβέρνησης
Σε συμφωνία για την αγορά 300 εκατομμύρια κυβικά μέτρα (mcm) φυσικού αερίου κατέληξαν ο ουγγρικός ενεργειακός όμιλος MVM με την τουρκική ενεργειακή εταιρεία BOTAS, σύμφωνα με το Reuters.
«Αυτή η στρατηγική ρύθμιση αποτελεί μέρος της συνολικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης για την ενίσχυση της εθνικής ενεργειακής αυτάρκειας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ουγγρικής κυβέρνησης Kovac στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, παλαιότερα γνωστή ως Twitter.
«Αυτή η κίνηση στοχεύει στην ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας και στη σταθεροποίηση των τιμών του φυσικού αερίου, δεδομένης της διεθνούς ενεργειακής κρίσης που προκαλείται από συγκρούσεις και κυρώσεις».
Η αγορά συμφωνήθηκε κατά την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου, Erdogan, στην Ουγγαρία την Κυριακή και οι λεπτομέρειες αναμένεται να οριστικοποιηθούν μέχρι το τέλος του έτους, είπε ο Κόβατς.
Σε δήλωσή της η τουρκική εταιρεία,BOTAS περιέγραψε τη συμφωνία ως «ρηξικέλευθη» που σηματοδοτεί την πρώτη φορά που η Τουρκία προχωράει σε συμφωνία για την εξαγωγή φυσικού αερίου με μια μη γειτονική χώρα και ότι θα ενισχύσει την ασφάλεια του ευρωπαϊκού ενεργειακού εφοδιασμού.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης