Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wall Street: Κέρδη 1,56% στον Nasdaq με ώθηση από το «ράλι» της Nvidia - Στο +0,68% ο S&P 500

tags :
Wall Street: Κέρδη 1,56% στον Nasdaq με ώθηση από το «ράλι» της Nvidia - Στο +0,68% ο S&P 500
Την Παρασκευή, ο διοικητής της Fed θα απευθύνει ομιλία στο ετήσιο συμπόσιο στο Jackson Hole
(upd) Με ισχυρή άνοδο έκλεισε την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq στη Wall Street, με μεγάλο πρωταγωνιστή τη μετοχή της Nvidia, η οποία έκλεισε στο +8,47% ενόψει της δημοσιοποίησης των οικονομικών αποτελεσμάτων (23/8) για το β' τρίμηνο του 2023, η οποία έκλεισε στο +8,47% ενόψει της δημοσιοποίησης των οικονομικών αποτελεσμάτων (23/8) για το β' τρίμηνο του 2023.
Τούτου λεχθέντος, ο Nasdaq έκλεισε στο 1,56%, ενώ ο δείκτης-βαρόμετρο S&P 500 κατάφερε να καταγράψει κέρδη 0,68%.
Ο Dow Jones βρισκόταν προς αναζήτηση κατεύθυνσης και έκλεισε ήπια πτωτικά.
Η αγορά παλεύει μέσα στην καλοκαιρινή ραστώνη. Ο Nasdaq Composite έκλεισε την περασμένη εβδομάδα χαμηλότερα κατά περίπου 2,6%, σημειώνοντας πτώση για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο. Εν τω μεταξύ, ο Dow έκλεισε την εβδομάδα χαμηλότερα κατά 2,2%, το χειρότερο σερί του από τον Μάρτιο. Ο S&P 500 υποχώρησε κατά 2,1% και σημείωσε την τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα με απώλειες, κάτι που είχε να συμβεί από τον Φεβρουάριο.
Ωστόσο, το βλέμμα των επενδυτών είναι στραμμένο στο Jackson Hole, όπου την Παρασκευή (25/8/2023), ο διοικητής της Fed, Jerome Powell, θα απευθύνει ομιλία στο ετήσιο συμπόσιο. Οι επενδυτές θα αναζητήσουν κάποιες ενδείξεις για την πορεία της νομισματικής πολιτικής από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ.
Αναλυτικά, οι δείκτες έκλεισαν στα παρακάτω επίπεδα:
ιιιι.png
Προς το παρόν δεν φαίνεται να επηρεάζουν τη Wall Street οι οι νέες αποφάσεις της Κίνας για τα επιτόκια, εν μέσω ύφεσης στην αγορά ακινήτων.
Ειδικότερα, η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας μείωσε το βασικό επιτόκιο των δανείων ενός έτους, αφήνοντας παράλληλα αμετάβλητο το επιτόκιο των 5ετών δανείων, σε μια απόφαση η οποία κρίνεται από την αγορά ως κατώτερη των προσδοκιών.
Το βασικό επιτόκιο των πενταετών δανείων, με το οποίο συνδέονται τα περισσότερα στεγαστικά δάνεια, διατηρήθηκε σταθερό στο 4,2% σύμφωνα με τα στοιχεία της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας. Οι περισσότεροι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει ότι το επιτόκιο θα μειωνόταν κατά 15 μονάδες βάσης μετά από παρόμοια μείωση την περασμένη εβδομάδα.
Το ετήσιο επιτόκιο LPR μειώθηκε κατά 10 μονάδες βάσης στο 3,45% από 3,55%, μικρότερη μείωση από αυτή που ανέμεναν οι περισσότεροι οικονομολόγοι που συμμετείχαν στην έρευνα του Bloomberg.
«Η απόφαση να παραμείνει αμετάβλητο το 5ετές είναι αινιγματική», δήλωσε ο Zhang Zhiwei, επικεφαλής οικονομολόγος της Pinpoint Asset Management Ltd και συνέχει «δεν είναι σαφές πώς πρέπει να ερμηνευτεί αυτή η απόφαση και η μείωση την περασμένη εβδομάδα».
«Η μη ικανοποιητική ανακοίνωση για το LPR ενισχύει την άποψή μας ότι η PBOC είναι απίθανο να υιοθετήσει τις πολύ μεγαλύτερες μειώσεις των επιτοκίων που θα απαιτηθούν για την αναζωογόνηση της πιστωτικής ζήτησης», έγραψε σε σημείωμά του ο Julian Evans-Pritchard, επικεφαλής της Capital Economics για την Κίνα και συνέχισε «οι ελπίδες για μια ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας με κίνητρα εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την προοπτική μεγαλύτερης δημοσιονομικής στήριξης».

Οι μεγάλοι χαμένοι και κερδισμένοι σε Dow, S&P και Nasdaq:

111111111.png
2222222222222.png
33333333333.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης