Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Τα F-16 δεν θα αλλάξουν την πορεία της ουκρανικής αντεπίθεσης που έχει αποτύχει

CNBC: Τα F-16 δεν θα αλλάξουν την πορεία της ουκρανικής αντεπίθεσης που έχει αποτύχει
Το CNBC υποστηρίζει ότι η μελλοντική παράδοση αμερικανικών μαχητικών F-16 στην Ουκρανία δεν θα γίνει «ασημένια σφαίρα»
Η ουκρανική αντεπίθεση δεν μπόρεσε να σπάσει το τείχος της ρωσικής άμυνας και οι μελλοντικές παραδόσεις αμερικανικών μαχητικών F-16 στην Ουκρανία δεν θα είναι «ασημένια σφαίρα», καθώς θα χρειαστούν χρόνια εκπαίδευσης για να αξιοποιηθούν στο έπακρο, αναφέρει το αμερικανικό CNBC.
Τέτοιες δημοσιεύσεις στα μεγάλα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης εμφανίζονται όλο και περισσότερο με φόντο αναφορές για δυσαρέσκεια των ΗΠΑ για τις αποτυχίες της Ουκρανίας.
«Η ουκρανική αντεπίθεση, που ξεκίνησε στις 4 Ιουνίου 2023... έπεσε στο ρωσικό τείχος», αναφέρει το δημοσίευμα.
Σημειώνεται ότι παρά τα άρματα μάχης, το πυροβολικό και τον πλούσιο εξοπλισμό που προμήθευσε η Δύση, ο ουκρανικός στρατός δεν κατάφερε να επιδείξει σημαντική πρόοδο, με αποτέλεσμα να τίθεται το ερώτημα, «τι άλλο χρειάζονται».
«...Εδώ στις ΗΠΑ θέλουμε αποτελέσματα χθες, αλλά απλά δεν λειτουργεί έτσι όταν αντιμετωπίζεις μια στρατιωτική δύναμη όπως οι Ρώσοι», τόνισε ανώτερος διευθυντής του Κέντρου Στρατιωτικής και Πολιτικής Εξουσίας.
Το CNBC υποστηρίζει ότι η μελλοντική παράδοση αμερικανικών μαχητικών F-16 στην Ουκρανία δεν θα γίνει «ασημένια σφαίρα» για την Ουκρανία.
Η απλή αποστολή F-16 στην Ουκρανία εν μία νυκτί δεν θα αλλάξει την κατάσταση.
Θα χρειαστούν μήνες, αν όχι χρόνια εκπαίδευσης, για να αξιοποιήσουν οι Ουκρανοί στο έπακρο αυτά τα ακριβά μαχητικά αεροσκάφη»
Οι ΗΠΑ ενέκριναν την μεταφορά αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών τέταρτης γενιάς F-16 στην Ουκρανία από τη Δανία και την Ολλανδία.
Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε ότι η Ουκρανία θα λάβει μαχητικά αεροσκάφη F-16 αμερικανικής κατασκευής από τρίτες χώρες μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης πιλότων.
Η Ρωσία είχε προηγουμένως στείλει επιστολή στις χώρες του ΝΑΤΟ λόγω της προμήθειας όπλων στην Ουκρανία.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Lavrov σημείωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι δορυφόροι του ΝΑΤΟ δημιουργούν τον κίνδυνο μιας άμεσης ένοπλης σύγκρουσης με τη Ρωσία, η οποία είναι γεμάτη με καταστροφικές συνέπειες.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το γεγονός ότι η Ουκρανία θα διαθέτει μαχητικά αεροσκάφη F-16 ικανά να μεταφέρουν πυρηνικά όπλα θα θεωρηθεί από τη Ρωσία ως απειλή από τη Δύση στον πυρηνικό τομέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης