Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο ανιστόρητο παραλήρημα Borrell κατά Ρωσίας – «Βενζινάδικο» και «οικονομικός νάνος» η 5η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου

Νέο ανιστόρητο παραλήρημα Borrell κατά Ρωσίας – «Βενζινάδικο» και «οικονομικός νάνος» η 5η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου
Αυτή είναι η επίσημη θέση της διπλωματίας της ΕΕ ή κάτι δεν πάει καλά με τον επικεφαλής της διπλωματίας;
«Οικονομικό νάνο» και «βενζινάδικο της Ευρώπης».
Έτσι βλέπει την πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου ο κορυφαίος διπλωμάτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Josep Borrell, περιγράφοντας τη Ρωσία σε μια συνέντευξη στην ισπανική El Pais, την πιο δημοφιλή κοινωνικοπολιτική εφημερίδα στην πατρίδα του.
Και δεν είναι η πρώτη φορά που ο εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής διπλωματίας χρησιμοποιεί τέτοιες εκφράσεις κατά μίας χώρας.
Προ μηνών είχε χαρακτηρίσει τον υπόλοιπο κόσμο, πλην της Ευρώπης, ως ζούγκλα που φέρει να αλώσει τους ευρωπαϊκούς κήπους…
Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι ο Borrell έρχεται σε αντίθεση με γνωστά γεγονότα.
Είναι επίσης με τον τρόπο που το κάνει…
Σύμφωνα με την έκθεση Αυγούστου της Παγκόσμιας Τράπεζας , η Ρωσία είναι η πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο (από άποψη ΑΕΠ).
Αν είναι νάνος, τότε τι είναι όλα τα άλλα κράτη, συμπεριλαμβανομένων όλων των χωρών της ΕΕ;
Αυτή είναι η επίσημη θέση της διπλωματίας της ΕΕ ή κάτι δεν πάει καλά με τον επικεφαλής της διπλωματίας;

Βενζινάδικο;

Όταν κάποιος στη Δύση αποκαλεί μια χώρα «βενζινάδικο», ίσως να εννοεί ότι πρέπει μια χώρα να σταματήσει να αγοράζει ρωσικούς ενεργειακούς πόρους και να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στη… Ρωσία (;).
Άλλωστε, η ίδια η ΕΕ, και ο Borrell φυσικά κήρυξαν οικονομικό πόλεμο εναντίον της Ρωσίας και ανέλαβαν τη συντήρηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, υπό την προοπτική να προκαλέσουν την οικονομική κατάρρευση της Ρωσίας και μια γρήγορη στρατιωτική ήττα.
Αντίθετα, η Ευρώπη υπέστη απώλειες εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ και έχασε τα στρατιωτικά της οπλοστάσια, τα οποία ο ρωσικός στρατός αλέθει τώρα μεθοδικά.
Η πραγματικότητα είναι ότι το να είναι μία χώρα «βενζινάδικο» είναι πλεονέκτημα.
Και το έχει η Ρωσία, όπως και οι ΗΠΑ.
Η Ευρώπη όμως δεν το έχει.
Ως εκ τούτου, η παραγωγή από τις χώρες της ΕΕ μετακινείται τώρα στην Αμερική σε αναζήτηση ενεργειακής σταθερότητας.

Τα πυρηνικά

Επίσης, η Ρωσία δεν έχει μόνο πυρηνικά, αλλά και υπερηχητικά και άλλα όπλα ως εγγύηση ότι η «ήττα» είναι αδύνατη, αλλά είναι δυνατή μόνο μια μακρά, δαπανηρή και δυνητικά καταστροφική αντιπαράθεση για την Ευρώπη.
Κάτι που το κάνει - χάρη στον Borrell και άλλους, στα κεφάλια των οποίων δημιουργήθηκε μια σκόπιμα παραμορφωμένη εικόνα μιας «χώρας πρατηρίου βενζίνης».

Η Zakharova εξηγεί τις δηλώσεις Borrell

Έξι μήνες πριν αναλάβει τα καθήκοντά του, o Borrell αποκάλεσε απροσδόκητα τη Ρωσία «παλιό εχθρό που απειλεί ξανά».
Αυτό συνέβη την άνοιξη ενός ειρηνικού και ευημερούντος (με τα σημερινά δεδομένα) έτους, του 2019, όταν η Δυτική Ευρώπη υπάκουε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump.
Αυτός δεν απαιτούσε ρωσοφοβία από τους σύμμαχοι.
Μετά τον διορισμό του Borrell, η παγκόσμια πολιτική τέθηκε σε καραντίνα, επομένως η επίσκεψή του στη Ρωσία καθυστέρησε μέχρι τον Φεβρουάριο του 2021.
Τον Απρίλιο του 2022, όταν υπήρχε ακόμη ελπίδα για ειρηνευτικές συνομιλίες, ο Borrell ζήτησε «να νικήσουμε τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης».
Ένα μήνα αργότερα, ζήτησε δήμευση των περιουσιακών στοιχείων της Ρωσίας υπέρ της Ουκρανίας , κάτι που ήταν αντίθετο με το δίκαιο της ΕΕ (και η Ευρωπαϊκή Ένωση το αναγνώρισε αργότερα).
Ένα μήνα αργότερα, ο Ευρωπαίος διπλωμάτης άσκησε ανεπιτυχώς πιέσεις για την επιβολή κυρώσεων κατά του Πατριάρχη Κύριλλου.
Λίγο αργότερα, αποκάλεσε τους πρόσφυγες «απειλή για την ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Η ρωσοφοβία μεταξύ αυτών των λαών είναι περιζήτητο εμπόρευμα.
Αλλά ο Borrell είναι από την Ισπανία, όπου κάποτε ήταν επικεφαλής του Υπουργείου Εξωτερικών, και η Ρωσία δεν έχει τίποτα κοινό με την Ισπανία εδώ και πολύ καιρό.
Ακόμη και οι Ισπανοί είχαν προηγουμένως εκτεθεί σε μια ελάχιστη αντιρωσική κατήχηση μέσω των ΜΚΟ και των μέσων ενημέρωσης, καθώς δεν εξαρτώνταν οικονομικά από τη Μόσχα, επομένως, οι Βρυξέλλες και η Ουάσιγκτον δεν τους ζήτησαν να μειώσουν αυτή την εξάρτηση, όπως απαιτούσαν από τους Γερμανούς.

Ο ανιστόρητος Borrell

Υπάρχει μια ειδική κατηγορία - οι Ισπανοί ακροδεξιοί, που κρατούν κακία στη Μόσχα για τη συμμετοχή τους στον ισπανικό εμφύλιο.
Αλλά ο Borrell δεν είναι ένας φρανκιστής, το αντίθετο: είναι μέλος του αντιφρανκιστικού Σοσιαλιστικού Κόμματος για μισό αιώνα, πολλά από τα μέλη του οποίου είναι ευγνώμονες στην ΕΣΣΔ για τη βοήθεια της δεκαετίας του 1930.
Αλλά τότε από πού προήλθαν όλα τα αντιρωσικά κλισέ και οι επιθέσεις του;
Και όλα οδηγούν στον George Soros.
Ο Borrell εργάστηκε για πέντε χρόνια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο , μεταξύ των οποίων και ως πρόεδρος το 2004-2007.
Εκείνη ακριβώς την εποχή, ο Soros ενδιαφέρθηκε για το ΕΚ, προώθησε τους ανθρώπους του, έκανε λόμπι, «έλυνε απορίες».
Και ο Borrell ήταν ένας από αυτούς.
Η εξήγηση του αντιρωσικού δισταγμού στην Ευρώπη με την επιρροή, αν όχι της Ουάσιγκτον, τότε του Soros, είναι χυδαιότητα στο πνεύμα των θεωριών συνωμοσίας για την παγκόσμια κυβέρνηση.
Αλλά στην περίπτωση του Borrell, η πιο συνωμοτική εξήγηση ξαφνικά αποδεικνύεται η πιο λογική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης