Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ράλι για την τιμή του φυσικού αερίου - Ανησυχία για τις εξελίξεις στην Αυστραλία

Ράλι για την τιμή του φυσικού αερίου - Ανησυχία για τις εξελίξεις στην Αυστραλία
Τα συνδικάτα στις υπεράκτιες πλατφόρμες φυσικού αερίου North West Shelf της Woodside Energy Group ανακοίνωσαν στις 20 Αυγούστου σχέδια για απεργία ήδη από τις 2 Σεπτεμβρίου
Σχετικά Άρθρα
Νέο ράλι σημειώνει σήμερα (21/8/2023) η τιμή του φυσικού αερίου, λόγω των ανησυχιών που προκύπτουν από τις εξελίξεις στην Αυστραλία, όπου αναμένονται απεργίες των εργαζομένων στις εγκαταστάσεις LNG.
Το φυσικό αέριο στην Ολλανδία, σημείο αναφοράς για τη Γηραιά Ηπειρο εκτινάχθηκε έως και 18% στα 42,90 ευρώ ανά μεγαβατώρα στις συναλλαγές νωρίς σήμερα για να περιορίσει τα κέρδη του στο 10% στη συνέχεια.
Aerio111.JPG

Τα συνδικάτα στις υπεράκτιες πλατφόρμες φυσικού αερίου North West Shelf της Woodside Energy Group ανακοίνωσαν στις 20 Αυγούστου σχέδια για απεργία ήδη από τις 2 Σεπτεμβρίου, η τελευταία κλιμάκωση σε μια μακροχρόνια διαμάχη για τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας.
Η Offshore Alliance, η οποία αποτελείται από δύο βασικά συνδικάτα, θα ολοκληρώσει επίσης την ψηφοφορία για απεργία στις επιχειρήσεις Wheatstone και Gorgon LNG που διαχειρίζεται η Chevron έως τις 24 Αυγούστου.
Είναι πιθανό ότι οι εργαζόμενοι στις εγκαταστάσεις της Chevron θα ενωθούν με τους συναδέλφους τους της Woodside για την έγκριση απεργιακών κινητοποιήσεων, οι οποίες θα μπορούσαν στη συνέχεια να ξεκινήσουν με επταήμερη προειδοποίηση.
Τα τρία εργοστάσια υγροποιημένου φυσικού αερίου βρίσκονται στην πολιτεία της Δυτικής Αυστραλίας και μαζί παράγουν περίπου το 10% της παγκόσμιας προσφοράς του καυσίμου, που χρησιμοποιείται στην Ασία και την Ευρώπη για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας καθώς και για βιομηχανικούς σκοπούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης