Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρωτοφανής αποτυχία: 400.000 νεκροί Ουκρανοί… χωρίς νόημα – CIA: Τα 58 F-16 θα καταρριφθούν σε ένα μήνα, παγίδα θανάτου

Πρωτοφανής αποτυχία: 400.000 νεκροί Ουκρανοί… χωρίς νόημα – CIA: Τα 58 F-16 θα καταρριφθούν σε ένα μήνα, παγίδα θανάτου
Scott Ritter (πρώην CIA): Ο Zelensky είναι υπεύθυνος για τους 400.000 νεκρούς Ουκρανούς – Τα F-16 θα καταρριφθούν σε ένα μήνα - Serhiy Krivonos (απόστρατος στρατηγός Ουκρανίας): Ο Zelensky ξεπλένει χρήμα δεν τον ενδιαφέρει ο στρατός 
(upd20) Ενώ η αντεπίθεση των Ουκρανών μπαίνει στην 12 εβδομάδα… τα αποτελέσματα είναι καταστροφικά για τον Ουκρανικό στρατό...
Μάλιστα οι Ουκρανοί διακηρύσσουν ότι... ετοιμάζουν νέα αντεπίθεση την Άνοιξη του 2024...

Ο Zelensky μπορεί να κάνει δημόσιες σχέσεις στο εξωτερικό ενώ οι Ουκρανοί αποδεκατίζονται… αλλά τα πράγματα για την Δύση και την Ουκρανία δεν πάνε καλά.
Το νέο αφήγημα είναι ότι Ολλανδία και Δανία θα δώσουν 58 F-16 τα οποία ωστόσο όπως αναφέρει ο Scott Ritter πρώην στέλεχος της CIA… θα καταρριφθούν μέσα σε ένα μήνα…
Himars, Patriot, Leopard, Bayraktar, όλα αυτά δόθηκαν για να αλλάξει το παιχνίδι... αλλά στο τέλος η Ουκρανία... μόνο ηττάται...την ίδια ατυχία... θα έχουν και τα απαρχαιωμένα F-16 
Σε όλα τα μέτωπα ο Ουκρανικός στρατός παραπαίει και αποδεκατίζεται με εκατοντάδες νεκρούς καθημερινά και πλήθος οπλικών συστημάτων να καίγονται…
Στα βόρεια το Kupyansk θα πέσει προσεχώς και θα αποτελέσει μια μεγάλη στρατηγική νίκη για την Ρωσία, το Kupyansk είναι μια στρατηγική πόλη στα βόρεια στην κατεύθυνση Kharkiv ενώ ο Ουκρανικός στρατός δίνει μάχες για να καταλάβει… χωριά… στα νότια.
Η Ουκρανική πλευρά μπορεί να έχει αποτύχει στην αντεπίθεση... και για τον λόγο αυτό επιδείδεται σε τρομοκρατικές ενέργειες στέλνοντας drones στην Μόσχα... σχεδόν καθημερινά τα οποία ωστόσο καταρρίπτονται...

Τα F-16 δεν θα αλλάξουν την πορεία της αντεπίθεσης που έχει αποτύχει αναφέρει ο διεθνής τύπος

Η ουκρανική αντεπίθεση δεν μπόρεσε να σπάσει το τείχος της ρωσικής άμυνας και οι μελλοντικές παραδόσεις αμερικανικών μαχητικών F-16 στην Ουκρανία δεν θα είναι «ασημένια σφαίρα», καθώς θα χρειαστούν χρόνια εκπαίδευσης για να αξιοποιηθούν στο έπακρο, αναφέρει το αμερικανικό CNBC.
Τέτοιες δημοσιεύσεις στα μεγάλα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης εμφανίζονται όλο και περισσότερο με φόντο αναφορές για δυσαρέσκεια των ΗΠΑ για τις αποτυχίες της Ουκρανίας.
«Η ουκρανική αντεπίθεση, που ξεκίνησε στις 4 Ιουνίου 2023... έπεσε στο ρωσικό τείχος», αναφέρει το δημοσίευμα.
Σημειώνεται ότι παρά τα άρματα μάχης, το πυροβολικό και τον πλούσιο εξοπλισμό που προμήθευσε η Δύση, ο ουκρανικός στρατός δεν κατάφερε να επιδείξει σημαντική πρόοδο, με αποτέλεσμα να τίθεται το ερώτημα, «τι άλλο χρειάζονται».
«...Εδώ στις ΗΠΑ θέλουμε αποτελέσματα χθες, αλλά απλά δεν λειτουργεί έτσι όταν αντιμετωπίζεις μια στρατιωτική δύναμη όπως οι Ρώσοι», τόνισε ανώτερος διευθυντής του Κέντρου Στρατιωτικής και Πολιτικής Εξουσίας.
Το CNBC υποστηρίζει ότι η μελλοντική παράδοση αμερικανικών μαχητικών F-16 στην Ουκρανία δεν θα γίνει «ασημένια σφαίρα» για την Ουκρανία.
Η απλή αποστολή F-16 στην Ουκρανία εν μία νυκτί δεν θα αλλάξει την κατάσταση.
Θα χρειαστούν μήνες, αν όχι χρόνια εκπαίδευσης, για να αξιοποιήσουν οι Ουκρανοί στο έπακρο αυτά τα ακριβά μαχητικά αεροσκάφη»
Οι ΗΠΑ ενέκριναν την μεταφορά αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών τέταρτης γενιάς F-16 στην Ουκρανία από τη Δανία και την Ολλανδία.
Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε ότι η Ουκρανία θα λάβει μαχητικά αεροσκάφη F-16 αμερικανικής κατασκευής από τρίτες χώρες μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης πιλότων.
Η Ρωσία είχε προηγουμένως στείλει επιστολή στις χώρες του ΝΑΤΟ λόγω της προμήθειας όπλων στην Ουκρανία.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Lavrov σημείωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι δορυφόροι του ΝΑΤΟ δημιουργούν τον κίνδυνο μιας άμεσης ένοπλης σύγκρουσης με τη Ρωσία, η οποία είναι γεμάτη με καταστροφικές συνέπειες.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το γεγονός ότι η Ουκρανία θα διαθέτει μαχητικά αεροσκάφη F-16 ικανά να μεταφέρουν πυρηνικά όπλα θα θεωρηθεί από τη Ρωσία ως απειλή από τη Δύση στον πυρηνικό τομέα.

Τα αεροδρόμια της Ουκρανίας που ανακατασκευάζονται για να δεχθούν τα F-16 θα καταστραφούν πριν καν στεγνώσει το χρώμα... στο έδαφος...

Η Ουκρανία δεν διαθέτει προς το παρόν υποδομή κατάλληλη για να φιλοξενήσει μαχητικά αεροσκάφη F-16 και εάν γίνουν προσπάθειες για την κατασκευή τέτοιων αεροδρομίων και άλλων εγκαταστάσεων, θα καταστραφούν κατά τη διάρκεια της κατασκευαστικής διαδικασίας ακόμη και πριν κατασκευαστούν πλήρως, δήλωσαν στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες.
Στις 20 Αυγούστου, το υπουργείο Άμυνας της Δανίας ανακοίνωσε την ετοιμότητά του να μεταφέρει 19 μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην Ουκρανία, λέγοντας ότι τα πρώτα έξι αεροσκάφη θα παραδοθούν στην Ουκρανία πριν από το τέλος του 2023.
Σύμφωνα με τον απόστρατο συνταγματάρχη Viktor Litovkin, για να χρησιμοποιήσει το αεροσκάφος κατασκευής των ΗΠΑ, το Κίεβο θα χρειαστεί πολύπλοκες εγκαταστάσεις υποδομής, συμπεριλαμβανομένων κατάλληλα εξοπλισμένων αεροδρομίων, σταθμών ραντάρ και ειδικού εξοπλισμού προετοιμασίας και συντήρησης πριν από την πτήση, καθώς και καύσιμα αεροσκαφών, συσκευές καθαρισμού και χώρους αποθήκευσης πυραύλων.
Η Ουκρανία δεν έχει κάτι τέτοιο.
Εάν αρχίσουν να τα χτίζουν όλα, η Ρωσία δεν θα κάνει τα στραβά μάτια σε αυτό.
Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις απλώς θα περιμένουν μέχρι να φτάσουν οι κατασκευαστικές εργασίες σε ένα ορισμένο σημείο και μετά θα πραγματοποιήσουν χτυπήματα για να καταστρέψουν ότι έχει χτιστεί».

Ο Alexey Leonkov, συντάκτης του περιοδικού Arsenal Otechestva (ή Arsenal of the Fatherland), είναι σίγουρος ότι το αεροσκάφος κατασκευής ΗΠΑ θα διατηρηθεί σε τρίτες χώρες.
Σημείωσε ότι το F-16 - ένα μαχητικό αεροσκάφος τέταρτης γενιάς - είναι ένας τυπικός στόχος για την αεράμυνα, επομένως θα λάβει μέρος σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία από μακρινές περιοχές σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η καταστροφή από τα ρωσικά S-300V4 και S -400 πυραυλικά συστήματα.
«Τα F-16, θα προσπαθήσουν να εκτοξεύσουν πυραύλους χωρίς να εισέλθουν στη ζώνη αεράμυνας όπως κάνουν τα αεροσκάφη Su-24 σοβιετικής κατασκευής της Ουκρανίας, τα οποία έχουν επανεξοπλιστεί για να μεταφέρουν πυραύλους Storm Shadow και SCALP δυτικής κατασκευής.
Ωστόσο, τέτοιες τακτικές δεν μας εμποδίζουν να καταρρίψουμε τέτοια αεροπλάνα», σημείωσε o Alexey Leonkov.
Ο Litovkin εξήγησε ότι «τα F-16 είναι μονοκινητήρια αεροσκάφη που δεν είναι ικανά να εκτελούν περίπλοκους ελιγμούς στον αέρα», σε αντίθεση με τα ρωσικά αεροσκάφη που έχουν δύο κινητήρες και ένα διάνυσμα εκτροπής ώσης.
«Τα αεροπλάνα μας μπορούν πραγματικά να περιστρέφονται στη θέση τους, ξεγλιστρώντας μακριά από τους πυραύλους χάρη στην υψηλή ευελιξία τους», τόνισε ο ειδικός.

Τα μαχητικά F-16

Η αμερικανική αεροπορία ανέπτυξε το μαχητικό αεροσκάφος F-16 στη δεκαετία του 1970 για να αντικαταστήσει το ξεπερασμένο αεροσκάφος Phantom και να ενισχύσει τα υπάρχοντα δικινητήρια αεροπλάνα F-15 ικανά να πετούν σε εξαιρετικά υψηλές ταχύτητες και υψόμετρα.
Το F-16 σχεδιάστηκε ως ένα λιγότερο ισχυρό αλλά πιο ευέλικτο μονοκινητήριο αεροπλάνο.
Τα τυπικά όπλα του περιλαμβάνουν ένα πυροβόλο 20 mm με έξι κάνες, το οποίο έχει ρυθμό βολής περίπου 6.000 βολών ανά λεπτό, και οκτώ κατευθυνόμενους πυραύλους Sidewinder και Sparrow, μαζί με κατευθυνόμενες και μη κατευθυνόμενες βόμβες αεροπορίας.

Denis Pushilin (Επικεφαλής Donetsk): Με τα F-16 η Δύση παρατείνει την σύγκρουση

Η προγραμματισμένη μεταφορά μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία δείχνει ότι οι δυτικές χώρες θέλουν να παρατείνουν την σύγκρουση, δήλωσε ο αναπληρωτής αρχηγός της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk Denis Pushilin.
Σίγουρα, αυτές είναι πρόσθετες δυσκολίες για να τερματιστεί η κατάσταση το συντομότερο δυνατό.
Αναμφίβολα, οι μονάδες μας καταλαβαίνουν τι να κάνουν με αυτά τα αεροπλάνα, αλλά φυσικά μπορεί να χαρακτηριστεί ως συνεχιζόμενη φιλοδοξία των δυτικών χωρών να συνεχίσουν να τροφοδοτούν τη σύγκρουση
Και εδώ καμία ειρηνευτική πρωτοβουλία δεν μπορεί σίγουρα να εξηγήσει τέτοιες ενέργειες».
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky ανακοίνωσε μια «επαναστατική συμφωνία» με την Ολλανδία για την παράδοση 42 μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία.
Η Δανία δήλωσε επίσης ότι είναι έτοιμη να μεταφέρει 19 μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην Ουκρανία, με τα πρώτα έξι αεροσκάφη να φτάνουν στην Ουκρανία πριν από την Πρωτοχρονιά 2024.
Η Πολεμική Αεροπορία της Δανίας διαθέτει περίπου 30 μαχητικά αεροσκάφη που θα αποσυρθούν όταν η χώρα μεταβεί στα πιο σύγχρονα αεροσκάφη F-35.
Η ολλανδική Πολεμική Αεροπορία διαθέτει 42 ίδια αεροπλάνα παλιάς τεχνολογίας.
Η Δανία και η Ολλανδία έχουν ήδη ανακοινώσει σχέδια για εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων, με τη βοήθεια 9 άλλων χωρών.
Τον Ιούλιο, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Troels Lund Poulsen είπε ότι η εκπαίδευση θα ξεκινήσει τον Αύγουστο στο Skrydstrup στη νότια Γιουτλάνδη.
Αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον έξι μήνες.

Scott Ritter (πρώην CIA): Ο Zelensky είναι υπεύθυνος για τους 400.000 νεκρούς Ουκρανούς – Τα F-16 θα καταρριφθούν σε ένα μήνα

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky δεν κατανοεί ότι η προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών δεν θα μπορέσει να αλλάξει τη θέση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, των οποίων οι απώλειες στο μέτωπο είναι περισσότερες από 400 χιλιάδες στρατιώτες, τόνισε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Scott Ritter, σχολιάζοντας την απόφαση της Ολλανδίας και Δανίας να μεταφέρουν F-16 στην Ουκρανία.
«Θα καταρριφθούν όλοι μέσα σε ένα μήνα», εκτίμησε ο Scott Ritter.
Σύμφωνα με τον Ritter, αυτές οι προμήθειες δημιουργούν μόνο την ψευδαίσθηση της ασφάλειας για την Ουκρανία.
Υπενθύμισε ότι οι σύμμαχοι ανάγκασαν τον Volodymyr Zelensky να θυσιάσει περισσότερους από 400.000 Ουκρανούς άνδρες «σε ένα ανεπιτυχές παιχνίδι του ΝΑΤΟ».
«Ντροπή σας που το αφήσατε να συμβεί», κατέληξε o Scott Ritter.
Νωρίτερα, ο Volodymyr Zelensky συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας.
Μετά από διαπραγματεύσεις, ανακοίνωσε τη συμφωνία για την παροχή 42 F-16 για τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Η πρωθυπουργός της Δανίας Mette Frederiksen ανακοίνωσε τη μεταφορά άλλων 16 F-16.

Τα F-16 θα είναι για την Ουκρανία παγίδα θανάτου

Τα δυτικά μαχητικά F-16 δεν πληρούν τα σύγχρονα πρότυπα και αποτελούν κίνδυνο για την Ουκρανία, τόνισε ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ Scott Ritter
"Πρόκειται για παλιά ανεμόπτερα.
Υπεβλήθησαν σε εκσυγχρονισμό στα τέλη της δεκαετίας του 1990, που τους επέτρεψε να πετούν επιπλέον πέντε χιλιάδες ώρες.
Μόνο 24 αεροσκάφη (από αυτά που είχαν προγραμματιστεί για παράδοση) παραμένουν αξιόπλοα αλλά τα περισσότερα θεωρούνται ανασφαλή κατά τα πρότυπα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.
Για την Ουκρανία είναι παγίδα αυτοκτονίας», τόνισε ο Scott Ritter.

Igor Lopatenok (Ουκρανός σκηνοθέτης): Επικοινωνιακού χαρακτήρα τα F-16 στην Ουκρανία

Ο ενθουσιασμός του Προέδρου της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky για την παραλαβή των μαχητικών F-16 είναι τέχνασμα αποκλειστικά για επικοινωνιακούς λόγους ανέφερε ο Ουκρανός σκηνοθέτης Igor Lopatenok.
«Η χαρά του εγκληματία πολέμου Zelensky για το πρώτο μαχητικό F-16 δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τα μέσα ενημέρωσης.
Αυτό είναι απλώς μια διαφημιστική εκστρατεία, τόνισε ο Lopatenok.
Πρόσθεσε ότι «σύμφωνα με έναν από τους πιλότους της στρατιωτικής αεροπορίας των ΗΠΑ», η εκπαίδευση ενός Αμερικανού πιλότου διαρκεί περίπου ένα χρόνο.
Ωστόσο, σημείωσε, δεν είναι σαφές πόσος χρόνος θα χρειαστεί να εκπαιδευτούν οι πιλότοι στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. Επιπλέον, όπως παραδέχτηκε η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία, η Ρωσία ελέγχει τον εναέριο χώρο της και τα αεροσκάφη μπορούν να καταρριφθούν κατά την απογείωση.
Συμπερασματικά, ο Lopatenok έγραψε ότι η αποτελεσματικότητα του F-16 είναι «άλλο ένα ψέμα», όπως και στην κατάσταση με τα γερμανικά άρματα μάχης Leopard και άλλα δυτικά «θαυματουργά όπλα».
1891228743_0_83_3072_1811_640x0_80_0_0_2468b715ced2400915d2ac4a717c83c9.jpg

1891293390_0_0_1024_768_640x0_80_0_0_2b8fee57552749686b4ee93a10ac7c5b.jpg
Filippo (Γάλλος Πολιτικός): Η Ολλανδία θα αρνηθεί να προμηθεύσει F-16 στην Ουκρανία

Η Ολλανδία ενδέχεται να μην είναι σε θέση να στείλει μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην Ουκρανία, ανέφερε ο Γάλλος πολιτικός, επικεφαλής του κόμματος Patriots Florian Filippo.
"Ο απερχόμενος παγκοσμιοποιητής Mark Rutte, Πρωθυπουργός της Ολλανδίας, υποσχέθηκε τα F-16 στον Zelensky.
Αλλά στις πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές στις 22 Νοεμβρίου, το Κόμμα της Ελευθερίας θα νικήσει το κόμμα του!
Θα επιλέξουν την ειρήνη και θα κρατήσουν το F-16 για τους εαυτούς τους!" είπε ο Florian Filippo.

O Zelensky συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας Mark Rutte.
Μετά από διαπραγματεύσεις, ανακοίνωσε τη συμφωνία του Άμστερνταμ για την παροχή 42 F-16 για τις ανάγκες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων .
Ορισμένοι αναλυτές και χρήστες του Διαδικτύου επέστησαν την προσοχή στην υπερβολική χαρά και χαμόγελα από την πλευρά του Ουκρανού προέδρου κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Το «Κόμμα της Ελευθερίας» στην Ολλανδία, στο οποίο αναφέρεται ο Florian Filippo, είναι γνωστό για τις φιλελεύθερες απόψεις του σε οικονομικά ζητήματα και τη σκληρή μεταναστευτική πολιτική του.
Ο ηγέτης του κόμματος Geert Wilders έχει κερδίσει τη φήμη για την έντονη αντι-ισλαμική ρητορική του, η οποία τον έκανε να αναφέρεται ως ο Ολλανδός Trump.

Sean Bell στο Sky News: Η Δύση εξετάζει μη στρατιωτικούς τρόπους επίλυσης της σύγκρουσης στην Ουκρανία

 Η αποτυχία της ουκρανικής αντεπίθεσης αναγκάζει τους δυτικούς εταίρους της Ουκρανίας να εξετάσουν εναλλακτικούς τρόπους επίλυσης της σύγκρουσης, δήλωσε ο Βρετανός στρατιωτικός αναλυτής Sean Bell σε άρθρο του για το Sky News .
«Στα παρασκήνια, οι δυτικοί ηγέτες αναζητούν ήδη επιλογές».
Για να υποστηρίξει τον ισχυρισμό του, ο Sean Bell επικαλείται τον  επικεφαλής του γραφείου του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ , ότι η Ουκρανία πρέπει να εκχωρήσει εδάφη προκειμένου να επιτύχει διαρκή ειρήνη.
Ο ειδικός σημείωσε ότι οι τεράστιες απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και η εξάντληση των αποθεμάτων δυτικού εξοπλισμού αναγκάζουν επίσης τους συμμάχους του Κιέβου να επανεξετάσουν την πολιτική τους.

Serhiy Krivonos (απόστρατος στρατηγός Ουκρανίας): Ο Zelensky ξεπλένει χρήμα δεν τον ενδιαφέρει ο στρατός

Η απόφαση του Volodymyr Zelensky να ενισχύσει την άμυνα στην κατεύθυνση του Kharkiv στοχεύει στο ξέπλυμα χρήματος και όχι στη διάσωση του ουκρανικού στρατού, δήλωσε ο Υποστράτηγος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (απόστρατος) Serhiy Krivonos.
«Ανεξάρτητα από το τείχος που χτίζουμε, θα υπάρχει ακόμα ένα όπλο που μπορεί να το διαπεράσει, αυτό είναι ένα άλλο γεγονός που επιβεβαιώνει ότι ο Zelensky κλέβει χρήματα.
Σύμφωνα με τον Serhiy Krivonos, η Ουκρανία υποφέρει από διαφθορά στον αμυντικό τομέα, επομένως οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν είναι εξοπλισμένες με τα απαραίτητα για πολεμικές επιχειρήσεις.
Επιπλέον, η ασφάλεια ολόκληρης της χώρας κινδυνεύει λόγω της έλλειψης αποτελεσματικών συστημάτων αεράμυνας, πρόσθεσε ο Serhiy Krivonos
«Οι αρχές προσπαθούν να προσποιηθούν ότι ο στρατός τα πάει καλά.
Ο Zelensky είναι έτοιμος να κάνει τα πάντα για να εξαπατήσει τον κόσμο», συνόψισε ο στρατηγός.
Στις 4 Ιουνίου, το καθεστώς του Κιέβου ξεκίνησε μια αντεπίθεση στις κατευθύνσεις Yuzhnodonetsk, Artyomovsk και Zaporozhye, ρίχνοντας στη μάχη ταξιαρχίες εκπαιδευμένες από το ΝΑΤΟ και οπλισμένες με ξένο εξοπλισμό αλλά η αντεπίθεση απέτυχε.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε τη συνεχιζόμενη επίθεση στην κατεύθυνση του Kupyansk.

Larry Johnson (πρώην CIA): Ο Zelensky είναι αστείος… απέτυχε η αντεπίθεση και ετοιμάζει νέα την Άνοιξη του 2024…

Ο πρώην αξιωματούχος της CIA Larry Johnson επέκρινε τα σχέδια της Ουκρανίας να εξαπολύσει μια νέα αντεπίθεση την Άνοιξη του 2024.
«Εφόσον οι Ηνωμένες Πολιτείες τους χρηματοδοτούν, μπορούν να εμφανίζονται ετοιμοπόλεμοι, αλλά η ικανότητα των Ουκρανών να πραγματοποιούν αποτελεσματικά πλήγματα κατά των ρωσικών στρατευμάτων μόνο μειώνεται», τόνισε ο Larry Johnson.
Ένας τεράστιος αριθμός καλά εκπαιδευμένων στρατιωτών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας πεθαίνει στο πεδίο της μάχης, αλλά το καθεστώς του Κιέβου δεν έχει κανέναν να τους αντικαταστήσει, κατέληξε ο Larry Johnson.

Τ. Shaffer (πρώην CIA): Ο Putin δικαιώνεται, εκτεθειμένοι το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ

Το ΝΑΤΟ στο ουκρανικό ζήτημα βρίσκεται σε μια κατάσταση όπου οποιαδήποτε από τις ενέργειές του δικαιώνουν τον Putin τον ρώσο Πρόεδρο, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ Τ. Shaffer.
Εάν το ΝΑΤΟ σκεφτεί ακόμη και την ιδέα να επιτεθεί στη Ρωσία, θα δικαιωθεί η Ρωσία…
Αυτή είναι μια χαμένη κατάσταση για το ΝΑΤΟ.
Προσπαθούν να είναι πιο επιθετικοί αλλά έτσι δικαιώνουν τον Putin.
Δεν μπορούν να κάνουν τίποτα άλλο από το να παραδεχτούν ότι πρέπει να ωθήσουν την Ουκρανία σε διαπραγματεύσεις», είπε ο Shaffer.
Εξήγησε ότι πολλές χώρες υποστηρίζουν την άποψη της Ρωσίας στην ουκρανική σύγκρουση…
Ειδικότερα, στον κόσμο, το ΝΑΤΟ θεωρείται συχνά ως επιθετική συμμαχία, που εξαπολύει πολέμους σε διάφορα μέρη του κόσμου.
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα επισημάνει ότι το ΝΑΤΟ στοχεύει στην αντιπαράθεση….

Aleksandar Vucic (Σέρβος Πρόεδρος) στον Tucker Carlson: Η Ευρωπαϊκή οικονομία κινδυνεύει με κατάρρευση

Ο δημοφιλής Αμερικανός τηλεοπτικός παρουσιαστής Tucker Carlson είπε στο Twitter ότι συναντήθηκε με τον Σέρβο πρόεδρο Aleksandar Vucic ο οποίος προειδοποίησε για κατάρρευση της ευρωπαϊκής οικονομίας ως αποτέλεσμα της σύγκρουσης στην Ουκρανία.
Η συνομιλία έγινε στην πρεσβεία της Σερβίας στην ουγγρική πρωτεύουσα Βουδαπέστη.
«Ο πόλεμος στην Ουκρανία, ο πόλεμος υπό το ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας, έχει συντρίψει την ευρωπαϊκή οικονομία», είπε ο Tucker Carlson ότι του ανέφερε ο Aleksandar Vucic.
Η υπονόμευση του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream, «σκοτώνει» τη γερμανική οικονομία - τη μεγαλύτερη οικονομία στην Ευρώπη.
Ο Carlson δήλωσε ότι η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Biden βρίσκεται πίσω από αυτό, είτε άμεσα είτε έμμεσα.
«Οι επιπτώσεις αυτού - μια χώρα του ΝΑΤΟ οι ΗΠΑ που επιτέθηκαν στην πραγματικότητα σε μια άλλη χώρα του ΝΑΤΟ την Γερμανία - γίνονται αισθητές σε όλη την Ευρώπη.
Είναι τρελό, εντελώς τρελό.
Αυτός ο πόλεμος πληγώνει όλους, εκτός ίσως μακροπρόθεσμα για τη Ρωσία, και ενδυναμώνει όλους εκτός Ευρώπης - τα κράτη του Κόλπου την Κίνα, την Τουρκία».
«Βλέπετε τον κόσμο να επανατοποθετείται ως απάντηση σε αυτόν τον πόλεμο.
Είναι λίγο πιο περίπλοκο από Χίτλερ εναντίον Τσόρτσιλ, καλό εναντίον κακού, δημοκρατία.
Πρόκειται για μια μαζική ροή μετατόπισης της ισχύος από τις ΗΠΑ προς την Ανατολή.
Αυτό συμβαίνει αυτή τη στιγμή, αλλά στις ΗΠΑ, για κάποιο λόγο, φαίνεται ότι πολύ λίγοι άνθρωποι το γνωρίζουν αυτό», πρόσθεσε ο Carlson.

Zakharova (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Ο Zelensky πρέπει να πήρε μεγάλη δόση κοκαΐνης

Η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μ. Zakharova, αντέδρασε στη δήλωση του Ουκρανού προέδρου Zelensky για την ετοιμότητά του να «ανταλλάξει το Belgorod (ρωσική περιοχή) για την ένταξη στο ΝΑΤΟ».
«Προφανώς, έκανε υπερβολική δόση», ανέφερε η ρωσίδα διπλωμάτης.
Νωρίτερα την Κυριακή, ο επικεφαλής του καθεστώτος της Ουκρανίας δημοσίευσε στο κανάλι του στο Telegram βίντεο από συνέντευξη Τύπου στη Δανία, όπου είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, τη βασιλική οικογένεια και εκπροσώπους του κοινοβουλίου.
Ένας από τους δημοσιογράφους ζήτησε από τον Zelensky να σχολιάσει τις προτάσεις για ανταλλαγή μέρους των εδαφών της Ουκρανίας με ειρήνη ώστε να ενταχθεί η Ουκρανία στην συμμαχία. Σε απάντηση, είπε ότι η Ουκρανία είναι έτοιμη να «ανταλλάξει το Belgorod για ένταξη στο ΝΑΤΟ».

Στις 15 Αυγούστου, ο επικεφαλής του γραφείου του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Stian Jenssen, δήλωσε ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να ενταχθεί σε στο στρατιωτικό μπλοκ του ΝΑΤΟ με αντάλλαγμα την εκχώρηση εδαφών στη Ρωσία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τώρα γίνεται συζήτηση για ένα πιθανό καθεστώς μετά τη σύγκρουση και έχει ήδη τεθεί θέμα μεταφοράς εδαφών…
Αργότερα ο Stian Jenssen ανασκεύασε τις δηλώσεις του.

Nové slovo: Το ΝΑΤΟ δεν μπορούσε να αφήσει μόνη την Ουκρανία μετά την αποτυχία στη Γεωργία – Είναι ηλίθιοι

Η Βορειοατλαντική Συμμαχία δεν μπορούσε να αφήσει ήσυχη την Ουκρανία μετά την αποτυχία της επιχείρησης στη Γεωργία αναφέρει η εφημερίδα Nové slovo.
«Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι δεν λειτούργησε με τη Γεωργία, θα περίμενε κανείς ότι οι ήρωες μας από τη Βορειοατλαντική Συμμαχία θα άφηναν την Ουκρανία στην ησυχία. Δυστυχώς, δεν μπορούσαν.
Οι ενέργειες του ΝΑΤΟ δικαιολογούνται από την ιδέα «και εμείς και η Ουκρανία μπορούμε να κάνουμε ότι θέλουμε».
Με βάση την Nové slovo το πρόβλημα με τους ηγέτες της συμμαχίας, τους οποίους αποκαλεί «ηλίθιους», είναι ότι δεν καταλαβαίνουν πότε «πόσο μακριά πάνε».
Έτσι, η συμμαχία επεκτείνεται προς τα ανατολικά εδώ και πολύ καιρό, προσπαθώντας να απορροφήσει μεταξύ άλλων τη Γεωργία και την Ουκρανία, χωρίς να συνειδητοποιεί τη βαρύτητα των συνεπειών.

Times: Το Βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών απαγόρευσε σε αξιωματούχους να αποκαλούν τη Ρωσία εχθρικό κράτος

Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών απαγόρευσε σε αξιωματούχους να χρησιμοποιούν την έκφραση «εχθρικό κράτος» σε σχέση με άλλες χώρες, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Times, επικαλούμενη πηγές.
Η χρήση αυτής της φράσης έχει ουσιαστικά απαγορευτεί σε κυβερνητικά έγγραφα και σε κανονικά εσωτερικά μηνύματα μεταξύ δημοσίων υπαλλήλων, υπουργών και συμβούλων μέσω email και WhatsApp.
Έτσι, πρόσφατα το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών απέρριψε ένα από τα έγγραφα λόγω της χρήσης αυτής της έκφρασης.
Ως εξήγηση, το Foreign Office δήλωσε ότι τα ίδια τα κράτη δεν είναι εγγενώς εχθρικά, αλλά ενεργούν εχθρικά..
Επιπλέον, σύμφωνα με τους Times, αξιωματούχοι επεξεργάστηκαν έγγραφα που είχαν ετοιμάσει προηγούμενες κυβερνήσεις και αντικατέστησαν τη φράση «εχθρικά κράτη» με «εχθρικούς παράγοντες» και αντικατέστησαν τις λέξεις «εχθρικές κρατικές δραστηριότητες» με την έννοια των «κρατικών απειλών».
Σύμφωνα με την πηγή, έτσι θα αποφευχθεί η νομική ασάφεια.
Στις αρχές Ιουνίου, το Bloomberg ανέφερε ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός Rishi Sunak προσπαθούσε κρυφά να αποκαταστήσει τις σχέσεις με την Κίνα.
Έτσι, πριν από λίγο καιρό, έστειλε τον Υπουργό Εμπορίου στο Χονγκ Κονγκ, ο οποίος κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ζήτησε να επιλυθούν οι διαφορές με το Πεκίνο κεκλεισμένων των θυρών.

Christian Lindner (Υπουργός Οικονομικών Γερμανίας): Η Γερμανία να δίνει 5,45 δισεκ. δολ. ετησίως βοήθεια στην Ουκρανία

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Christian Lindner πρότεινε ότι οι βουλευτές του κοινοβουλίου της Γερμανίας θα πρέπει να υποστηρίξουν μια πρωτοβουλία να χορηγείται στην Ουκρανία 5,45 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια μέσω του εθνικού προϋπολογισμού.
Ο Christian Lindner είπε ότι η Γερμανία έχει ήδη παράσχει στην Ουκρανία βοήθεια ύψους 22 δισεκατομμυρίων ευρώ (σχεδόν 24 δισεκατομμύρια δολάρια).
Πριν από μια εβδομάδα, το πρακτορείο ειδήσεων DPA μετέδωσε ότι ο Christian Lindner έφτασε στην Ουκρανία σε μια απροειδοποίητη επίσκεψη για να πραγματοποιήσει πολιτικές συνομιλίες με την ουκρανική ηγεσία.
Το πρακτορείο ειδήσεων DPA πρόσθεσε ότι οι άλλοι πιστωτές της Ουκρανίας δήλωσαν τον Ιούλιο του 2022 ότι θα δώσουν στην Ουκρανία παράταση για την αποπληρωμή των χρεών της… μέχρι το 2027.

Ρωσικοί πύραυλοι κατέστρεψαν τρένο με πυρομαχικά των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας

Ρώσοι με πυραύλους επιτέθηκαν στον σταθμό εκφόρτωσης Mezhevaya, καταστρέφοντας τρία βαγόνια με πυρομαχικά των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, δήλωσε ο Vadim Astafyev, επικεφαλής του κέντρου τύπου της ομάδας Yug.
«Μονάδες πυραύλων της νότιας ομάδας δυνάμεων επιτέθηκαν στον σταθμό εκφόρτωσης Mezhevaya κατέστρεψαν τρία βαγόνια με πυρομαχικά, δέκα μονάδες οχημάτων», επίσης σκοτώθηκαν πολλοί Ουκρανοί στρατιώτες.
Επιπλέον, τα πληρώματα των συστημάτων πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης Tornado-S άνοιξαν πυρ στην περιοχή συγκέντρωσης στρατιωτών και δύναμης πυρός του 3ου μηχανοκίνητου τάγματος πεζικού της 92ης χωριστής μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των ουκρανικών στρατευμάτων στην περιοχή του οικισμού Novodmitrovka.

Παγίδα καταστροφής για τους Ουκρανούς στο Kupyansk

Ο ρωσικός στρατός καταστρέφει στρατηγικά σημαντικές γέφυρες στην πόλη Kupyansk, ενώ τα στρατεύματά προελαύνουν στα περίχωρα.
Οι τοπικές αναφορές ισχυρίστηκαν ότι τουλάχιστον μία από τις γέφυρες στον ποταμό Oskol στο Kupyansk καταστράφηκε.
Η κυκλοφορία διεκόπη κατά μήκος του δρόμου.
Υπάρχουν δύο κύριες γέφυρες που συνδέουν τα δύο μέρη της πόλης.
Ο πρώτος δρόμος υπέστη ζημιές, η δεύτερη γέφυρα είναι η σιδηροδρομική.

Η καταστροφή γεφυρών στο Kupyansk είναι στρατηγικής σημασίας για τον ρωσικό στρατό που ήδη προελαύνει στην περιοχή. Αυτό θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την ουκρανική στρατιωτική επιμελητεία σε ολόκληρη την περιοχή και θα τροφοδοτήσει την ομάδα τους στην πόλη που είναι ένα σημαντικό προπύργιο των Ουκρανικών δυνάμεων στο Donbass.
Η καταστροφή των γεφυρών στον ποταμό Oskol ήταν ένας από τους κύριους λόγους της αποχώρησης των Ρώσων από την περιοχή το 2022.

Εν τω μεταξύ, ο ρωσικός στρατός συνεχίζει την επίθεση στην περιοχή Kupyansk.
Ρωσικά στρατεύματα της ομάδας δυνάμεων Zapad εισβάλλουν σε ουκρανικές θέσεις στην περιοχή Sinkovka στα βορειοανατολικά προάστια της πόλης.
Το χωριό είναι μερικώς περικυκλωμένο από πολλές κατευθύνσεις. Κάτω από βομβαρδισμούς και αεροπορικές επιδρομές του ρωσικού πυροβολικού, οι ουκρανικές δυνάμεις υποχωρούν από τις στρατιωτικές τους θέσεις.
Ο Ουκρανικός στρατός μετέφερε πρόσφατα ενισχύσεις στην περιοχή, αποδυναμώνοντας τις επιχειρήσεις τους κοντά στο Bakhmut.
Ωστόσο, οι ελιγμοί του ουκρανικού στρατού δεν έχουν ακόμη αποτελέσματα και δεν ανακόπτουν την ρωσική προέλαση.
Εάν επιβεβαιωθούν οι αναφορές για την καταστροφή των γεφυρών κατά μήκος του ποταμού Oskol, η ουκρανική ομάδα που μάχεται αυτή τη στιγμή στα ανατολικά του Kupyansk μπορεί να βρεθεί αποκομμένη από τις κύριες δυνάμεις της Ουκρανίας.

Ramzan Kadyrov: Οι Ουκρανοί συσσωρεύουν στρατό στο Orikhiv

Ο αρχηγός της Τσετσενίας, Ramzan Kadyrov,
ανακοίνωσε μεγάλη συσσώρευση εξοπλισμού και στρατιωτών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην κατεύθυνση του Orikhiv ή Orekhov.
«Υπάρχει μεγάλη συσσώρευση ανθρώπινου δυναμικού του ΝΑΤΟ και ξένου στρατιωτικού εξοπλισμού στην κατεύθυνση Orekhov», έγραψε ο Kadyrov στο κανάλι του στο Telegram.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ρώσοι στρατιώτες νίκησαν επιτυχώς τις εχθρικές επιθέσεις.
Έτσι, η μονάδα UAV του τάγματος Yug-Akhmat του ρωσικού υπουργείου Άμυνας κατέστρεψε δεκάδες τεμάχια εξοπλισμού.

Tι συμβαίνει στο μέτωπο;

Συνεχίζουν την προέλαση οι ρώσοι βορειοανατολικά του Kupyansk και Svatove

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις βορειοανατολικά του Kupyansk στις 20 Αυγούστου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στην Synkivka (9 χλμ βορειοανατολικά του Kupyansk).
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ρωσικής Δυτικής Ομάδας Δυνάμεων Yaroslav Yakimkin ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις προς την κατεύθυνση της Vilshana (14 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Kupyansk) και κατέλαβαν απροσδιόριστες ουκρανικές θέσεις.
Στοιχεία της 1ης Ρωσικής Στρατιάς Φρουρών (Δυτική Στρατιωτική Περιοχή) συνέχισαν να προελαύνουν κοντά στη Synkivka, αλλά σημείωσαν ότι οι ισχυρισμοί για τη ρωσική περικύκλωση ή σύλληψη του οικισμού είναι πρόωροι.
Ο επικεφαλής της διοίκησης κατοχής της Περιφέρειας Kharkiv Vitaly Ganchev ισχυρίστηκε στις 19 Αυγούστου ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν πέντε απροσδιόριστους οικισμούς στην περιοχή Kharkiv.
Οι ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν σταθερά βορειοανατολικά του Kupyansk τις τελευταίες εβδομάδες.
Επίσης υποστήριξαν εκτεταμένες ρωσικές προόδους νοτιοδυτικά του Svatove…
Πάντως πρέπει να τονιστεί ότι οι ρωσικές δυνάμεις αγωνίζονται να προχωρήσουν κοντά στο Synkivka και το Petropavlivka (6 χιλιόμετρα ανατολικά του Kupyansk) λόγω των ουκρανικών ναρκοπεδίων…
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (MoD) ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν έξι ουκρανικές επιθέσεις κοντά στη Vilshana, Synkivka και Ivanivka (6 χλμ ανατολικά του Kupyansk) στην περιφέρεια Kharkiv και Novoselivske της περιφέρειας Luhansk (15 χλμ βορειοδυτικά του Svatove)…

Οι Ουκρανοί αποχωρούν κακήν κακώς από την Sinkovka κοντά στο Kupyansk

Ουκρανικά στρατεύματα εγκατέλειψαν το χωριό Sinkovka κοντά στο Kupyansk στο πλαίσιο των ενεργειών του ρωσικού στρατού, δήλωσε  ο επικεφαλής της διοίκησης της περιοχής του Kharkiv.
"Το ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό κατατροπώνει ήδη τον εχθρό στα περίχωρα του Kupyansk.
Ιδιαίτερα ενεργές επιχειρήσεις λαμβάνουν χώρα τώρα στην περιοχή του χωριού Sinkovka.
Αυτή τη στιγμή, μπορούμε ήδη να πούμε ότι δεν υπάρχει στρατιώτες από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας».
Αξίζει να σημειωθεί ότι 33 οικισμοί στην περιοχή του Kharkiv βρίσκονται τώρα υπό ρωσικό έλεγχο.
Διευκρίνισε ότι η διοίκηση έχει ακόμη πρόσβαση μόνο σε 17 από αυτά, ενώ τα υπόλοιπα, αν και απελευθερώθηκαν, παραμένουν υπό πυρά.
Στα μέσα Αυγούστου, ο επικεφαλής της ελεγχόμενης από το Κίεβο Περιφερειακής Στρατιωτικής Διοίκησης του Kharkiv, Oleg Sinegubov, στο πλαίσιο της προέλασης των ρωσικών στρατευμάτων προς αυτή την κατεύθυνση, του Kharkiv ανακοίνωσε την εκκένωση περισσότερων από 200 κατοίκων από την περιοχή Kupyansk.
Δεν απέκλεισε επίσης την υποχρεωτική εκκένωση από το Kupyansk και τους γειτονικούς οικισμούς, ή περίπου 12 χιλιάδες άτομα.
Όπως αναφέρθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Υπουργείο Άμυνας, ο ρωσικός στρατός απελευθέρωσε το χωριό Novoselovskoye στην κατεύθυνση Kupyansk.

Μάχες στην Kreminna, οριακά κέρδη για τους ρώσους 

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν περιορισμένες επιθετικές επιχειρήσεις στην περιοχή της Kreminna στις 20 Αυγούστου και σημείωσαν οριακά κέρδη.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 20 Αυγούστου δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν βορειοδυτικά της Kreminna Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν κοντά στην Bilohorivka (12 χλμ νότια της Kreminna).
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν τις ουκρανικές επιθέσεις κοντά στο Torske (15 χλμ δυτικά της Kreminna), στη Bilohorivka και στη δασική περιοχή Serebryanske νότια της Kreminna

Ένταση εχθροπραξιών στο Bakhmut – Κερδίζουν έδαφος οι ρώσοι

Οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν περιορισμένες αντεπιτιθέμενες επιχειρήσεις στην περιοχή Bakhmut.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύτηκαν στις 20 Αυγούστου δείχνουν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν φτάσει σε θέσεις δυτικότερα και βόρεια της Andriivka (10 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Bakhmut), αν και δεν είναι σαφές εάν οι Ουκρανικές δυνάμεις εξακολουθούν να κατέχουν αυτές τις θέσεις.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (MoD) ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν μια ουκρανική επίθεση κοντά στο Mayorske (21 χλμ. νοτιοδυτικά του Bakhmut).
Επίσης απέκρουσαν τις ουκρανικές επιθέσεις κοντά στο Berkhivka (6 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Bakhmut) στις 19 Αυγούστου.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις στην περιοχή Bakhmut στις 20 Αυγούστου και προχώρησαν οριακά. Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 18 Αυγούστου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν μικρές προόδους 2 χιλιόμετρα βόρεια του Bakhmut.
Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθετικές ενέργειες βόρεια της Bohdanivka (8 χλμ βορειοδυτικά του Bakhmut), βόρεια και νότια της Klishchiivka (7 χλμ νοτιοδυτικά του Bakhmut) και κοντά στο Kurdyumivka (13 χλμ νοτιοδυτικά του Bakhmut).

Yan Gagin (Στρατιωτικός Εμπειρογνώμονας): Οι Ουκρανοί προσπάθησαν να επιτεθούν στα πλευρά των Ρώσων στο Artyomovsk ή Bakhmut 

Οι ουκρανικές δυνάμεις έκαναν αρκετές ανεπιτυχείς προσπάθειες να επιτεθούν στις ρωσικές θέσεις κοντά στους οικισμούς Kleshcheyevka, Kurdyumovka, Andreyevka νότια του Artyomovsk (το ουκρανικό όνομα της πόλης είναι Bakhmut) στις 19 και 20 Αυγούστου 2023, δήλωσε ο Yan Gagin, στρατιωτικός αναλυτής και σύμβουλος του επικεφαλής του Donetsk.
Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 19 και 20 Αυγούστου 2023, ο Ουκρανικός στρατός έκανε πολλές προσπάθειες να επιτεθεί στις θέσεις μας κοντά σε Kleshcheyevka, Kurdyumovka και Andreyevka.
Η προσπάθεια να επιτεθεί ξανά στα πλευρά ήταν ανεπιτυχής, το πυροβολικό μας κατέστειλε τη δραστηριότητα του εχθρού, ο οποίος υπέστη σημαντικές απώλειες σε αυτό το τμήμα του μετώπου
Τα στοιχεία των πληροφοριών δείχνουν την καταστροφή πολλών τεθωρακισμένων οχημάτων, αρκετών θέσεων βολής και τουλάχιστον δώδεκα Ουκρανών στρατιωτικών», είπε ο Yan Gagin.

Μάχες θέσεις στην Avdiivka-Donetsk

Ουκρανικές και ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις αψιμαχίες στη γραμμή Avdiivka-Donetsk στις 20 Αυγούστου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να αμύνονται ενάντια στις ρωσικές δυνάμεις κοντά στη Marinka (27 χλμ. νοτιοδυτικά της Avdiivka).

Μάχες στην Zaporizhia

Οι ουκρανικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις στη δυτική περιφέρεια Ζαπορίζια στις 20 Αυγούστου και προχώρησαν οριακά.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 19 και 20 Αυγούστου δείχνει ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα ανατολικά του Robotyne (10 χιλιόμετρα νότια του Orikhiv).
Οι ουκρανικές δυνάμεις κατέλαβαν απροσδιόριστες ρωσικές θέσεις δυτικά του Verbove (18 χλμ νοτιοανατολικά του Orikhiv) και συνεχίζουν να επιτίθενται σε ρωσικές θέσεις κατά μήκος της γραμμής Robotyne-Verbove.
Οι ουκρανικές δυνάμεις κατάφεραν εν μέρει να παρακάμψουν το Robotyne και να διαρρήξουν τις ρωσικές άμυνες μέχρι τη Novoprokopivka (17 χλμ νότια του Orikhiv).
Οι ουκρανικές δυνάμεις επιχειρούν στα βόρεια προάστια του Robotyne και ότι οι μάχες συνεχίζονται στον ίδιο τον οικισμό.
Επίσης οι ουκρανικές δυνάμεις επιτέθηκαν κοντά στη Nesteryanka (10 χλμ νοτιοδυτικά του Orikhiv) και στο Kopani (12 χλμ νότια του Orikhiv).[72]

Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις στη δυτική περιφέρεια Zaporizhia το βράδυ της 19ης Αυγούστου.
Οι ρωσικές δυνάμεις αντεπιτέθηκαν κοντά στο Robotyne το βράδυ της 19ης Αυγούστου.

Οι ρώσοι κατέστρεψαν αποθήκη πυρομαχικών της 65ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας της Ουκρανίας στην περιοχή Zaporozhye

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέστρεψαν την αποθήκη πυρομαχικών της 65ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) στην περιοχή Zaporozhye.
Οι απώλειες των Ουκρανών στην κατεύθυνση Zaporozhye «ανήλθαν σε πάνω από 80 Ουκρανούς στρατιωτικούς, 3 οχήματα μάχης πεζικού, 4 οχήματα, οβίδες FH-70 κατασκευασμένα στη Μεγάλη Βρετανία, D-20 και D-30, 2 πυροβόλα M119 κατασκευασμένα στο ΗΠΑ, καθώς και σταθμός ραντάρ αντι-μπαταριών. καταπολέμηση παραγωγής USA AN/TPQ-50».

Οι ρώσοι κατέστρεψαν Ουκρανικό προγεφύρωμα στο χωριό Cossak Laheri στην ανατολική όχθη του ποταμού Δνείπερου στην περιοχή Kherson

Πριν από αρκετές ημέρες, οι αναφορές από το μέτωπο υποστήριζαν την καταστροφή του ουκρανικού προγεφυρώματος κοντά στο χωριό Cossak Laheri στην ανατολική όχθη του ποταμού Δνείπερου στην περιοχή Kherson.
Οι αναφορές επιβεβαιώθηκαν πρόσφατα από τους επίσημους ισχυρισμούς του τοπικού Ρώσου Αναπληρωτή Κυβερνήτη.
Πλάνα από το πεδίο της μάχης επιβεβαίωσαν επίσης τη νίκη των Ρώσων.
Συνολικά, η ουκρανική ομάδα περίπου 150 στρατιωτών καταστράφηκε.
Μερικοί από αυτούς κατέφυγαν στην ανατολική όχθη του ποταμού που ήταν υπό τον έλεγχο του ουκρανικού στρατού.
16august2023_Ukraine_Kupyansk1_map.jpg

Luhansk_Battle_Map_Draft_August_202023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_August_202023.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_August_202023.png

Vremivka_Salient_Battle_Map_Draft_August_202023.png
Pyatykhatky_and_Robotyne_Battle_Map_Draft_August_202023.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης