Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι κινεζικές επενδύσεις στην Αφρική αναπτύσσουν την ήπειρο, δεν είναι δυτική αποικιοκρατία

Οι κινεζικές επενδύσεις στην Αφρική αναπτύσσουν την ήπειρο, δεν είναι δυτική αποικιοκρατία
Το κινεζικό επενδυτικό πλάνο στην ήπειρο ανέπτυξε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργού Εξωτερικών Wang Wenbin – Ποιες είναι οι αντιδράσεις της Δύσης
Οι επενδύσεις της Κίνας στην Αφρική ανταποκρίνονται στις αναπτυξιακές ανάγκες της ηπείρου και έχουν προσφέρει αμοιβαία οφέλη, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργού Εξωτερικών Wang Wenbin σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή 18 Αυγούστου, προσθέτοντας ότι οι κινεζικές επενδύσεις στην Αφρική θα συνεχίσουν να αυξάνονται χάρη στις προσπάθειες και από τις δύο πλευρές για επέκταση της συνεργασίας.
Η τελευταία Έκθεση για τη Δυναμική Ανάπτυξης της Αφρικής, η οποία δημοσιεύεται από κοινού από τον ΟΟΣΑ και την Αφρικανική Ένωση, έδειξε ότι από το 2017 έως το 2022, οι άμεσες ξένες επενδύσεις (FDI) της Κίνας στην Αφρική έφθασαν τα 74 δισεκατομμύρια γιουάν (10,14 δισεκατομμύρια δολάρια), αντιπροσωπεύοντας το 18 % των παγκόσμιων άμεσων  ξένων επενδύσεων  στην Αφρική και στην ίδια βαθμίδα με την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.
«Έχουμε αναλύσει τα στοιχεια που περιλαμβάνονται στην έκθεση.
Η Αφρική είναι μια ήπειρος ευκαιριών και μια πολλά υποσχόμενη περιοχή για τους επενδυτές», δήλωσε ο Wang.
«Τα τελευταία χρόνια, με την καθοδήγηση και τη σοφή διαχείριση από τους Κινέζους και Αφρικανούς ηγέτες, η επενδυτική συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών μας έχει προχωρήσει πολύ».

Τι λένε οι αριθμοί

Οι επενδύσεις της Κίνας στην Αφρική έχουν σημειώσει σταθερή ανάπτυξη και έχουν ευρείες προοπτικές.
Το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, η Κίνα πρόσθεσε 1,82 δισεκατομμύρια δολάρια σε ΑΞΕ στην Αφρική, σημειώνοντας αύξηση 4,4 τοις εκατό από έτος σε έτος.
Οι κινεζικές εταιρείες έχουν αυξανόμενη εμπιστοσύνη στην αφρικανική αγορά. ]
Περισσότερες από 3.000 κινεζικές επιχειρήσεις έχουν επενδύσει στην Αφρική, εκ των οποίων πάνω από το 70% είναι ιδιωτικές εταιρείες, ο βασικός πυλώνας των κινεζικών επενδύσεων στην Αφρική, σύμφωνα με τον Wang.

Η συκοφαντία από τη Δύση

Ορισμένοι δυτικοί αξιωματούχοι και μέσα ενημέρωσης συκοφαντούν τις κινεζικές επενδύσεις στην Αφρική με αβάσιμες κατηγορίες εναντίον κινεζικών έργων, σε μια προφανή προσπάθεια να υπονομεύσουν τη συνεργασία Κίνας - Αφρικής.
Ωστόσο, οι κινεζικές επενδύσεις στην ήπειρο έχουν και θα συνεχίσουν να αυξάνονται εν μέσω διευρυνόμενων δεσμών, δήλωσαν Κινέζοι αξιωματούχοι και αναλυτές.
«Με την επιταχυνόμενη πρόοδο στην αφρικανική ηπειρωτική ζώνη ελεύθερων συναλλαγών, οι κινεζικές εταιρείες θα βρουν περισσότερη διευκόλυνση και νέες ευκαιρίες καθώς εξερευνούν και επενδύουν περισσότερο στην αφρικανική αγορά και προσθέτουν νέο δυναμισμό στη συνεργασία υψηλής ποιότητας μεταξύ Κίνας και Αφρικής», είπε ο Wang, σημειώνοντας ότι οι κινεζικές επενδύσεις αποφέρουν μεγάλα οφέλη στους ντόπιους, όσον αφορά τις ευκαιρίες εργασίας και άλλους τομείς.

Η οικονομική δυναμική

Σε πολλές κινεζικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Αφρική, πάνω από το 80% του προσωπικού είναι ντόπιοι υπάλληλοι.
Οι κινεζικές εταιρείες έχουν δώσει πίσω στις τοπικές κοινωνίες κατασκευάζοντας γέφυρες και δρόμους, ανοίγοντας πηγάδια και τοποθετώντας φώτα στους δρόμους.
Ταυτόχρονα, αύξησαν τη μεταφορά τεχνολογίας, τις τοπικές προμήθειες και την εκπαίδευση προσωπικού στην Αφρική και βοήθησαν στον εκσυγχρονισμό των τομέων της γεωργίας, της μεταποίησης και των υπηρεσιών της ηπείρου, στην αναβάθμιση των τεχνικών κατασκευής και μεταποίησης και στη δημιουργία μεγαλύτερης προστιθέμενης αξίας, συμβάλλοντας σημαντικά στη σταθερότητα. , ανάπτυξη και ευημερία των αφρικανικών κρατών.
The Quiet China-Africa Revolution: Chinese Investment – The Diplomat

 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης