Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: «Απεταξάμην» τους.. μεταπολεμικούς φόρους δηλώνει ο Lindner υπό την πίεση του AfD - Το χρέος θα μειωθεί…

Γερμανία: «Απεταξάμην» τους.. μεταπολεμικούς φόρους δηλώνει ο Lindner υπό την πίεση του AfD -  Το χρέος θα μειωθεί…
Προτάσεις για αναβίωση μίας πολιτικής που ανάγκαζε τους ιδιοκτήτες ακινήτων και όσους διαθέτουν
σημαντικά περιουσιακά στοιχεία να πληρώνουν εισφορά 50% σε ένα ταμείο για την ίση προστασία όλων (equalization) για 30 έτη είναι απολύτως… fake news σύμφωνα με το Christian Lindner
Σχετικά Άρθρα
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Christian Lindner απέρριψε τις συζητήσεις ότι η Γερμανία σχεδιάζει να καταφύγει σε φορολογικά μέτρα που χρησιμοποιήθηκαν για τελευταία φορά μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο για την εξυγίανση του προϋπολογισμού, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg την Κυριακή 20 Αυγούστου 2023.
Μιλώντας στην ανοιχτή ημερίδα της κυβέρνησης στο Βερολίνο, ο επικεφαλής των Ελεύθερων Δημοκρατών δήλωσε ότι προτάσεις για αναβίωση μιας πολιτικής που ανάγκαζε τους ιδιοκτήτες ακινήτων και όσους διαθέτουν με σημαντικά περιουσιακά στοιχεία να πληρώνουν εισφορά 50% σε ένα ταμείο για την ίση προστασία όλων (equalization) 30 έτη είναι απολύτως… fake news!
Το ταμείο παρείχε οικονομική αποζημίωση σε Γερμανούς που υπέστησαν υλικές ζημιές ή αντιμετώπισαν άλλες σοβαρές δυσκολίες ως αποτέλεσμα του πολέμου.
«Κάτι τέτοιο διαδίδεται από τους κύκλους του AfD», επισήμανε ο Lindner απαντώντας σε ερώτηση του κοινού, αναφερόμενος στο ακροδεξιό πολιτικό κόμμα της Γερμανίας, το οποίο έχει ανέλθει στη δεύτερη θέση στις δημοσκοπήσεις.
«Αποκλείω απολύτως μία νομοθεσία εξίσωσης των φορολογικών βαρών».
Η Γερμανία μπορεί να φτάσει το επίπεδο του δημόσιου χρέους της πριν από την κρίση, περίπου στο 60% του ΑΕΠ «σε λίγα χρόνια» χωρίς τέτοια μέτρα, πρόσθεσε, χάρη στην καλή δημοσιονομική διαχείριση και τις πολιτικές για την ταχύτερη  προώθηση της ανάπτυξης.
Ο Luidner αστειεύτηκε ότι αυτό θα συνέβαινε κατά τη διάρκεια της θητείας του, «αν και έχω λάβει υπόψη μου την επανεκλογή».
Ως ποσοστό του ΑΕΠ, το χρέος της Γερμανίας μειώθηκε στο 66,4% πέρυσι από 69,3% το 2021, σύμφωνα με στοιχεία της Bundesbank.

Αδύναμος ο κυβερνητικός συνασπισμός

Οι δηλώσεις του Lindner υπογραμμίζουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ένας κυβερνητικός συνασπισμός ο οποίος έχει χάσει την υποστήριξη από σημαντικό μέρος του εκλογικού σώματος, ενώ το AfD, που θεωρεί το ευρώ αποτυχημένο νόμισμα και θέλει να διαλύσει την Ευρωπαϊκή Ένωση με τη σημερινή της μορφή, έχει γίνει το δεύτερο πιο δημοφιλές κόμμα στη Γερμανία
Δύο χρόνια πριν από τις επόμενες ομοσπονδιακές εκλογές, έρευνα της γερμανικής εταιρείας δημοσκοπήσεων INSA για την ταμπλόιντ Bild διαπίστωσε ότι το 70% των ψηφοφόρων είναι δυσαρεστημένο από τις επιδόσεις της κυβέρνησης υπό τον καγκελάριο Olaf Scholz, 10 ποσοστιαίες μονάδες περισσότερες από ό,τι στην τελευταία έρευνα πριν από τέσσερις εβδομάδες.
Η υποστήριξη για τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) του Scholz μειώθηκε κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες στο 18%.
Αυτό την τοποθετεί τρεις μονάδες πίσω από το AfD, το οποίο παραμένει αμετάβλητο στο 21%.
Οι Πράσινοι και το FDP του Lindner κέρδισαν από μία μονάδα έκαστος, στο 14% και 8%, αντίστοιχα.
Το συντηρητικό μπλοκ με επικεφαλής τους Χριστιανοδημοκράτες κέρδισε μία μονάδα φτάνοντας το 27%.
Το INSA πήρε συνέντευξη από 1.203 άτομα μεταξύ 14 και 18 Αυγούστου.
Επιπλέον, η εμπιστοσύνη των Γερμανών στη δημοκρατία και τους θεσμούς της έχει ιδιαίτερα πληγεί τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με μελέτη του Ιδρύματος Konrad Adenauer που συνδέεται με το CDU, που αναφέρεται στο Tagesspiegel της Κυριακής 20 Αυγούστου.
Μόνο το 38% είναι ικανοποιημένο ή πολύ ικανοποιημένο με τη δημοκρατία, σε σύγκριση με το 52% στα τέλη του 2002. Μια μικρή πλειοψηφία του 53% δήλωσε ότι είναι αισιόδοξος για το μέλλον.
Σε ξεχωριστή εκδήλωση κατά τη διάρκεια της ανοιχτής ημερίδας της κυβέρνησης, ο Scholz είπε ότι είναι σημαντικό «να σταθούμε όλοι μαζί ενάντια σε αυτούς που περιφρονούν τη δημοκρατία.
Είναι θέμα όλων μας.
Μπορούμε να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία μόνο εάν ο καθένας μας το κατανοήσει ως δική του υπόθεση».
Scholz Sees Green Tech Investment Rousing Germany's Slow Economy

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης