Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εντείνει την πολεμική της εμπλοκή η Δανία: Δίνει 19 F -16 στην Ουκρανία

Εντείνει την πολεμική της εμπλοκή η Δανία: Δίνει 19 F -16 στην Ουκρανία
Η Ολλανδία έχει επίσης, διαθέσιμα 42 αεροσκάφη F-16, αλλά δεν έχει ακόμα αποφασίσει αν θα τα δωρίσει όλα στο σύνολό τους, δήλωσε νωρίτερα ο Ολλανδός πρωθυπουργός
Η Δανία ανακοίνωσε ότι δωρίζει 19 μαχητικά αεροσκάφη F -16 στην Ουκρανία, εμβαθύνοντας την εμπλοκή της στις πολεμικές επιχειρήσεις.
«Γνωρίζουμε ότι η ελευθερία σας, είναι η ελευθερία μας. Γνωρίζουμε επίσης, ότι χρειάζεστε περισσότερα όπλα», δήλωσε η πρωθυπουργός της Δανίας Mette Frederiksen στη διάρκεια μιας κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky στην αεροπορική βάση Skrydstrup στη Δανία.
«Αυτός είναι ο λόγος που ανακοινώνουμε ότι δωρίζουμε 19 μαχητικά αεροσκάφη F-16», εξήγησε η ίδια.
Η Ολλανδία έχει επίσης, διαθέσιμα 42 αεροσκάφη F-16, αλλά δεν έχει ακόμα αποφασίσει αν θα τα δωρίσει όλα στο σύνολό τους, δήλωσε νωρίτερα ο Ολλανδός πρωθυπουργός, στη διάρκεια μιας επίσκεψης του Zelensky στην Ολλανδία που προηγήθηκε.
Η Ολλανδία και η Δανία ηγούνται εδώ και μήνες, μιας κοινής προσπάθειας για την εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων στα μαχητικά F-16, προωθώντας την δωρεά των μαχητικών, ώστε η Ουκρανία να βοηθηθεί στην αντιμετώπιση της ρωσικής αεροπορικής υπεροχής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης