Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στη σύνοδο των BRICS θα παραστεί o Iρανός πρόεδρος Ebrahim Raisi

tags :
Στη σύνοδο των BRICS θα παραστεί o Iρανός πρόεδρος Ebrahim Raisi
Ο Ιρανός Πρόεδρος θα αναχωρήσει για το Γιοχάνεσμπουργκ την Τετάρτη (23/8) μετά από επίσημη πρόσκληση του Νοτιοαφρικανού Προέδρου Cyril Ramaphosa για να συμμετάσχει στην 15η Σύνοδο Κορυφής BRICS
Ο Ιρανός πρόεδρος Ebrahim Raisi θα αναχωρήσει για το Γιοχάνεσμπουργκ την Τετάρτη 23 Αυγούστου, όπου θα λάβει μέρος στη σύνοδο κορυφής των αρχηγών των χωρών μελών των BRICS, αναφέρει το πρακτορείο Tasnim σε δημοσίευμά του την Κυριακή 20 Αυγούστου 2023.
Ο Ιρανός Πρόεδρος θα αναχωρήσει για το Γιοχάνεσμπουργκ την Τετάρτη (23/8) μετά από επίσημη πρόσκληση του Νοτιοαφρικανού Προέδρου Cyril Ramaphosa για να συμμετάσχει στην 15η Σύνοδο Κορυφής BRICS.
Η σύνοδος κορυφής των BRICS θα διεξαχθεί στο Γιοχάνεσμπουργκ στις 22-24 Αυγούστου, οι ηγέτες της Κίνας, της Ινδίας , της Βραζιλίας και της Νότιας Αφρικής θα είναι παρόντες, η Ρωσία θα εκπροσωπηθεί από τον Ρώσο Υπουργό Εξωτερικών Sergey Lavrov .
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin  ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής μέσω τηλεδιάσκεψης.
Οι BRICS ενώνουν τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και τη Νότια Αφρική, αλλά πρόσφατα τουλάχιστον 19 κράτη εξέφρασαν την επιθυμία τους να ενταχθούν στο οικονομικό μπλοκ, όπως η Αργεντινή, το Ιράν, η Αλγερία, η Τυνησία, η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος .

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης