Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταπέλτης το Βατικανό αποκαλύπτει τον πραγματικό ρόλο της ΕΕ: Κάνει πολύ λίγα για την ειρήνη στην Ουκρανία

Καταπέλτης το Βατικανό αποκαλύπτει τον πραγματικό ρόλο της ΕΕ: Κάνει πολύ λίγα για την ειρήνη στην Ουκρανία
Το Βατικανό αποκαλύπτει τον πραγματικό ρόλο της ΕΕ στην ουκρανική κρίση
Σχετικά Άρθρα
Η Ευρωπαϊκή Ένωση κάνει πολύ λίγα για να διευθετήσει την ουκρανική σύγκρουση, δήλωσε ο παπικός απεσταλμένος για την ειρήνη, καρδινάλιος Matteo Zuppi σε συνέντευξή του στην πύλη Il Sussidiario.net.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση κάνει πολύ λίγα, ενώ θα έπρεπε να κάνει πολύ περισσότερα.
Πρέπει να κάνει ό,τι μπορεί για να προωθήσει ειρηνευτικές πρωτοβουλίες, μετά την έκκληση του Πάπα Φραγκίσκου για εποικοδομητική ειρήνη», είπε.
«Το καθήκον της αποστολής για την οποία μιλά ο Πάπας Φραγκίσκος είναι να βοηθήσει οτιδήποτε μπορεί να προωθήσει την ειρήνη», σημείωσε.
Ο Πάπας Φραγκίσκος επιβεβαίωσε νωρίτερα ότι ο καρδινάλιος Zuppi, ο οποίος είχε επισκεφθεί το Κίεβο, τη Μόσχα και την Ουάσιγκτον για την ειρηνευτική αποστολή του, θα μεταβεί στο Πεκίνο.
Η αποστολή του επικεντρώνεται σε ανθρωπιστικές πτυχές.
Το Κίεβο απέρριψε τον ρόλο του Βατικανού στις προσπάθειες εποικισμού, αλλά ζήτησε από την Αγία Έδρα να βοηθήσει στην επιστροφή των αιχμαλώτων πολέμου και των παιδιών της Ουκρανίας, που εκκενώθηκαν στη Ρωσία από ζώνες εχθροπραξιών.
Ο καρδινάλιος Zuppi, είπε νωρίτερα ότι καταβάλλονται προσπάθειες για την επεξεργασία μηχανισμών για την ανταλλαγή σχετικών καταλόγων.
Συζήτησε αυτά τα θέματα πρώτα στο Κίεβο και στη συνέχεια στη Μόσχα, όπου συναντήθηκε με τον βοηθό εξωτερικής πολιτικής του Ρώσου προέδρου Yury Ushakov, τη διαμεσολαβήτρια για τα δικαιώματα των παιδιών Maria Lvova-Belova και τον Πατριάρχη Μόσχας και πάσης Ρωσίας Κύριλλο, όταν επισκέφθηκε τη Μόσχα στα τέλη Ιουνίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης