Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πανικοβλημένος από το AfD ο Scholz σπεύδει να δηλώσει ότι «δεν στέλνει Γερμανούς στρατιώτες στην Ουκρανία»

Πανικοβλημένος από το AfD ο Scholz σπεύδει να δηλώσει ότι «δεν στέλνει Γερμανούς στρατιώτες στην Ουκρανία»
Η συνεχώς αναπτυσσόμενη δυναμική του AfD έχει ανησυχήσει τον Γερμανό καγκελάριο
Σχετικά Άρθρα
Πανικοβλημένος από τη δυναμική, που έχει αναπτύξει το εθνικιστικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) εμφανίζεται ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz, ο οποίος δεσμεύεται, πως δεν πρόκειται να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία.
Ο Γερμανός καγκελάριος μίλησε σε εκδήλωση που διοργάνωσε η εφημερίδα Augsburger Allgemeine για τους κινδύνους κλιμάκωσης στην Ουκρανία, δεδομένου ότι η Γερμανία προμηθεύει το Κίεβο με όπλα, συμπεριλαμβανομένων αρμάτων μάχης Leopard 2, η οποία από μόνη της ήταν μια βαθιά αμφιλεγόμενη κίνηση.
Επί του παρόντος, οι Γερμανοί αξιωματούχοι συζητούν εάν θα προμηθεύσουν ή όχι στην Ουκρανία πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς Taurus, τους οποίους η Μόσχα σίγουρα θεωρεί ως άλλη μια μεγάλη κλιμάκωση.
Όταν ο Scholz ρωτήθηκε από δημοσιογράφο εάν υπάρχει κίνδυνος η Γερμανία να «εμπλακεί ενεργά στον πόλεμο», απάντησε δηλώνοντας ότι είναι «στόχος του να το αποτρέψει».

Δεν στέλνουμε στρατεύματα στην Ουκρανία


Στη συνέχεια είπε ότι αυτή τη στιγμή «δεν υπάρχουν Γερμανοί στρατιώτες στην Ουκρανία και δεν θα υπάρξουν».
Εξήγησε επιπλέον ότι η Δύση δεν επιδιώκει «πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ» και θέλει να αποφύγει ένα τέτοιο σενάριο.
Όσον αφορά στον πύραυλο Taurus, οι αξιωματούχοι του Κιέβου αναζητούν απεγνωσμένα το όπλο, καθώς θα σήμαινε την κατοχή ενός πυραύλους μεγαλύτερης απόστασης στο οπλοστάσιό τους.

Καμπανάκια για Scholz


Μια νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή δείχνει ότι η πλειοψηφία των Γερμανών είναι κατά της αποστολής πυραύλων Taurus, δεδομένου του προφανούς κινδύνου κλιμάκωσης με τη Ρωσία.
Ο γερμανικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός ARD διαπίστωσε ότι το 52% των Γερμανών πολιτών αντιτίθεται σε αυτό, δεδομένου ότι το βεληνεκές είναι αρκετό για να ανοίξει η πιθανότητα χρήσης πυραύλων Taurus εντός της ρωσικής επικράτειας.
Κατά της εμβάθυνσης της γερμανικής εμπλοκής τάσσονται σχεδόν μαζικά οι ψηφοφόροι του AfD, που σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση βρίσκεται στο 21% ενώ το κυβερνόν κόμμα του Scholz το SPD έχει κατρακυλήσει στο 17%.
Πρώτο παραμένει το CDU με 25%. www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης