Τελευταία Νέα
Διεθνή

Meloni: Η Ιταλία που θέλω να εκπροσωπώ δεν είναι των «τζαμπατζήδων» - Ντράπηκα να μας συζητούν γι'αυτό

Meloni: Η Ιταλία που θέλω να εκπροσωπώ δεν είναι των «τζαμπατζήδων» - Ντράπηκα να μας συζητούν γι'αυτό
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός έκανε ανάρτηση για τον απλήρωτο λογαριασμό Ιταλών σε εστιατόριο, που τελικά πλήρωσε η ίδια
Τον γύρο του διαδικτύου έκανε πριν λίγες ημέρες η είδηση ότι η Ιταλίδα πρωθυπουργός – ενώ έκανε διακοπές στην Αλβανία καλεσμένη του Edi Rama - πλήρωσε τον λογαριασμό μιας παρέας Ιταλών που έφυγαν από εστιατόριο χωρίς να πληρώσουν.
Την Κυριακή 20/8 η Giorgia Meloni έγραψε σε ανάρτησή της στο Χ (πρώην Twitter) ότι αισθάνεται «ντροπή που μας συζητάνε στο εξωτερικό για αυτά τα πράγματα και γιαυτό ζήτησα από τον Ιταλό πρέσβη να τακτοποιήσει τον λογαριασμό», τονίζοντας ότι η ίδια δεν έκανε «τίποτα σπουδαίο».
«Ενώ ήμουν στην Αλβανία, ο πρωθυπουργός Rama μου είπε την ιστορία 4 Ιταλών που έφαγαν σε ένα τοπικό εστιατόριο κι έφυγαν, χωρίς να πληρώσουν τον λογαριασμό.
Ο εστιάτορας, αφού οι εικόνες έγιναν viral, είπε ότι είναι χαρούμενος γιατί οι συμπατριώτες μας έφαγαν καλά και έμειναν ικανοποιημένοι.

Ντράπηκα, γιατί η Ιταλία που θέλω να εκπροσωπήσω δεν είναι ένα έθνος που συζητείται στο εξωτερικό για αυτά τα πράγματα, που δεν σέβεται τη δουλειά των άλλων, που πιστεύει ότι είναι διασκεδαστικό να εξαπατάς τους άλλους.
Έτσι αποφάσισα να ζητήσω από τον πρέσβη να πάει να τακτοποιήσει τον λογαριασμό.
Δεν έκανα τίποτα σπουδαίο, στην πραγματικότητα δεν το ανακοίνωσα καν.
Ωστόσο, ακόμη και αυτό έχει δημιουργήσει διαμάχη στην Ιταλία, από μια αντιπολίτευση που προφανώς προτιμά μια άλλη εικόνα της Ιταλίας.
Λυπάμαι γιατί ήλπιζα ότι τουλάχιστον σε κάτι τόσο ασήμαντο θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε όλοι» έγραψε η Μελόνι στην ανάρτησή της.

Τι συνέβη μέχρι το, «Πλήρωσε τον λογαριασμό αυτών των ηλιθίων»: H oργή της Μελόνι για τιτς Ιταλούς τουρίστες

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Giorgia Meloni, κάνει τις καλοκαιρινές της διακοπές της στην Αλβανία, αλλά κατά τη διάρκεια τους προέκυψε ένα περιστατικό που προκάλεσε τον έντονο εκνευρισμό της.
Η Giorgia Meloni πέρασε μαζί με την οικογένειά της λίγες ημέρες στην Αλβανία, η οποία γνωρίζει τουριστική έκρηξη αυτό το καλοκαίρι, προσελκύοντας επισκέπτες με τις παραλίες της λευκής άμμου και τις χαμηλές τιμές σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, ως προσκεκλημένη του πρωθυπουργού Edi Rama. Σύμφωνα με τον Αλβανό πρωθυπουργό, στη χώρα αναμένονται 500.000 επισκέπτες και μεταξύ αυτών ήταν πολλοί Ιταλοί που απέφυγαν τα εσωτερικά ταξίδια λόγων των υψηλών τιμών, και ταξίδεψαν στην Αλβανία όπου τα καταλύματα και οι υποδομές στις πλαζ είναι φθηνότερες.
Μεταξύ αυτών των Ιταλών ήταν και η παρέα που πήγε σε εστιατόριο στην πόλη Μπεράτ και έφυγε χωρίς να πληρώσει.
Η είδηση έγινε viral στα αλβανικά μέσα ενημέρωσης και έφτασε μέχρι τα αυτιά της Meloni.
Ο Edi Rama, μιλώντας στην εφημερίδα La Stampa, σημείωσε πως η Ιταλίδα πρωθυπουργός ζήτησε από τον Ιταλό πρεσβευτή στην Αλβανία το εξής: «Πήγαινε και πλήρωσε τον λογαριασμό αυτών των ηλιθίων, σε παρακαλώ».
Ο Francesco Lolobrigida, ο υπουργός Γεωργίας της Ιταλίας και γαμπρός της Meloni που βρέθηκε μαζί της στην Ιταλία, δήλωσε ότι ήταν θέμα εθνικής υπερηφάνειας.
«Προσφέρθηκε να πληρώσει τον λογαριασμό.
Ο πρεσβευτής ήταν καθ΄οδόν επιστρέφοντας στα Τίρανα και ήταν διαθέσιμος.
Λίγοι απατεώνες, δεν μπορούν να ντροπιάζουν έναν λαό έντιμων ανθρώπων» είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης