Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Οι Ρεπουμπλικάνοι «κλείνουν» τη στρόφιγγα της οικονομικής βοήθειας στο καθεστώς του Κιέβου – Έλεγχοι για διαφθορά

ΗΠΑ: Οι Ρεπουμπλικάνοι «κλείνουν» τη στρόφιγγα της οικονομικής βοήθειας στο καθεστώς του Κιέβου – Έλεγχοι για διαφθορά
Ακόμη και φιλο-ουκρανικά μέλη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος απέχουν από το να υποστηρίξουν το αίτημα του προέδρου Joe BIden προς το Κογκρέσο για νέες πιστώσεις στις αρχές του Κιέβου
Οι Ρεπουμπλικάνοι που έχουν την πλειοψηφία στο Κογκρέσο των ΗΠΑ και αντιτίθενται στη χορήγηση πρόσθετης βοήθειας στην Ουκρανία ενδέχεται να απαιτήσουν τη δημιουργία ενός ειδικού φορέα για τον έλεγχο της χρηματοδότησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Politico το Σάββατο 19 Αυγούστου 2023.
«Οι Ρεπουμπλικάνοι μπορεί επίσης να απαιτήσουν τη δημιουργία ενός εποπτικού οράνου για την παρακολούθηση της χρηματοδότησης για την Ουκρανία για την πρόληψη φαινομένων διαφθοράς», αναφέρει το δημοσίευμα .
Το άρθρο σημειώνει ότι ακόμη και φιλοουκρανικά μέλη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος απέχουν από το να υποστηρίξουν το αίτημα του προέδρου Joe BIden προς το Κογκρέσο για νέες πιστώσεις στις αρχές του Κιέβου.
Ο βοηθός ενός εκ των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, αποκαλυψε ότι αυτή η άποψη δεν έχει μόνο υποστηρικτές στην άκρα δεξιά αλλά σε όλες τις παρατάξεις.
¨Εχει αρχίσιε να επικρατεί η πεποίθηση ο Λευκός Οίκος «πετάει χρήματα σε μια σύγκρουση που μπορεί να διαρκέσει χρόνια».
Ο βουλευτής Warren Davidson δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές ζήτησαν από τον Biden να αποσύρει το αίτημα για νέο πρόγραμμα διάσωσης 24 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Αμερικανοί έχουν βαρεθεί να χρηματοδοτούν έναν ατελείωτο πόλεμο «by proxy».
Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εξωτερικών Antony Blinken ανακοίνωσε στις 14 Αυγούστου ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες διέθεσαν ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας 200 εκατομμυρίων δολαρίων στο καθεστώς του Κιέβου.
Οι δυτικοί πολιτικοί λένε συνεχώς ότι η Ουκρανία πρέπει να νικήσει τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης και αυξάνουν την προσφορά όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού.
Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι μια τέτοια βοήθεια δεν θα επηρεάσει την πορεία της σύγκρουσης, αλλά θα παρατείνει μόνο τα δεινά του ουκρανικού λαού.
Στιγμιότυπο_οθόνης_2023-08-19_224842.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης