Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αντιπροσωπεία της ECOWAS συναντήθηκε με τον ανατραπέντα πρώην πρόεδρο του Νίγηρα

Αντιπροσωπεία της ECOWAS συναντήθηκε με τον ανατραπέντα πρώην πρόεδρο του Νίγηρα
«Η αντιπροσωπεία της ECOWAS, η οποία έφτασε στο Niamey το μεσημέρι του Σαββάτου 19 Αυγούστου 2023, υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο ο διορισμένος από τους αντάρτες πρωθυπουργός Ali Maman Lamine Zein
Σχετικά Άρθρα
Μέλη της αντιπροσωπείας της Οικονομικής Κοινότητας Χωρών της Δυτικής Αφρικής (ECOWAS), που έφτασε στον Νίγηρα, συναντήθηκαν με τον έκπτωτο πρόεδρο της χώρας Mohamed Bazoum, μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός RFI το Σάββατο 19 Αυγούστου 2023.
«Η αντιπροσωπεία της ECOWAS, η οποία έφτασε στο Niamey το μεσημέρι του Σαββάτου (19/8), υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο ο διορισμένος από τους αντάρτες πρωθυπουργός Ali Maman Lamine Zein .
Εκπρόσωποι των χωρών της Δυτικής Αφρικής, με επικεφαλής τον πρώην πρόεδρο της Νιγηρίας Abdusalam Abubakar, κατάφεραν να συναντηθούν με τον Πρόεδρο Mohamed Bazoum, ο οποίος απομακρύνθηκε στις 26 Ιουλίου, ανέφερε στο μήνυμα του ραδιοφωνικού σταθμού.
Νωρίτερα, το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο πηγές, ανέφερε ότι μια αντιπροσωπεία της ECOWAS έφτασε στην πρωτεύουσα του Νίγηρα.
Ο Επίτροπος Πολιτικών Υποθέσεων, Ειρήνης και Ασφάλειας της ECOWAS, Abdel Fatau Musah, δήλωσε νωρίτερα ότι η ECOWAS θα μπορούσε να στείλει διπλωματική αποστολή στον Νίγηρα στις 19 Αυγούστου.
Σύμφωνα με τον επίτροπο, η κοινότητα είναι έτοιμη να επιλύσει τη σύγκρουση ειρηνικά, ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, «χορεύεται μαζί το τάνγκο».
Στα τέλη Ιουλίου, ο στρατός του Νίγηρα ανακοίνωσε στην εθνική τηλεόραση την απομάκρυνση του προέδρου Mohamed Bazoum από την εξουσία.
Οι ηγέτες των περισσότερων δυτικών χωρών και η περιφερειακή οργάνωση ECOWAS καταδίκασαν το πραξικόπημα.
Στις αρχές Αυγούστου, οι συμμετέχοντες στην έκτακτη συνεδρίαση των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων των χωρών ECOWAS που πραγματοποιήθηκε στην Αμπούτζα ενέκριναν ένα σχέδιο σε περίπτωση στρατιωτικής επέμβασης στον Νίγηρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης