Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πύρινη λαίλαπα και στην Ισπανία: 26.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από την Τενερίφη

Πύρινη λαίλαπα και στην Ισπανία: 26.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από την Τενερίφη
Η πυρκαγιά, που ξέσπασε σε ορεινή περιοχή του βορειοανατολικού τμήματος του νησιού, επεκτάθηκε στη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου (19/8) λόγω των ιδιαίτερα δύσκολων μετεωρολογικών συνθηκών
Περίπου 26.000 άνθρωποι χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους καθώς τεράστια πυρκαγιά στο ισπανικό τουριστικό νησί Τενερίφη εξακολουθεί να μαίνεται από την Τρίτη (15/8/2023), ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες διάσωσης.
«Σύμφωνα με προσωρινούς υπολογισμούς, περισσότεροι από 26.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί», ανέφεραν σε ανάρτησή τους στο Twitter οι υπηρεσίες διάσωσης.
Η πυρκαγιά, που ξέσπασε σε ορεινή περιοχή του βορειοανατολικού τμήματος του νησιού, επεκτάθηκε στη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου (19/8) λόγω των ιδιαίτερα δύσκολων μετεωρολογικών συνθηκών, με ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασίες μεγαλύτερες των αναμενομένων.
«Είναι η πιο περίπλοκη» των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών για το αρχιπέλαγος των Καναρίων, σύμφωνα με τις αρχές.
Οι αρχές είχαν κάνει λόγο την Παρασκευή (18/8), για περίπου 4.500 ανθρώπους που είχαν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους αφότου ξέσπασε η πυρκαγιά.
Όμως το πρωί, άλλοι πέντε δήμοι εκκενώθηκαν στη ζώνη αυτή.
Ο επικεφαλής των δασικών υπηρεσιών, Pedro Martinez, δήλωσε πως η περίμετρος της πυρκαγιάς «σχεδόν σίγουρα αυξήθηκε πολύ» στη διάρκεια της νύχτας και πως «κατεβαίνει σταθερά» το βουνό στην περιοχή Σάντα Ούρσουλα (βορειοανατολικά).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης