Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky: Έχουν ξεκινήσει συνομιλίες με τη Σουηδία για την προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών Gripen

Zelensky: Έχουν ξεκινήσει συνομιλίες με τη Σουηδία για την προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών Gripen
Επίσκεψη στη Σουηδία του Ουκρανού προέδρου
Η Ουκρανία έχει ξεκινήσει συνομιλίες με την Σουηδία για το ενδεχόμενο να εφοδιαστεί με μαχητικά αεροσκάφη Gripen, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky το Σάββατο 19 Αυγούστου 2023 έπειτα από συνάντηση που είχε με τον Σουηδό πρωθυπουργό στην εξοχική πρωθυπουργική κατοικία έξω από την Στοκχόλμη.
O Ουκρανός πρόεδρος επισκέπτεται τη Σουηδία και όπως είπε ο ίδιος βρίσκεται εκεί για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Ulf Kristersson
τη βασιλική οικογένεια και άλλους αξιωματούχους για να τους ευχαριστήσει για την υποστήριξη που παρέχουν στην Ουκρανία απέναντι στην εισβολή της Ρωσίας.
Οπως έγραψε ο ίδιος ο Ουκρανός πρόεδρος στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X (που ήταν γνωστό ως Twitter), στις συναντήσεις που θα έχει θα συζητήσει για θέματα στρατιωτικής συνεργασίας και για τις προοπτικές ένταξης της χώρας του στην ΕΕ.
«Η σύζυγός μου και εγώ ευχαριστούμε όλους τους Σουηδούς που υποστηρίζουν την Ουκρανία", έγραψε.
Από την πλευρά της η Σουηδία αποφάσισε να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ επικαλούμενη τη ρωσική επιθετικότητα.
Σουηδία έχει υιοθετήσει μια στρατηγική για την παροχή 500 εκατομμυρίων ευρώ στην Ουκρανία για ανοικοδόμηση, δήλωσε ο Σεργκέι Νικιφόροφ, εκπρόσωπος του Volodymyr Zelensky.
"Εκτός από τη στρατιωτική υποστήριξη, η Σουηδία έχει υιοθετήσει μια στρατηγική περίπου μισού δισεκατομμυρίου ευρώ για την αποκατάσταση της Ουκρανίας για αρκετά χρόνια. Αυτό είναι το αρχικό ποσό, και ιδιωτικές επιχειρήσεις μπορούν επίσης να συμμετάσχουν στο έργο", δήλωσε ο Νικιφόροφ στον αέρα του τηλεοπτικού καναλιού Rada .
Ο Νικιφόροφ πρόσθεσε επίσης ότι η Σουηδία σκοπεύει να μεταφέρει στην Ουκρανία αντλίες πόσιμου νερού για περιοχές που επλήγησαν από την καταστροφή του υδροηλεκτρικού σταθμού Kakhovskaya.
Ukrainian President Zelenskiy visits Sweden
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης