Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με κέρδη ο χρυσός που έσπασε το αρνητικό σερί εννιά ημερών - Συνολική πτώση 1,6% αυτή την εβδομάδα

Με κέρδη ο χρυσός που έσπασε το αρνητικό σερί εννιά ημερών - Συνολική πτώση 1,6% αυτή την εβδομάδα
Άνοδο 0,4% στα 1.922 δολάρια ανά ουγγιά κατέγραψε σήμερα (18/8) ο χρυσός
Με οριακά κέρδη ο χρυσός έβαλε τέλος στην πτωτική πορεία εννέα συνεχόμενων συνδριάσεων, ένα πρωτόγνωρο αρνητικό σερί που είχε να σημειωθεί από το 2017.
Πιο συγκεκριμένα, ο χρυσός παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε με άνοδο 0,4% στα 1.922 δολάρια ανά ουγγιά, αν και οι συνολικές απώλειες του για την εβδομάδα άγγιξαν αθροιστικά το 1,6%.
«Το δολάριο ΗΠΑ υποχώρησε από τα πρόσφατα υψηλά και αυτό επέτρεψε στον χρυσό να κάνει μια μέτρια άνοδο. Είναι πιθανό να γίνει κάποιο κυνήγι ευκαιριών για το πολύτιμο μέταλλο σε αυτά τα επίπεδα», δήλωσε σχετικά στο Reuters ο επικεφαλής αναλυτής αγοράς της KCM Trade, Tim Waterer.
«Το δολάριο θα χρειαστεί να κάνει πτωτική στροφή κάποια στιγμή για να ξαναβρεί ο χρυσός το μομέντουμ του. Το πόσο καιρό θα διαπραγματευτεί ο χρυσός σε επίπεδα κάτω των 1.900 δολαρίων θα εξαρτηθεί από το πόσο καιρό το δολάριο θα παραμείνει ενισχυμένο από τις υψηλές αποδόσεις των ομολόγων», πρόσθεσε ο Waterer.
Πλέον, οι επενδυτές κινούνται σε ρυθμούς ... κεντρικών τραπεζιτών, οι κινήσεις των οποίων εν πολλοίς θα καθορίσουν και το πως θα διαμορφωθεί το περιβάλλον για τα πολύτιμα μέταλλα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης