Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ - Βόρεια Κορέα: O Biden δηλώνει έτοιμος για συνάντηση «άνευ προϋποθέσεων» με τον Kim Jong Un

ΗΠΑ - Βόρεια Κορέα: O Biden δηλώνει έτοιμος για συνάντηση «άνευ προϋποθέσεων» με τον Kim Jong Un
«Η Βόρεια Κορεά δεν απάντησε στην πρόταση αλλά εξακολουθεί να έιναι στο τραπέζι» τονίζει ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden είναι ανοιχτός σε συνάντηση με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Kim Jong Un «χωρίς προϋποθέσεις» για να συζητήσουν για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος από τον Λευκό Οίκο.
«Αυτοί (η Βόρεια Κορέα) δεν απάντησαν θετικά σε αυτήν την πρόταση, αλλά εξακολουθεί να είναι στο τραπέζι. Είμαστε πρόθυμοι να καθίσουμε και να διαπραγματευτούμε χωρίς προϋποθέσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου John Kirby στο ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.
«Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι είμαστε έτοιμοι από κάθε άλλη άποψη να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της εθνικής μας ασφάλειας και των συμμάχων μας της Κορέας και της Ιάπωνας», διευκρίνισε ο Kirby.
Σημειώνεται πως ο Joe Biden σήμερα φιλοξενεί μια τριμερή σύνοδο κορυφής με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Fumio Kishida και τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Yoon Suk Yeol στο Camp David των ΗΠΑ.
Θέματα που αφορούν τα τρία έθνη, συμπεριλαμβανομένης της Βόρειας Κορέας, θα συζητηθούν στη σύνοδο κορυφής.
Φυσικά, ο απώτατος στόχος της Αμερικανικής διπλωματίας είναι η απομόνωση και η αποδυνάμωση της ισχύος της Κίνας στην ευρύτερη περιοχή, τακτική που στοχεύει μεταξύ άλλων και προς τους συμμάχους της όπως η Βόρεια Κορεά.
Από την πλευρά του, αντιδρώντας στην προγραμματισμένη σύνοδο του Camp David, το Πεκίνο προέτρεψε με επίσημες δηλώσεις τους συμμετέχοντες «να υποστηρίξουν την αληθινή πολυμέρεια εν μέσω περίπλοκης κατάστασης διεθνούς ασφάλειας».
«Η ασφάλεια μιας χώρας δεν θα πρέπει να εις βάρος της ασφάλειας μιας άλλης και της περιφερειακής ειρήνης και σταθερότητας», δήλωσε σχετικά ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας Wang Wenbin σε δημοσιογράφους στο Πεκίνο.
«Ποιος δημιουργεί συγκρούσεις και εντείνει τις εντάσεις; Η διεθνής κοινότητα έχει τη δική της συναίνεση», δήλωσε ο Wang, σύμφωνα με τους Global Times με έδρα το Πεκίνο.
«Οι προσπάθειες να σχηματιστούν αποκλειστικές μικρές κλίκες και ομάδες και να έρθουν αντιπαράθεση στρατοπέδων και στρατιωτικών μπλοκ στην Ασία-Ειρηνικό δεν είναι δημοφιλείς και θα προκαλέσουν προσοχή και αντίθεση από τις περιφερειακές χώρες» κατέληξε με νόημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης