Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επείγον μήνυμα της Ρωσίας στους Ουκρανούς στρατιώτες: Στρέψτε τα όπλα κατά του καθεστώτος Zelensky ή αλλιώς παραδοθείτε

Επείγον μήνυμα της Ρωσίας στους Ουκρανούς στρατιώτες: Στρέψτε τα όπλα κατά του καθεστώτος Zelensky ή αλλιώς παραδοθείτε
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών διαβεβαιώνει τους Ουκρανούς στρατιωτικούς που θα παραδοθούν ότι η ασφάλειά τους είναι εγγυημένη
Σχετικά Άρθρα
Ένα ιδιαίτερα σημαντικό μήνυμα, που αποτελεί προπομπό για τις εξελίξεις του προσεχούς διαστήματος εξέπεμψε η Ρωσία την Παρασκευή (18/8/2023) με αποδέκτες τους Ουκρανούς στρατιώτες.
Η Μόσχα προσπαθώντας να σταματήσει την άσκοπη αιματοχυσία των Ουκρανών στο πεδίο της μάχης και της αντεπίθεσης – φιάσκο, καλεί τους Ουκρανούς στρατιώτες να αναλάβουν πρωτοβουλίες χωρίς να φοβούνται.
Το ρωσικό μήνυμα έχει ιδιαίτερη σημασία και για τη χρονική στιγμή, αυξάνονται μαζικά οι περιπτώσεις Ουκρανών στρατιωτών, που εγκαταλείπουν τις θέσεις τους, προκειμένου να μη χάσουν τη ζωή τους σε μία μάταιη πολεμική επιχείρηση.

Η Ρωσία προτρέπει τους Ουκρανούς στρατιώτες να στρέψουν τα όπλα τους κατά του καθεστώτος του Κιέβου ή να παραδοθούν στις ρωσικές δυνάμεις, σύμφωνα με επείγουσα δήλωση της εκπροσώπου του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova για την ουκρανική κρίση.
«Καλούμε ανεπιφύλακτα τους Ουκρανούς στρατιώτες, οι οποίοι, είμαστε βέβαιοι, ότι αντιλαμβάνονται όλη την εγκληματική φύση της γκανγκστερικής χούντας που έχει καταλάβει τη χώρα τους, να στρέψουν τα όπλα εναντίον της ή να παραδοθούν στις δυνάμεις μας.
Σε κάθε περίπτωση, η αξιοπρεπής, ανθρώπινη στάση προς όλους είναι εγγυημένη», σημείωσε η Zakharova.

Έρευνα για τις πράξεις Ουκρανών στρατιωτικών

Η εκπρόσωπος του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών τόνισε ότι η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ερευνά όλες τις περιπτώσεις Ουκρανών στρατιωτικών που βομβαρδίζουν ρωσικές περιοχές καθώς και τις άλλες εγκληματικές πράξεις τους.
«Με βάση τα συσσωρευμένα στοιχεία, τα ρωσικά δικαστήρια εκδίδουν ετυμηγορίες εναντίον Ουκρανών νεοναζί που χρησιμοποίησαν παράνομες μεθόδους σε ένοπλη σύγκρουση, σκότωσαν ανελέητα τραυματίες αιχμαλώτους πολέμου και διέπραξαν εγκλήματα κατά αμάχων, συμπεριλαμβανομένων δολοφονιών με πολιτικά και ιδεολογικά κίνητρα», πρόσθεσε.
Η Zakharova πρόσθεσε ότι, μόλις τις τελευταίες δύο εβδομάδες, 15 Ουκρανοί στρατιώτες, συμπεριλαμβανομένων πέντε μαχητών του διαβόητου εθνικιστικού τάγματος Azov (που είναι εκτός νόμου στη Ρωσία), καταδικάστηκαν σε διάφορες ποινές φυλάκισης, που κυμαίνονται από 15 χρόνια έως ισόβια σε εγκαταστάσεις υψίστης ασφαλείας .
«Είναι αδύνατο να επαναφέρουμε στη ζωή όσους βασανίστηκαν, εκτελέστηκαν ή κάηκαν ζωντανοί από αυτούς, αλλά η Ρωσική Ομοσπονδία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε ούτε ένας ναζί δολοφόνος να αποφύγει τη δίκαιη τιμωρία για τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει», υπογράμμισε.
zakharova.jpg
Πάνω από 500 Ουκρανοί στρατιώτες στασίασαν

Περίπου 500 Ουκρανοί στρατιώτες αρνήθηκαν να προχωρήσουν στην επίθεση προς την κατεύθυνση της Zaporizhia δήλωσε ο Yevgeny Balitsky, αναπληρωτής κυβερνήτης της περιοχής.
«Δύο από τα τρία τάγματα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας αρνήθηκαν να συμμετάσχουν σε επιθετικές επιχειρήσεις λόγω της χαμηλής ηθικής και ψυχολογικής τους κατάστασης», σημείωσε.
Σύμφωνα με τον Balitsky, αυτοί οι 500 στρατιώτες έχουν βαρεθεί να βλέπουν τον θάνατο των συντρόφων τους και δεν θέλουν να γίνουν τροφή για τα κανόνια.
Σημείωσε ότι μόνο σε μια νύχτα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν 132 στρατιώτες στην κατεύθυνση Zaporizhia, ενώ δεν είναι σε θέση να φτάσουν ούτε στην πρώτη γραμμή των ρωσικών στρατευμάτων.
Στις 4 Αυγούστου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα έχασαν περισσότερους από 43.000 στρατιώτες και πάνω από 4,9 χιλιάδες όπλα από τις 4 Ιουνίου 2023.
Έως τις 15 Αυγούστου υπολογίζονται οι νεκροί Ουκρανοί σε 46.500 και πλησιάζουν τις 50.000 στρατιώτες.

Η σφαγή των Ουκρανών επίλεκτων στο Rabotino

Πριν γίνει γνωστό το μήνυμα της Μόσχας η Ρωσία εξουδετέρωσε τις πιο άριστα εκπαιδευμένες μονάδες του ουκρανικού στρατού με δυτικό εξοπλισμό στην πρώτη γραμμή άμυνας κοντά στο χωριό Rabotino στην περιοχή Zaporizhia της γραμμής εμπλοκής, όπως δήλωσε ο Vladimir Rogov, πρόεδρος του κινήματος «Είμαστε με τη Ρωσία.
Την Παρασκευή (18/8/2023), το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αποκάλυψε ότι οι ρωσικές μονάδες απέτρεψαν δύο εχθρικές επιθέσεις στην περιοχή του Rabotino με τις ουκρανικές απώλειες που ανέρχονται σε 195 στρατιώτες.
«Ο αντίπαλος προσπάθησε να κερδίσει έδαφος στα βόρεια προάστια του Rabotino,, ο εχθρός βομβαρδίστηκε με πυρά πυροβολικού και όλμων, ξέσπασαν πυροβολισμοί.
Εξοντώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και οι επιζώντες απωθήθηκαν.
Οι επίλεκτες μονάδες του ουκρανικού στρατού από το 10ο Σώμα Στρατού μάχονται, οι πολυδιαφημισμένες μονάδες απλώς εξοντώνονται στην πρώτη γραμμή άμυνάς μας», είπε ο Rogov.
Πρόσθεσε ότι, στην περιοχή του Rabotino, αμερικανικής κατασκευής τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού Stryker (APC) που χρησιμοποιούνται από την 46η και την 82η ουκρανική ταξιαρχία εμπλέκονται ενεργά για πρώτη φορά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ουκρανική διοίκηση έστειλε την τελευταία μεγάλη εφεδρική μονάδα της, την 82η ταξιαρχία αεροπορικής επίθεσης, στη μάχη κοντά στο Rabotino.

Εκκαθάριση στον Δνείπερο

Τα ρωσικά στρατεύματα εκκαθάρισαν πλήρως την αριστερή όχθη του Δνείπερου στην Kherson από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.
«Στην περιοχή των Στρατοπέδων των Κοζάκων, οι μονάδες της ομάδας Dnepr εξάλειψαν πλήρως τα υπολείμματα των Ουκρανών μαχητών και μισθοφόρων, η αριστερή όχθη ελέγχεται από μονάδες των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων», αποκάλυψε πηγή στο Ria Novosti.
Οι ρωσικές δυνάμεις σταμάτησαν τις προσπάθειες των Ουκρανών να διασχίσουν τον Δνείπερο με πυρά πυροβολικού και με τη συνδρομή της αεροπορίας.
«Η ρωσική αεροπορία επιχειρεί επίσης σε σημεία στη δεξιά όχθη του Δνείπερου, αποτρέποντας νέες προσπάθειες των Ουκρανών να διασχίσουν τον ποταμό», πρόσθεσε η πηγή.
Δυνάμεις του μηχανικού της Ρωσίας εκκαθαρίζουν την περιοχή οβίδες και εκρηκτικούς μηχανισμούς που δεν έχουν εκραγεί.
«Έχοντας αποτύχει να διασχίσουν την αριστερή όχθη, οι μαχητές του καθεστώτος του Κιέβου βομβαρδίζουν κατοικημένες περιοχές του χωριού ως αντίποινα για την αποτυχία τους», πρόσθεσε η πηγή.
Οι Ρώσοι μαχητές βρήκαν μεγάλο αριθμό όπλων, συμπεριλαμβανομένων δυτικού τύπου, που μεταφέρθηκαν στην αριστερή όχθη από τον ουκρανικό στρατό και ξένους μισθοφόρους.

Μήνυμα και στους Αμερικανούς


Οι ουκρανικές αρχές δεν πλήττουν μόνο τους δικούς τους ανθρώπους αλλά και τους φορολογούμενους των ΗΠΑ, υπογράμμισε η Zakharova στη δήλωσή της.
«Η ελίτ του Κιέβου δεν λεηλατεί μόνο τους συμπολίτες της αλλά και τους Αμερικανούς φορολογούμενους.
Όχι πολύ καιρό πριν, ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Robert Kennedy Junior επεσήμανε σε συνέντευξή του ότι οι δαπάνες της Ουάσιγκτον για τη βοήθεια της Ουκρανίας ήταν 130 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ 15 εκατομμύρια Αμερικανοί δεν έχουν ιατρική ασφάλιση και 30 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ δεν διαθέτουν κουπόνια τροφίμων», σημείωσε η Zakharova.
Ωστόσο, όπως παρατήρησε η Zakharova, στις 14 Αυγούστου το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ένα άλλο πακέτο βοήθειας προς το Κίεβο αξίας 200 εκατ. δολαρίων.
«Θα περιλαμβάνει πυρομαχικά για πυραυλικά συστήματα Patriot και πολλαπλούς εκτοξευτές ρουκετών HIMARS, καθώς και συστήματα αντιαρματικών πυραύλων.
Η στρατιωτική βοήθεια της Ουάσιγκτον προς την Ουκρανία έχει ξεπεράσει τα 43,7 δισεκατομμύρια δολάρια από τότε που ο Joe Biden ανέλαβε την προεδρία των ΗΠΑ», τόνισε η Zakharova.
«Εξάλλου, στις 10 Αυγούστου, ο Λευκός Οίκος ζήτησε από το Κογκρέσο των ΗΠΑ να εγκρίνει άλλα 24 δισεκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια για την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής βοήθειας αξίας 13,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης